Home / Μπάσκετ / Euroleague / Ο Ρούνεϊ ξεπέρασε τον Μπόμπι Τσάρλτον

Ο Ρούνεϊ ξεπέρασε τον Μπόμπι Τσάρλτον

Στην πρώτη θέση της λίστας των σκόρερ όλων των εποχών στην εθνική ομάδα της Αγγλίας βρίσκεται απο τις 8 Σεπτεμβρίου 2015 ο Γουέιν Ρούνεϊ , μετά το γκόλ που πέτυχε στην αναμέτρηση με την Ελβετία, σπάζοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε 45 ολόκληρα χρόνια.

Πριν απο λίγες μέρες (5 Σεπτεμβρίου) ο Ρούνεϊ είχε σκοράρει στην εμφατική νίκη της Αγγλίας επί του Σαν Μαρίνο με 6-0 μετά απο εκτέλεση πέναλτι και είχε ισοφαρίσει την επίδοση του θρυλικού Σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Αυτή τη φορά τα “Λιοντάρια” έπαιζαν στο σπίτι τους στο “Γουέμπλεϊ” με αντίπαλο την Ελβετία. O Κέιν ανοίγει το σκόρ στο 67 λεπτό. Στο 83 λεπτό του αγώνα όμως ο Στέρλινγκ ανατρέπεται μέσα στην αντίπαλη περιοχή και το πέναλτι δίνεται αμέσως. Φυσικά, ο Γουέιν Ρούνεϊ αναλαμβάνει την εσχάτη των ποινών, μέσα σε αποθέωση απο το κοινό των γηπεδούχων και ευστοχεί για το τελικό 2-0.

Έτσι έχει γράψει με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του με 50 γκόλ, και αν συνεχίσει να τροφοδοτεί αυτό το πολύ σπουδαίο του προσωπικό ρεκόρ, τότε πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιος για να το “σπάσει”.

 

Αθανασούλης Κωνσταντίνος

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*