Home / Μπάσκετ / Ο Νοβίτσκι ανακοίνωσε το τέλος από την εθνική Γερμανίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Νοβίτσκι ανακοίνωσε το τέλος από την εθνική Γερμανίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Αθήνα
Ο Ντιρκ Νοβίτσκι δεν θα παίξει ξανά με την εθνική ομάδα μπάσκετ της Γερμανίας. Ο 37χρονος σούπερ σταρ των Ντάλας Μάβερικς ανακοίνωσε σήμερα πως αποσύρεται από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του:

«Το τελευταίο παιχνίδι στο Ευρωμπάσκετ ήταν και το τελευταίο μου στην εθνική ομάδα», δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα «Bild» ο Νοβίτσκι, οποίος αγωνίστηκε για τελευταία φορά με την εθνική ομάδα στις 10 του περασμένου Σεπτεμβρίου κόντρα στην Ισπανία, για το Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας.

Ο Νοβίτσκι έχει φορέσει 153 φορές τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας και σημείωσε συνολικά 3.045 πόντους, κάνοντας το ντεμπούτο του στις 26 Φεβρουαρίου του 1997.

Σε συλλογικό επίπεδο ο Νοβίτσκι δήλωσε πως θα τηρήσει το συμβόλαιο του. Ο Γερμανός σούπερ σταρ των Μάβερικς δήλωσε πως έχει συμβόλαιο με τους Μάβερικς για δύο ακόμη χρόνια και μετά σκοπεύει να αποσυρθεί σε ηλικία 39 χρόνων:

«Μπορεί να νιώθω κουρασμένος από όλα αυτά τα χρόνια, αλλά έχω δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με τους Μαβς και θα το τηρήσω», δήλωσε σχετικά ο βετεράνος σταρ, ο οποίος από το 1999 αγωνίζεται στην ομάδα του Τέξας.

Το 2011 φόρεσε το δακτυλίδι του πρωταθλητή ενώ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης των τελικών και το 2007 ψηφίσθηκε MVP του πρωταθλήματος.

Εχει συμμετάσχει 13 φορές σε All Star Game, είναι πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μάβερικς, ενώ αναδείχθηκε MVP στο παγκόσμιο κύπελλο του 2002 (χάλκινο μετάλλιο) και στο Ευρωμπάσκετ του 2005 (αργυρό μετάλλιο).

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*