Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Οριστικά προκριματικά για τον Ολυμπιακό

Οριστικά προκριματικά για τον Ολυμπιακό

ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΡΑΒΗΓΜΕΝΟ ΣΕΝΑΡΙΟ

Η Ντιναμό Κιέβου κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ουκρανία 3 αγωνιστικές πριν το τέλος και έστειλε τον Ολυμπιακό στα προκριματικά του Champions League.

Η μοναδική ελπίδα του Ολυμπιακού να αποφύγει τα προκριματικά ήταν η Σαχτάρ να κατακτήσει το Europa League, αλλά παράλληλα και το πρωτάθλημα στην Ουκρανία, ώστε να πάρει θέση στους ομίλους του Champions League μέσω των εγχώριων διοργανώσεων.

Και αν το πρώτο ήταν ήδη πολύ δύσκολο, το δεύτερο είναι πλέον απίθανο. Η ομάδα του Λουτσέσκου έμεινε στο 1-1 με την Τσερνομόρετς και η Ντιναμό με τη νίκη της 1-0 επί της Βόρσκλα κατέκτησε το πρωτάθλημα 3 αγωνιστικές πριν το τέλος. Μπορεί η διαφορά να είναι στο +7, όμως την προτελευταία αγωνιστική η ομάδα του Κιέβου θα πάρει 3 βαθμούς χωρίς να αγωνιστεί, καθώς η Μέταλουργκ έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα και τα παιχνίδια κατοχυρώνονται αυτόματα στους αντιπάλους τους. Έτσι, οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει φέτος να ξεκινήσουν νωρίτερα την προετοιμασία…

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν θα είναι στον τρίτο προκριματικό γύρο των πρωταθλητών στις 26 / 27 Ιουλίου και 2 / 3 Αυγούστου (κλήρωση στις 15 Ιουλίου). Εφόσον περάσει πάει στα πλέι οφ του Champions League στις 16 / 17 και 23 / 24 Αυγούστου (κλήρωση στις 5 Αυγούστου). Εάν αποκλειστεί, θα παίξει στα πλέι οφ του Europa League στις 18 και 15 Αυγούστου (κλήρωση στις 5 Αυγούστου). Στα προκριματικά πάντως δεν θα παίξει με ομάδες από τις δώδεκα πρώτες χώρες της κατάταξης της UEFA, αλλά μόνο από τους πρωταθλητές των χωρών από τη 13η ως την 54η θέση κατάταξης της UEFA. Στον τρίτο γύρο, για παράδειγμα, θα έχει υποψήφιους αντιπάλους τους πρωταθλητές Τσεχίας και Ρουμανίας και ενώ οι άλλες ομάδες θα προκύψουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο.
Σε τι μπορεί να ελπίζει ο Ολυμπιακός μόνο; Υπάρχει ένα πολύ μα πολύ τραβηγμένο σενάριο για να πάει απευθείας στους ομίλους. Να κατακτήσει το Europa League η Λίβερπουλ και να είναι και στην πρώτη τριάδα της Premier. Κατι τρομερά δύσκολο ως προς το 2ο σκέλος αφού οι Ρεντς είναι στο -9 με 4 ομάδες από πάνω τους και ενώ μένουν 4 ματς ακόμα. Επίσης να μην πάρει το Champions League η Σίτι.

Πηγή:gazzetta.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*