Home / Ομάδες / Ο Πρίφτης είναι έτοιμος για τον Παναθηναϊκό! Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για τον Πρίφτη;

Ο Πρίφτης είναι έτοιμος για τον Παναθηναϊκό! Ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος για τον Πρίφτη;

Δημήτρης Πρίφτης κι επίσημα, λοιπόν… Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να επενδύσει σε έναν Έλληνα προπονητή που έχει δείξει με το έργο του σε όλες τις βαθμίδες τις ικανότητές του. Το όνομά του μπορεί να μην κάνει γκελ στην πλειονότητα των φιλάθλων, που είχαν «ψηθεί» για ενδεχόμενη επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μπροστά στον οποίο θα τους φάνταζε λίγος και ο Πόποβιτς. Παρότι τελικά αποδείχτηκε στην πράξη πως η (μη) επάνοδος του «Ζοτς» δεν ήταν θέμα περιορισμένου μπάτζετ, η διαιώνιση αυτής της συζήτησης, που ούτως ή άλλως καλά κρατεί από το 2013 που αποχώρησε, δεν κάνει καλό σε κανέναν.

Η επιλογή Πρίφτη μοιάζει ενδεδειγμένη και απόλυτα ρεαλιστική από όλες τις απόψεις. Είναι νέος (52), άριστα καταρτισμένος και δεν πήδηξε «τάξεις» στην προπονητική του ανέλιξη. Έδειξε την αξία του σε μικρομεσαίες ομάδες, θήτευσε ως βοηθός σε καταξιωμένους προπονητές, δούλεψε σε απαιτητικά «μαγαζιά» με υπερβολικές απαιτήσεις λόγω ονόματος και ιστορίας όπως ο Άρης, γνωρίζει άριστα τι εστί Παναθηναϊκός έχοντας θητεύσει στο πλευρό του Φραγκίσκου Αλβέρτη, δοκιμάστηκε και πέτυχε στην Ούνιξ απέναντι σε μεγαθήρια με πολλαπλάσιο μπάτζετ, είναι προπονητής με αρχές, έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία, διαθέτει εξαιρετικό «μάτι» στους ξένους (από τον Νάναλι στην Καβάλα και τον Οκάρο Γουάιτ στον Άρη, μέχρι τους Τζον Μπράουν και Τζον Χόλαντ στην Ούνιξ) και ξημεροβραδιάζεται στο γήπεδο.

Όμως, πιστέψτε μας, η επιτυχία του ή μη δεν θα εξαρτηθεί από όλα τα παραπάνω στοιχεία. Γιατί ο Δημήτρης Πρίφτης μπορεί να μοιάζει έτοιμος για να ανταποκριθεί στην πιο δύσκολη προπονητική αποστολή της καριέρας του, αλλά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να αποδειχτεί ικανός να στηρίξει την επιλογή του. Ο όγδοος κόουτς που αναλαμβάνει στη μετα-Ομπράντοβιτς εποχή (με τους Πεδουλάκη και Πιτίνο να έχουν περισσότερες από μία θητείες) πέρα από ικανότητες, τις οποίες ο Πρίφτης έχει, χρειάζεται εμπιστοσύνη, υπομονή και στήριξη. Όχι στα λόγια, αλλά με πράξεις.

Το φορτίο που καλείται να σηκώσει ο νέος προπονητής είναι πολύ βαρύτερο από το περσινό του Βόβορα. Κι αυτό γιατί η ομάδα έχει στην πλάτη ήδη μια limit down πορεία στην ιστορία της στην Ευρωλίγκα, το μπάτζετ θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα, ο Μήτογλου έχει ήδη αποχωρήσει, Παπαπέτρου, Χεζόνια και Νέντοβιτς είναι στον… αέρα, οι ανάγκες του ρόστερ είναι πολλές και τα χρήματα περιορισμένα, η διαφαινόμενη επιστροφή του Ολυμπιακού στη μεγάλη κατηγορία αυξάνει κατακόρυφα ανταγωνισμό και πίεση, ενώ η επιστροφή του κόσμου στο ΟΑΚΑ θα είναι μεν όπλο το οποίο υπάρχει κίνδυνος να γυρίσει μπούμερανγκ σε στραβοτιμονιές, καθώς κόντρα σε ΟΛΑ τα παραπάνω, οι απαιτήσεις είναι πάντα υψηλές. Συχνά σε… ουτοπικό βαθμό.

Είναι, λοιπόν, έτοιμος ο Παναθηναϊκός, ως οργανισμός, ως διοίκηση και ως φίλαθλο κοινό, να δείξει εμπιστοσύνη και να δώσει χώρο, χρόνο και υπομονή στον Δημήτρη Πρίφτη; Ή μετά από λίγες κακές ήττες, που νομοτελειακά δεν γίνεται να αποφευχθούν, θα πάρει το δρόμο προς το λογιστήριο όπως τόσοι προκάτοχοί του, όσο το φάντασμα του Ομπράντοβιτς θα συνεχίσει να πλανάται πάνω από το ΟΑΚΑ; Αλβέρτης και Διαμαντίδης, που επέμεναν τόσο για τον συγκεκριμένο προπονητή έχοντας δουλέψει μαζί του, θα πρέπει πρώτοι να δώσουν το παράδειγμα πως κάτι αλλάζει φέτος στον Παναθηναϊκό. Ειδάλλως σύντομα θα αναζητεί τον επόμενο προπονητή που θα υπογράψει ότι θα απολυθεί λίγους μήνες αργότερα…

*Την Κυριακή τα λέμε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ, ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί της πορτοκαλί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*