Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ο Ανσαριφάρντ επανέφερε την ηρεμία στην ΑΕΚ!

Ο Ανσαριφάρντ επανέφερε την ηρεμία στην ΑΕΚ!

Με πρωταγωνιστή τον Καρίμ Ανσαριφάρντ που σκόραρε δις και καθάρισε από το πρώτο 25λεπτο το ματς, η ΑΕΚ επικράτησε εύκολα 2-0 του τραγικού Απόλλωνα Σμύρνης και κερδίζει ηρεμία μετά τα αποτελέσματα των προηγούμενων ημερών.

Απόλυτος πρωταγωνιστής με τα δύο του τέρματα ο Ιρανός, σκόραρε μετά από δύο μήνες και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, με τον Αλμπάνη να κάνει εξαιρετική εμφάνιση και τους Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλο και Σιμάνσκι να ακολουθούν σε απόδοση. Ακίνδυνη η Ελαφρά Ταξιαρχία, έφτιαξε τρεις τελικές στο τελευταίο δεκάλεπτο με τις δύο εξ αυτών από τον στόπερ (!) Ντομίνγκες, ενώ ο Γιώργος Παράσχος κατέβασε μια ενδεκάδα που δεν έχει παίξει ποτέ ξανά μαζί και έκανε δύσκολα τα πράγματα για την ομάδα του.

Ισοβαθμεί με τον Άρη, αν και υστερεί στα μεταξύ τους η ΑΕΚ, στους 48 βαθμούς, προσπερνώντας παράλληλα τον ΠΑΟΚ και ανοίγοντας τη διαφορά από Αστέρα Τρίπολης και Παναθηναϊκό. Στους 25 βαθμούς και στην 10η θέση παρέμεινε ο Απόλλων Σμύρνης.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Αθανασιάδης κάτω από τα δοκάρια, με τους Νταντσένκο, Σβάρνα, Λάτσι και Λόπες να βρίσκονται στην τετράδα της άμυνας. Σιμάνσκι και Σάκχοφ το δίδυμο στον άξονα, με τους Λιβάι Γκαρσία, Μάνταλο, Αλμπάνη να αποτελούν τη μεσοεπιθετική τριπλέτα πίσω από το μοναδικό προωθημένο Ανσαριφάρντ.

Ενδεκάδα με εκπλήξεις και… ροτέισον από την άλλη μεριά από τον Γιώργο Παράσχο, κατεβάζοντας με 4-4-2 τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Βέρχουλστ στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Κάλισιρ, Ντομίνγκες, Λισγάρα και Μπρούσιτς στην άμυνα. Λαγός, Σλίβκα στον άξονα, έχοντας στο πλάι τους τους Κολ και Χουχούμη. Ο Ιωαννίδης είχε πιο ελεύθερο ρόλο στην επίθεση, με τον Ντάουντα κλασικό φορ.

Το ματς

Η ΑΕΚ μπήκε με επιθετικές διαθέσεις, πιέζοντας φουλ τον Απόλλωνα Σμύρνης. Αλμπάνης και Λιβάι Γκαρσία έπαιρναν τις ατομικές προσπάθειες και δεν μπορούσαν να τους κόψουν οι φιλοξενούμενοι ούτε με… βαλέ, με τον δεύτερο να αδειάζει τρεις αντιπάλους για να σπάσει στον Ανσαριφάρντ που δεν δυσκολεύτηκε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 7ο λεπτό. Ο Αλμπάνης ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, απείλησε στο 13′ αλλά ο Βέρχουλστ βγήκε νικητής με τον Έλληνα εξτρέμ να πιάνει λίγο αργότερα (25′) το βολέ στην κίνηση, την μπάλα να βρίσκει στο δεξί δοκάρι της εστίας και τον Ανσαριφάρντ να σκοράρει εκ νέου σε κενή εστία, τιμωρώντας την θλιβερή αμυντική λειτουργία του Απόλλωνα Σμύρνης.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*