Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ατρόμητος / Ούμπι, το κλάμα και το χειροκρότημα δικό σου!

Ούμπι, το κλάμα και το χειροκρότημα δικό σου!

Πριν από περίπου οχτώ χρόνια και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2013, στον Ατρόμητο ναι μεν ασχολούνταν με το κομμάτι των μεταγραφών, αλλά στο πλάνο ήταν κυρίως η πρόκληση των playoffs του Europa League και η προσπάθεια για την είσοδο στους ομίλους της διοργάνωσης.

Αντίπαλος η Άλκμααρ και η συνέχεια, λίγο-πολύ γνωστή. Ακόμα μία απόδειξη για την ευρωπαϊκή… κατάρα που υπάρχει πάνω από το Περιστέρι, αφού ούτε πριν, αλλά ούτε ποτέ από τότε στα χρονικά του αθλήματος, σε οποιοδήποτε σημείο της γης πήρε φωτιά η κουζίνα ενός γηπέδου.

Εκείνο το καλοκαίρι, ο Ατρόμητος δεν είχε προχωρήσει σε κάποιο μεταγραφικό «μπαμ», όπως συνηθίζεται να λέγεται, ωστόσο μέσα σε αυτούς που είχαν μετακομίσει στο Περιστέρι ήταν ο Χαβιέ Ούμπιδες. Ένας παίκτης που είχε οργιάσει με τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου, πήγε σε έναν Άρη με πολλά οικονομικά προβλήματα και από τον οποίο μέχρι πριν από έναν χρόνο διεκδικούσε τα δεδουλευμένα του και τελικά έπειτα από μία εξόρμηση στην Τουρκία, επέστρεψε στην Ελλάδα.

Ο Ατρόμητος και το Περιστέρι αποδείχθηκαν τελικά οι σταθμοί στην καριέρα του, που του «μάρκαραν» τη ζωή, καθώς έπειτα από οχτώ χρόνια, ο Αργεντινός είναι ακόμα παρών στα δυτικά προάστια, έχοντας ζήσει από τραγικές (εκτός γηπέδου) στιγμές, μέχρι κορυφαίες. Η οικογένειά του μιλάει ελληνικά, στο τελευταίο μέλος της φαμίλιας έδωσε ελληνικό όνομα (Λεωνίδας). Κοινή συνισταμένη ότι ο 39χρονος σήμερα Ούμπι, έζησε και τις δύο όψεις του νομίσματος που έχει η ζωή και ο αθλητισμός, έχοντας δίπλα του μια δεύτερη οικογένεια να τον στηρίζει.

Με τα χρόνια να περνούν, η ερώτηση που τίθεται στον Χαβιέ αυτή την εποχή είναι η ίδια, η προφανής και η χιλιοειπωμένη: «Ούμπι, μέχρι πότε θα παίζεις; Θα σταματήσεις;». Χωρίς ποτέ ο ίδιος να κρατήσει κακία, παίρνοντας την ερώτηση με… κακό μάτι, απαντά «μία χρονιά ακόμα». Και γιατί όχι; Αν μιλήσει κάποιος με τον Γιάννη Αναστασίου, έναν προπονητή φανατικό της φυσικής κατάστασης και της σωστής εκγύμνασης, για τον Χαβιέ Ούμπιδες, θα έχει να πει μόνο θετικά λόγια, δηλώνοντας μέχρι και εντυπωσιασμένος από τον τρόπο ζωής του παίκτη. Ήταν, άλλωστε, και ο λόγος, που όταν ανέλαβε τον Ατρόμητο ο Έλληνας τεχνικός, ο Ούμπιδες ειδικά στην αρχή της σεζόν ήταν βασικό «γρανάζι» των πλάνων του και το «γιατί» αποδεικνυόταν εντός αγωνιστικού χώρου.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*