Home / Άλλα Σπόρ / Πήραν αήττητοι την πρωτιά στους ομίλους τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Πήραν αήττητοι την πρωτιά στους ομίλους τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Η πρωτιά με το απόλυτο των επιτυχιών από τον Ολυμπιακό (στον πρώτο όμιλο) και τον Παναθηναϊκό (στον δεύτερο) ήρθε απολύτως αναμενόμενα στην Α1 Εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανδρών, ωστόσο οι δύο τελευταίες αγωνιστικές στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ έκριναν στις ισοβαθμίες στη δεύτερη θέση.

Ειδικά στον δεύτερο όμιλο το κλείσιμο ήταν συναρπαστικό με το Ρέθυμνο να επικρατεί της ΑΕΚ με καλύτερο σκορ από την ήττα του στον πρώτο αγώνα και να φτάνει στην καλύτερη θέση της μικρής ιστορίας του.

Η Ένωση, που είχε την ατυχία να χάσει με τραυματισμό στο δεύτερο επί μέρους ματς με το Ρέθυμνο τον Γιάννη Βλοτινό, ηττήθηκε το Σάββατο και από τον Παναθηναϊκό για την προτελευταία αγωνιστική.

Στον πρώτο όμιλο, ο ΑΣ Πέρα Αθηνών επιβεβαίωσε τα προγνωστικά για δύο νίκες, έφτασε τα Ταταύλα, που έχασαν φυσιολογικά από τον Ολυμπιακό, και τα προσπέρασε, διότι στα μεταξύ τους παιχνίδια είχε ένα σετ παραπάνω!

Στην Α1 ανδρών, ο Ολυμπιακός, που είχε ξανά στη σύνθεσή του τον σπουδαίο Ρώσο Αλεξάντερ Σιμπάεφ, και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος εμφάνισε από ξένους τον Βούλγαρο διεθνή Πετιό Κράστεφ, «έκλεισαν» τα παιχνίδια τους στους ομίλους με δύο ακόμα νίκες. Ετοιμάζονται πια για τα πλέι οφ στο διήμερο 29-30 Ιανουαρίου. Μαζί τους θα είναι στην πρώτη τετράδα το Πέρα και το Ρέθυμνο.

Στον πρώτο όμιλο, οι «Πολίτες» δεν δυσκολεύτηκαν στο να ξεπεράσουν με 3-0 σετ τη Φιλία και την Ελευσίνα. Τα Ταταύλα θα ‘πρεπε να πετύχουν τη σούπερ έκπληξη απέναντι στον Ολυμπιακό για να κρατήσουν τη δεύτερη θέση. Κάμφθηκαν με 3-0 σετ κι έμειναν στο τρίτο «σκαλοπάτι», διότι στην ισορροπία των αποτελεσμάτων με το Πέρα (από μία νίκη με 3-0) υστερούσαν για ένα σετ.

Το Ρέθυμνο κατέβηκε πλήρες αυτή τη φορά στο ΣΕΦ με σκοπό να φτάσει στο μεγάλο αποτέλεσμα εναντίον της πρωταθλήτριας Ελλάδας του 2019 και του 2020, ΑΕΚ. Με δύο ξένους και τον Νίκο Αντωνιάδη στη σύνθεση έπιασε πολύ καλή απόδοση στο τελευταίο ματς του προγράμματος, επικράτησε με 3-1 σετ και, στην ισοβαθμία με την Ένωση, ξεπέρασε την ήττα με 3-2 σετ που είχε υποστεί στον πρώτο γύρο.

Η ΑΕΚ μπορεί να μην είχε στους φετινούς στόχους τον πρωταθλητισμό, αλλά βέβαια έκανε μεγάλη προσπάθεια να διατηρήσει τη δεύτερη θέση. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό κράτησε εκτός τον ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων, Γιάννη Βλοτινό, και τον χρησιμοποίησε πρώτο παίκτη στο ματς με το Ρέθυμνο.

Στο δεύτερο στη σειρά παιχνίδι ο αγέρωχος πρωταθλητής προηγήθηκε 2-0 σετ του Βούλγαρου Ιβάνοφ, όταν στο ξεκίνημα του τρίτου σετ τραυματίστηκε στον δεξιό αγκώνα. Τον έπιασαν έντονοι πόνοι, πρήστηκε ένας μυς και αναγκάστηκε να σταματήσει.

Στο τέταρτο παιχνίδι, αγωνίστηκε αντί του Βλοτινού ο Ιάκωβος Αϊβατίδης. Για τους Κρητικούς, πέτυχε τις άλλες δύο νίκες ο Γάλλος Νταμιέν Προβόστ.

Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα ΟΕΑ Ρεθύμνου-ΑΕΚ 3-1:

Νταμιέν Προβόστ-Κώστας Λαγογιάννης 3-1 (11-6, 11-3, 7-11, 11-8)

Ντανιέλ Ιβάνοφ-Γιάννης Βλοτινός 3-2 (5-11, 5-11, 11-1, 11-0, 11-0 λόγω τραυματισμού)

Νίκος Αντωνιάδης-Αλέξανδρος Μαδέσης 2-3 (11-5, 10-12, 11-5, 9-11, 7-11)

Προβόστ-Ιάκωβος Αϊβατίδης 3-0 (11-5, 11-8, 11-3)

Το απόγευμα του Σαββάτου, στο ματς με τον Παναθηναϊκό, ο Λαγογιάννης νίκησε στην αρχή τον Κράστεφ με 3-1 σετ. Μετά, όμως, οι «πράσινοι» επικράτησαν με δύο θετικά αποτελέσματα του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου (3-0 σετ τον Μαδέση και τον Λαγογιάννη) και οριακή νίκη του Ιάσονα Κορδούτη (3-2 σετ επί του Αϊβατίδη).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:

Α1 ανδρών 1ος όμιλος:

ΓΑΣ Ελευσίς-Ολυμπιακός 1-3

Φιλία Ορεστιάδας-ΑΣ Πέρα 0-3

Ολυμπιακός-ΑΟ Ταταύλα 3-0

ΑΣ Πέρα-ΓΑΣ Ελευσίς 3-0

Ρεπό έκαναν ο ΑΟ Ταταύλα και η Φιλία Ορεστιάδας

Α1 ανδρών 2ος όμιλος:

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 1-3

Ίφιτος Πατρών-ΟΕΑ Ρεθύμνου 0-3

ΟΕΑ Ρεθύμνου-ΑΕΚ 3-1

Παναθηναϊκός-ΟΑ Χανίων 3-1

Ρεπό είχαν ο ΟΑ Χανίων και ο Ίφιτος Πατρών

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 1ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1 . Ολυμπιακός 16

2. ΑΣ Πέρα 13 (+1 στα σετ)

—————————————————

3. ΑΟ Ταταύλα 13 (-1 στα σετ)

4. ΓΑΣ Ελευσίς 10

5. Φιλία Ορεστιάδας 8

Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ:

1. Παναθηναϊκός 16

2. ΟΕΑ Ρεθύμνου 13 (5-4)

————————————————

3. ΑΕΚ 13 (4-5)

4. ΟΑ Χανίων 10

5. Ίφιτος Πατρών 8

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*