Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Ονειρικός Παναθηναϊκός, το καλό το φύλαγε για το τέλος!

Ονειρικός Παναθηναϊκός, το καλό το φύλαγε για το τέλος!

*Η πρώτη νίκη σε ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό τη φετινή σεζόν ήρθε στο πιο κρίσιμο σημείο και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Οι πράσινοι ισοπέδωσαν την ΑΕΚ μέσα σε ένα ημίχρονο με τρια γκολ, είχαν ευκαιρίες για ακόμη περισσότερα τέρματα και είδαν την Ένωση να σημαδεύει σε ένα λεπτό δυο φορές το δοκάρι.

*Οι “πράσινοι” κυριάρχησαν. Αν εξαιρέσουμε το διάστημα με τα δυο δοκάρια που αναφέραμε και τις ισάριθμες ευκαιρίες του δικεφάλου στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Αραούχο, όλο το υπόλοιπο διάστημα το “τριφύλλι” ήταν το κάτι άλλο. Είχε ουσία, κυριαρχία, θέαμα κατά διαστήματα και ευκαιρίες για να βάλουν κι άλλα γκολ, προκειμένου να δώσουν διαστάσεις μεγαλύτερου θριάμβου στο σημερινό ντέρμπι, μπροστά σε 8.000 οπαδούς που παραληρούσαν στις εξέδρες της Λεωφόρου με αυτά που έβλεπαν.

*Τα τρια γκολ σε ένα ημίχρονο ήταν και αυτά που έκριναν το ντέρμπι. Ο Παναθηναϊκός σε ένα ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας έβαλε για τα καλά στα σχοινιά την ΑΕΚ. Πρώτα με το πέναλτι του Αϊτόρ, στη συνέχεια με την εκπληκτική κούρσα και το τελείωμα του Παλάσιος και τέλος με το “χάδι” της μπάλας από τον Ιωαννίδη, που θα μπορούσε να βάλει κι άλλο γκολ αν στο 44′ από τη μικρή περιοχή σημάδευε γωνία και όχι πάνω στον Τσιντώτα.

*Το τρίποντο είναι καθοριστικό. Ο Παναθηναϊκός ήταν με την πλάτη στον τοίχο πριν από το ματς και πήγαινε στο μεγάλο ντέρμπι με αποκλειστικό στόχο τη νίκη. Το κατάφερε με φοβερό παιχνίδι, πήρε τεράστια βαθμολογική ανάσα και φυσικά ανέβασε στο κατακόρυφο την ψυχολογία του ενόψει της συνέχειας, με την τελευταία αγωνιστική κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

*Σε ατομικό επίπεδο, οι Σεμπάστιαν Παλάσιος και Αϊτόρ έκαναν εκπληκτικό ματς. Ο Αργεντινός σημειώνει ένα γκολ κλάσης, είχε ηγετική εμφάνιση, ανακάτεψε για τα καλά την ΑΕΚ, έπαιρνε σημαντικά φάουλ στη μεσαία γραμμή και επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε φοβερή κατάσταση. Οσο για τον Ισπανό, σκόραρε το πέναλτι για το 1-0, είχε την ασίστ στο γκολ του Ιωαννίδη και ήταν σχεδόν παντού. Εξαιρετική εμφάνιση και από τους Ρούμπεν και Αλεξανδρόπουλο στη μεσαία γραμμή με σημαντικά κοψίματα, καλές ενέργειες και ψυχραιμία όποτε χρειαζόταν. Τρομερό ματς και από τον Ιωαννίδη που έβαλε ένα γκολ, είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες, ενώ κρατούσε την μπάλα στη μεσαία γραμμή με εκπληκτικές υποδοχές και αρκετά φάουλ από τον Βράνιες. Ο Διούδης χρειάστηκε μια φορά να επέμβει και το έκανε στο σουτ του Αραούχο στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

*Επιτέλους νίκη σε φετινό ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του το… καλό το φύλαγαν για το τέλος. Το τριφύλλι πρέπει να χτίσει πάνω στο σημερινό αποτέλεσμα. Με αυτό το τρίποντο, πέρα από τους σημαντικότατους βαθμούς, η ομάδα “αγοράζει” ηρεμία μετά την πολύ μεγάλη πίεση των τελευταίων ημερών. Οι υποχρεώσεις που έρχονται είναι δύσκολες και απαιτητικές για να επιτευχθεί ο στόχος της Ευρώπης. Τα υπόλοιπα, λοιπόν, στα… επόμενα. Κάτω η μπάλα και συνέχεια στη σκληρή δουλειά…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*