Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Ο Παπανικολάου μίλησε για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό

Ο Παπανικολάου μίλησε για την επιστροφή του στον Ολυμπιακό

Στο «Gigantes del basket»

Αθήνα

Το χρονικό της επιστροφής του στον Ολυμπιακό και τα όσα προηγήθηκαν μέχρι την απόφαση της Μπαρτσελόνα να μην καταθέσει ισόποση πρόταση με αυτή της ΚΑΕ Ολυμπιακός, εξιστόρησε ο ίδιος ο Κώστας Παπανικολάου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό περιοδικό του μπάσκετ, «Gigantes del basket».

«Οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα είναι πάρα πολύ καλές. Όλοι τους ήταν σωστοί απέναντί μου, από κάθε άποψη! Βέβαια, θέλω να πιστεύω ότι ήμουν κι εγώ σωστός απέναντί τους. Από εκεί και πέρα, ο σύλλογος είχε την οψιόν να ματσάρει οποιαδήποτε πρόταση. Ήταν μια συμφωνία με βάση το συμβόλαιο που υπέγραψα με την Μπάρτσα το 2013 σε περίπτωση που έφευγα για το ΝΒΑ, κάτι που τελικά έγινε στη συνέχεια. Η Μπαρτσελόνα, λοιπόν, έπραξε σωστά και περίμενε να δει ποιες θα ήταν οι επιλογές-προτάσεις που θα είχα, πράττοντας ανάλογα με το αν θα την ενδιέφερε το ενδεχόμενο επιστροφής μου ή όχι» δήλωσε αρχικά ο Έλληνας διεθνής σμολ φόργουορντ και συνέχισε την εξιστόρηση των γεγονότων:

«Έγινε η πρόταση από τον Ολυμπιακό, ενημερώθηκαν αμέσως οι άνθρωποι της Μπαρτσελόνα όπως έπρεπε να γίνει και στη συνέχεια μπήκαν στη διαδικασία να συζητήσουν το αν θα ματσάρουν την πρόταση ή όχι. Φρόντισα να ενημερώσω τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα ότι για εμένα είναι ένα τεράστιος και καταπληκτικός οργανισμός, ότι θα χαιρόμουν πολύ να βρεθώ εκεί όμως τους εξήγησα ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή θα προτιμούσα να επιστρέψω στον Ολυμπιακό! Όχι γιατί δεν θέλω να πάω στη Βαρκελώνη, αλλά επειδή η συγκεκριμένη κίνηση θα βοηθούσε εμένα ως αθλητή! Θα επέστρεφα σε μια ομάδα που ξέρω πάρα πολύ καλά, γεγονός που θα με βοηθούσε να βρω τον εαυτό μου πιο γρήγορα ώστε να επιστρέψω στο επίπεδο που θέλω. Βέβαια, τους διευκρίνισα ότι αν η Μπαρτσελόνα θέλει να με εντάξει στο δυναμικό της, θα ήμουν παραπάνω από χαρούμενος να πάω στην ομάδα! Αυτή ήταν η επικοινωνία που έγινε μέσω του μάνατζέρ μου, του κυρίου Γιώργου Σφαιρόπουλου.

»Αυτό που μας είπαν, λοιπόν, είναι ότι η Μπάρτσα σέβεται τους αθλητές και ότι η επιθυμία μου παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο πώς θα κινηθούν. Δεν λέω πως αυτός είναι ο λόγος που με άφησαν, ουσιαστικά, να φύγω. Ίσως να έπαιξε κάποιο ρόλο σε ένα μέρος της ιστορίας. Θέλω να πω για άλλη μια φορά ότι φαίνεται το ήθος αυτής της ομάδας. Πραγματικά θέλω να τους ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου που σεβάστηκαν την επιθυμία μου, χωρίς αυτό πάλι να σημαίνει ότι εγώ δεν ήθελα να πάω στην Μπαρτσελόνα. Για κάθε αθλητή είναι τιμή να είναι μέλος ενός συλλόγου όπως αυτός».

Ρωτήθηκε αν είχε περάσει από το μυαλό του πως θα ξαναφορούσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, όταν αποδεσμεύτηκε από τους Νάγκετς και απάντησε:
«Να σου πω την αλήθεια, οι δυο ομάδες που είχα στο μυαλό μου ότι θα ήθελα να αγωνιστώ αν περνούσε αποκλειστικά από το χέρι μου ήταν ο Ολυμπιακός και η Μπαρτσελόνα! Μπορεί να βρέθηκα μόλις έναν χρόνο εκεί, ωστόσο μιλάμε για έναν τεράστιο οργανισμό, με πάρα πολύ καλούς ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το καλύτερο της ομάδας. Έχω κάνει καλούς φίλους από τη θητεία μου στην Μπάρτσα, όχι μόνο παίκτες αλλά και παιδιά από το τιμ. Πραγματικά πέρασα μια πάρα πολύ όμορφη χρονιά εκεί».

Στο τέλος, ρωτήθηκε για το ποιος ήταν ο καλύτερος φίλος του στο ΝΒΑ, αλλά και ο παίκτης που τον εντυπωσίασε περισσότερο. Ο Παπανικολάου είπε: «Στο Χιούστον έκανα πιο πολύ παρέα με τον Ντονάτας Μοτεγιούνας και τον Νικ Τζόνσον, ένα παιδί που ήταν πρωτοεμφανιζόμενος εκείνη τη χρονιά. Εξαιρετικό παιδί ήταν και ο Τρέβορ Αρίζα! Στο Ντένβερ μιλούσα περισσότερο με τους Ευρωπαίους. Τον Γκαλινάρι, τον Νούρκιτς, τον Λοβέρν, αλλά και με τους πιο παλιούς, τον Ράντι Φόι και τον Κένεθ Φαρίντ. Τώρα για τον παίκτη που με εντυπωσίασε… Εντάξει, τα πράγματα που κάνει ο Στεφ Κάρι τα τελευταία δυο χρόνια είναι απίστευτα. Νομίζω ότι σε θέμα… εντυπωσιασμού, δεν μπορεί να τον φτάσει κανείς με τα πράγματα που κάνει στο παρκέ. Επίσης φέτος είχα την τιμή να παίξω βασικός και να μαρκάρω τον Κόμπι Μπράιαντ! Για μένα ήταν από τις πιο όμορφες στιγμές στην καριέρα μου, απέναντι στον Κόμπι και έχοντας στο μυαλό μου ότι πρόκειται για την τελευταία του χρονιά».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*