Home / Ποδόσφαιρο / Premier League / Ο Κόντε ξεκαθάρισε ότι ο Τέρι παραμένει αρχηγός της Τσέλσι

Ο Κόντε ξεκαθάρισε ότι ο Τέρι παραμένει αρχηγός της Τσέλσι

Στην παρουσίασή του

Αθήνα
Ο Τζον Τέρι θα παραμείνει αρχηγός της Τσέλσι στη νέα σεζόν, όπως δήλωσε ο νέος προπονητής των «μπλε», Αντόνιο Κόντε, στην πρώτη συνέντευξή του από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του λονδρέζικου συλλόγου. Ο 35χρονος αμυντικός και «σημαία» του συλλόγου υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο εργασίας τον Μάιο, βάζοντας τέλος στη φημολογία ότι θα αποχωρούσε από το «Στάμφορντ Μπριτζ» ύστερα από περισσότερες από 700 συμμετοχές.

«Ο Τζον Τέρι είναι αρχηγός αυτής της ομάδας. Είναι ένας σπουδαίος παίκτης με μια σπουδαία προσωπικότητα και χάρισμα. Ξέρει τον σύλλογο. Παίρνουμε όλες τις αποφάσεις μαζί με τον σύλλογο και είμαι πολύ χαρούμενος που ο Τζον υπέγραψε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιταλός προπονητής, ο οποίος αντικατέστησε στο «τιμόνι» της Τσέλσι τον Ολλανδό Γκούους Χίντινκ που είχε διαδεχθεί προσωρινά τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Ο Κόντε τόνισε ακόμη ότι η ομάδα πρέπει να δουλέψει σκληρά για να επιστρέψει στις επιτυχίες ύστερα από την περυσινή σεζόν, κατά την οποία κατετάγη 10η και έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. «Κάθε προπονητής έχει τη δική του ιδέα για το ποδόσφαιρο κι εγώ θέλω να μεταδώσω τις ιδέες μου στους παίκτες. Διαθέτω σπουδαίο πάθος για το ποδόσφαιρο, για την ομάδα μου και τη δουλειά μου» είπε και πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό να έχεις παίκτες που είναι έτοιμοι να παλέψουν, να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να μεταδώσουν το πάθος και το συναίσθημά μας στους φιλάθλους. Είμαι ένας εργάτης. Υποφέρω στη διάρκεια του αγώνα. Θέλω οι παίκτες μου και οι φίλαθλοι να το δουν αυτό».

Σε ό,τι αφορά τη νέα σεζόν ο Κόντε υπογράμμισε: «Η περυσινή σεζόν ήταν μια κακή σεζόν. Πρέπει να παλέψουμε για τον τίτλο, ανήκουμε στο Champions League και πρέπει να μείνουμε εκεί. Αυτό το πρωτάθλημα είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν έξι ή επτά ομάδες που μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο. Αυτή η κατάσταση με συναρπάζει».

Ο Κόντε είναι ο πέμπτος Ιταλός προπονητής που αναλαμβάνει την Τσέλσι μετά τους Τζανλούκα Βιάλι, Κλαούντιο Ρανιέρι, Κάρλο Αντσελότι και Ρομπέρτο Ντι Ματέο. Αρχίζει το «ταξίδι» του στην Αγγλία με λονδρέζικο ντέρμπι, καθώς η Τσέλσι υποδέχεται τη Γουέστ Χαμ στις 15 Αυγούστου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*