Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο προπονητής της εξέδρας: O διαστημικός Αϊτόρ, οι εξαφανισμένοι στόπερ και το… μπρα-ντε-φερ

Ο προπονητής της εξέδρας: O διαστημικός Αϊτόρ, οι εξαφανισμένοι στόπερ και το… μπρα-ντε-φερ

Ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το αθηναϊκό ντέρμπι με την ΑΕΚ σε παράσταση για έναν ρόλο, επικρατώντας με το εμφατικό 3-0. Μια νίκη που βάζει όχι απλά σε τροχιά playoffs το «τριφύλλι», αλλά και σε άμεση διεκδίκηση για την τρίτη θέση.

Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει τα σημεία-κλειδιά από το παιχνίδι:

Αϊτόρ από άλλον… πλανήτη: Χωρίς καμία συζήτηση, ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκανε τη διαφορά στη Λεωφόρο. Σκόραρε, κάνοντας το 1-0, έδωσε ασίστ καθώς «σέρβιρε» το 3-0 στον Ιωαννίδη, ενώ είχε και δοκάρι, στην απευθείας εκτέλεση κόρνερ που επιχείρησε στο 44’! Γενικότερα, έκανε μια μεστή εμφάνιση, βοηθώντας πάρα πολύ και στο κουβάλημα της μπάλας, αλλά και καλύπτοντας χώρους όταν έπρεπε. Ο Ισπανός μετράει φέτος 5 γκολ, όλα το τελευταίο δίμηνο, ενώ μετράει και 5 ασίστ όντας ο πρώτος στη σχετική λίστα.

Η εξαφανισμένη άμυνα της ΑΕΚ: Τζαβέλλας και Βράνιες έκαναν πιθανότατα το χειρότερο παιχνίδι τους με την κιτρινόμαυρη φανέλα ως «ζευγάρι» στο κέντρο της άμυνας. Γενικότερα, η αμυντική τετράδα ήταν… ναυάγιο και παραδόθηκε στις ορέξεις της μεσοεπιθετικής γραμμής του Παναθηναϊκού, όντας μέσα και στα τρία γκολ. Το πρώτο γκολ έρχεται από χαζό πέναλτι του Ρότα, στο δεύτερο ο Παλάσιος περνάει σαν… κώνο τον Τζαβέλλα, στο τρίτο τα στόπερ χάνουν τον Ιωαννίδη. Ο Χατζισαφί ταλαιπωρήθηκε αρκετά επίσης, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στα στόπερ που ήταν κάκιστοι.

Ο Γκατσίνοβιτς τον «γλυκαίνει», ο Πέρεθ τον «σκληραίνει»: Η χρησιμοποίηση του Γκατσίνοβιτς στο αρχικό σχήμα ομορφαίνει τον Παναθηναϊκό και του δίνει έξτρα ταχύτητα στο transition, αλλά και σιγουριά στις μεταβιβάσεις. Σε συνδυασμό με την σκληράδα που βγάζει στο γήπεδο ο Ρουμπεν Πέρεθ, οι «πράσινοι» έχουν έναν ιδανικό άξονα που πλαισιώνεται από τη δύναμη, την ταχύτητα και τα… μπασίματα του Αλεξανδρόπουλου. Ο Παναθηναϊκός έβγαζε φρεσκάδα και ποιότητα στον άξονα, απέναντι σε ποδοσφαιριστές που «ψάχνονταν».

Παλικάρι ο Σάκχοφ: Αν μη τι άλλο, ο Γεβγέν Σάκχοφ χρειάζεται ένα τεράστιο χειροκρότημα απ’ όλους. Διότι κάθε Ουκρανός ποδοσφαιριστής που έχει την οικογένειά του στη χώρα του και καταφέρνει να αγωνιστεί, τότε αξίζει τον σεβασμό όλων… Η έγκυος γυναίκα του Σάκχοφ είναι στο Κίεβο σε καταφύγιο και κινδυνεύει, ο Ουκρανός χαφ το γνώριζε αλλά αγωνίστηκε. Έστειλε πριν το ματς το μήνυμά του και τελικά ήταν από τους ελάχιστους με καλή απόδοση για την ομάδα του Γιαννίκη.

Γιοβάνοβιτς-Γιαννίκης σημειώσατε… άσσο από ημίχρονο: Ο Γιοβάνοβιτς γνώριζε ότι ο άξονας της ΑΕΚ είναι προβληματικός και τον… φόρτωσε με ταχύτητα και ποδοσφαιριστές που μπορούν να κουβαλήσουν μπάλα και να την ακουμπήσουν σωστά στους συμπαίκτες τους. Παράλληλα, χρησιμοποίησε στην κορυφή τον «δυνατό» Ιωαννίδη που τα έβγαλε πέρα με Βράνιες, Τζαβέλλα και δικαιώθηκε που δεν ξεκίνησε σε αυτό το ματς τον Καρλίτος. Την ίδια ώρα, ο Γιαννίκης πιάστηκε στον ύπνο. Γνωρίζει ότι δεν είχε στη διάθεσή του τους Σιμάνσκι, Γέβτιτς, ενώ επιλέγει να μην ξεκινήσει τους Χατζισαφί, Μάνταλο, Αραούχο. Άντε για το τελευταίο να δεχτούμε πως ίσως δεν άντεχε να βγάλει όλο το ματς καθώς προερχόταν από τραυματισμό, αλλά οι άλλοι δύο έμειναν στον πάγκο και η απουσία τους φάνηκε. Το διόρθωσε στο ημίχρονο ρίχνοντας και τους τρεις στον αγώνα, αλλά ήταν πλέον αργά και με ένα βαρύ 3-0 στην πλάτη…

Το μπρα-ντε-φερ για την τριάδα: Αυτό το τρίποντο έφερε τον Παναθηναϊκό στο -3 από την ΑΕΚ και την τρίτη θέση. Ναι μεν η Ένωση χρωστάει ένα ματς, αλλά από την άλλη είναι με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και καθόλου βέβαιο πως θα το κερδίσει, ενώ τελευταία αγωνιστική έχει άλλο ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Αναμφίβολα, το εκτός έδρας φινάλε του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο μπορεί να χαρακτηριστεί πιο βατό. Ακόμη και με απόσταση 4 ή 6 βαθμών να καταφέρει τελικά να μπει η Ένωση στα playoffs, τότε κανείς δεν μπορεί να την χαρακτηρίσει φαβορί για την κατάληψη της τρίτης θέσης με βάση την εικόνα της φέτος. Πόσω μάλλον όταν θα δώσει 10 ματς με τις «καλές» ομάδες του πρωταθλήματος. Είναι, βέβαιο, πως μέχρι το φινάλε θα έχουμε ένα τεράστια μπρα-ντε-φερ για την τριάδα…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*