Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Ζέρβας: «Αιφνιδιάστηκαν και στον Ολυμπιακό με την απόφαση του Σπανούλη»

Ζέρβας: «Αιφνιδιάστηκαν και στον Ολυμπιακό με την απόφαση του Σπανούλη»

Η απόφαση του Βασίλη Σπανούλη να σταματήσει το μπάσκετ αιφνιδίασε και τους ανθρώπους του μπασκετικού Ολυμπιακού, όπως ανέφερε ο Νίκος Ζέρβας στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

«Περιμένουμε κάποια συνέντευξη Τύπου με τον Βασίλη Σπανούλη και τους αδερφούς Αγγελόπουλος. Αιφνιδιάστηκε ο Ολυμπιακός με τη συγκεκριμένη απόφαση. Για αυτό γίνονται σιγά-σιγά κάποια αφιερώματα για εκείνον», ανέφερε αρχικά ο ρεπόρτερ της ομάδας.

«Η νοοτροπία του και η οργανωτική του τάση ταιριάζουν και στα τρία. Θα μπορούσε να γίνει και καλός προπονητής, και GM και προπονητής Ακαδημιών. Να μείνει στο άθλημα γενικότερα», πρόσθεσε.

Αποσπάσματα των όσων είπε ο Νίκος Ζέρβας στην εκπομπή του Χρήστου Ρομπόλη

Θα μπορούσα να γράφω τόμους για όλα όσα έχω ζήσει με τον Σπανούλη. Μπορεί να μην φαινόταν τόσο επικοινωνιακός, αλλά όταν οι κάμερες και τα μικρόφωνα ήταν κλειστά, μιλούσε και μας εξηγούσε αρκετά από το χώρο του μπάσκετ.

Πήγε και τους το ανακοίνωσε. Τους πήρε την Παρασκευή και τους είπε ότι θέλει να συναντηθούν, από τη στιγμή που δεν πήγε στο Προολυμπιακό και τους ανακοίνωσε την απόφασή του, χωρίς να υπάρξει άλλη συζήτηση. Κανείς δεν ξέρει τι έχει ειπωθεί σε αυτή τη συνάντηση.

Ήθελε να παίξει άλλο έναν χρόνο, ένιωθε καλά και αυτό θα το έκανε μόνο για τον Ολυμπιακό. Είχαν γραφτεί ομάδες που ενδιαφέρθηκαν για εκείνον, όμως εκείνος είχε στο μυαλό του είχε πως ήθελε να τελειώσει την καριέρα του μόνο στον Ολυμπιακό. Από τη στιγμή που η ομάδα είχε αποφασίσει να γυρίσει σελίδα, να βάλει άλλους παίκτες σε πρωταγωνιστικό ρόλο, και αυτό δεν ήταν κάτι που είχε ο ίδιος στο μυαλό του. Από τη στιγμή που δεν θα συνέβαινε αυτό και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό που είχε στην προετοιμασία της Εθνικής, το σκέφτηκε. Έβγαλε μία σεζόν με 34 ματς. Αν πήγαινε στην Εθνική και σταματούσε εκεί, θα το θεωρούσα φυσιολογικό. Τα βήματα του Σπανούλη δεν συνάδουν με την χθεσινή απόφασή του.

Θα έχει στο μέλλον μεγάλο ενδιαφέρον να αναλύσει τη συγκεκριμένη απόφασή του. Πλέον πρέπει να δούμε πώς θα είναι η ζωή του Ολυμπιακού και του ελληνικού μπάσκετ, γενικότερα, χωρίς τον Σπανούλη. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει άλλος παίκτης τέτοιου επιπέδου που θα φτάσει σε αυτό το στάδιο. Δεν το έχει συνειδητοποιήσει και ο ίδιος. Το βλέπω δύσκολο να αναλάβει άμεσα κάποιο πόστο ή θα κάνει κάτι σύντομα. Αποκλείεται να το έχει αποφασίσει. Περιμένουμε κάποια συνέντευξη Τύπου με τον Βασίλη Σπανούλη και τους αδερφούς Αγγελόπουλος. Αιφνιδιάστηκε ο Ολυμπιακός με τη συγκεκριμένη απόφαση. Για αυτό γίνονται σιγά-σιγά κάποια αφιερώματα για εκείνον. Θα υπάρξει και φιλικό προς τιμή του. Μπορεί ενδεχομένως να είναι στο Τουρνουά του Σεπτεμβρίου και να δει και ο Ολυμπιακός πόσο κόσμο μπορεί να έχει στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός θα έχει πάντα ανοικτή την πόρτα του. Ίσως να είναι και η πρώτη φανέλα του τμήματος που θα αποσυρθεί.

Μακάρι να έπαιζε ο Σπανούλης, αν πάει η Εθνική στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προς τιμήν του, ανάμεσα σε χιλιάδες μηνύματα που έχουν γραφτεί από ανθρώπους που έχουν συνεργαστεί, συναδέλφους ή απλούς ανθρώπους, ο Πιτίνο μετά από ένα υπερατλαντικό ταξίδι μπήκε στη διαδικασία να γράψει για εκείνον στο Twitter.

Η νοοτροπία του και η οργανωτική του τάση ταιριάζουν και στα τρία. Θα μπορούσε να γίνει και καλός προπονητής, και GM και προπονητής Ακαδημιών. Να μείνει στο άθλημα γενικότερα.

Ο Ολυμπιακός δεδομένα θα πάρει ένα σούτινγκ γκαρντ, έχει ακουστεί του Ντόρσεϊ για παράδειγμα. Αν ο Ολυμπιακός βρει ένα παιδί που θα του κάνει τη δουλειά, να σουτάρει καλά, όπως ο Χόλινγκς που τον έχει κοιτάξει. Αν δεν βρει κάτι άλλο και μπορεί ο Ολυμπιακός οικονομικά, γιατί να μην κινηθεί για εκείνον.

Είναι διαδικαστικό να ανανεώσει ο Πρίντεζης, εκτός και αν μας επιφυλάσσει και αυτός καμία έκπληξη (γέλια). Για 18 με 19 χρόνια προσφέρει στον Ολυμπιακό, θα ήταν ωραίο να ολοκληρώσει την καριέρα του ως αρχηγός. Με την έναρξη της προετοιμασίας θα είναι εντάξει.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*