Home / Κώστας Νικολακόπουλος / Ολυμπιακός: τα φιλικά ήταν χρυσάφι για Τζολάκη, Μάρκοβιτς, Σουρλή!

Ολυμπιακός: τα φιλικά ήταν χρυσάφι για Τζολάκη, Μάρκοβιτς, Σουρλή!

• Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά στην πρώτη φετινή ευρωπαϊκή παρτίδα του και τώρα πρέπει να κοιτάξει να προετοιμαστεί πολύ πιο σωστά ενόψει της δεύτερης, με τα παιχνίδια κόντρα στη Λούντογκορετς να έρχονται τις δύο προσεχείς Τρίτες!

• Στο μακρινό Μπακού ο πρωταθλητής Ελλάδας έπραξε το…σωστό ποδοσφαιρικά, να κερδίσει δηλαδή, έστω και πάλι οριακά (με τη μικρότερη δυνατή νίκη, το 1-0), τη Νέφτσι, που χθες είχε ουσιαστικά…μισή ευκαιρία μέσα από την περιοχή του Τζολάκη, σε σχέση με το πρώτο ματς που ήταν πολύ πιο επικίνδυνη. Ίσως την περασμένη Τετάρτη να την είχε υποτιμήσει και λίγο ο Ολυμπιακός, ίσως τώρα που…ζορίστηκε να ήταν πιο διαβασμένος.

• Σας είχα προϊδεάσει για όλα όσα θα έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ότι θα ξεκινούσε τον Σουρλή, ότι θα έπαιρνε την ευκαιρία του ο Λαλά και ότι θα ξεκινούσε και με τους τέσσερις στόπερ που είχε στη διάθεση του-σας είχα φωτογραφίσει μέχρι και τη θέση που θα έπαιζε ο Σισέ, υπενθυμίζοντας ότι ο Μαρτίνς στο φινάλε του περσινού τελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ στο Βόλο τον είχε βάλει αριστερό μπακ…

• Ήταν μία ιδέα καλή από πλευράς του Πέδρο, για να αποδειχθεί για μία ακόμη φορά ότι όσο καλύτερα και περισσότερο ένας προπονητής ξέρει την ομάδα του, τόσο και πιο εύκολα μπορεί να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που του εμφανίζονται. Εντάξει, ο Σισέ δεν πρόκειται ποτέ να κάνει καριέρα…αριστερού μπακ-τον είδαμε άλλωστε και χθες ότι έχασε τρεις φορές την μπάλα ενώ την είχε στην κατοχή του. Όμως, τώρα που χρειάστηκε να βοηθήσει την ομάδα σε αυτή τη θέση, το έκανε και με το παραπάνω.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Αποκορύφωμα φυσικά ήταν η φάση του γκολ, με τον Σισέ και να κλέβει την μπάλα και να πλασάρει σαν…εξτρέμ, να χάνει το γκολ, αλλά να επιμένει κι ως αποτέλεσμα της επιμονής του να φτάνει η μπάλα στον Βαλμπουενά για την ασίστ στον σκόρερ του μοναδικού γκολ Μασούρα. Και να ξέρετε ότι δεν ήταν τυχαία η κίνηση στο γκολ-από τα πρώτα λεπτά ο πανύψηλος Αφρικάνος παρότρυνε τους συμπαίκτες του να βγουν ψηλά και να πρεσάρουν, όπως ακριβώς έκανε ο ίδιος στη φάση του 1-0…

• Ο Σισέ έπαιξε γενικά με καλή διάθεση. Πίσω έβγαλε καλές άμυνες κι έκοψε όταν υπήρξε ανάγκη, ενώ μπροστά άμα λάχει σούταρε τρεις φορές (!), νομίζω τις περισσότερες από κάθε άλλο συμπαίκτη του! Ήταν λίγο…υπερβολικός στο να τελειώσει φάσεις, όμως τι να ζητήσεις από ένα καθαρόαιμο στόπερ σε ρόλο μπακ χαφ;

• Κατά τα άλλα, θα ήθελα να σταθώ στα τρία παιδιά στα οποία στηρίχτηκε ο Μαρτίνς και στα δύο παιχνίδια: στον Τζολάκη (18,5 ετών) και τον Μάρκοβιτς (21 ετών) που έπαιξαν και στα δύο παιχνίδια, αλλά και στον Σουρλή (18,5 ετών επίσης), που μπήκε αλλαγή στο 68’ του πρώτου αγώνα κιι έπαιξε κι αυτός ολόκληρο το 90λεπτο στο δεύτερο αγώνα.

• Αποδείχθηκε ότι τα φιλικά της Αυστρίας ήταν χρυσάφι γι΄ αυτούς! Μέσα από τα παιχνίδια αυτά, τα τρία παιδιά απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες, αντιμετωπίζοντας αντιπάλους όπως οι Ζάλτσμπουργκ κι η Κράσνονταρ. Με συνέπεια τώρα να παρουσιαστούν σε καλή ετοιμότητα στα επίσημα παιχνίδια και δη παιχνίδια στα οποία κάθε λεπτομέρεια μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την πρόκριση προς τους χρυσοφόρους ομίλους των Κυπέλλων Ευρώπης.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Δεν χωράει καμία αμφιβολία για το πόση δουλειά χρειάζονται ακόμη οι τρεις παίκτες.

Ο Τζολάκης για παράδειγμα στο α΄ ημίχρονο έδιωξε την μπάλα λανθασμένα τέσσερις φορές με τα πόδια.

Ο Μάρκοβιτς είχε πάλι κάποιες επεμβάσεις άτσαλες, «μισές», μία φορά που έπρεπε να διώξει με το κεφάλι δεν το έκανε και μία πάσα του ήταν κακή.

Ο δε Σουρλής καμιά φορά παίρνει την μπάλα, την τρέχει και ξεχνάει να την δώσει και την χάνει, ενώ σε κάποιες πάσες έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός.

• Εξίσου, όμως, δεν χωράει καμία αμφιβολία για το ταλέντο τους.

Ο Τζολάκης κράτησε την ψυχραιμία του σε εκείνο το πολύ μακρινό, αλλά επικίνδυνο σουτ από το πουθενά στα πρώτα λεπτά, βγήκε όποτε χρειάστηκε έγκαιρα και μάζεψε μπάλες ψηλά και χαμηλά και αν μη τι άλλο κράτησε την εστία του απαραβίαστη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι (αν βάλουμε και το τελευταίο φιλικό, το 3-0 με τον Άρη).

Ο Μάρκοβιτς έβγαλε καλές άμυνες, ακόμη και σε πιο δύσκολες στιγμές, ενώ όσο περνούσε η ώρα κι έπαιρνε εμπιστοσύνη ήταν γενικά καλύτερος, βγαίνοντας να πιέσει και ψηλά.

Ο Σουρλής αν μη τι άλλο έκανε πολλή δουλειά. Είχε κλεψίματα, καλές ενέργειες, δεν κώλωσε να σουτάρει δύο φορές και ήταν πολύ μαχητικός.

• Γενικά, μέσα από την προετοιμασία αλλά και από τα πρώτα επίσημα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός μοιάζει να κερδίζει τρία παιδιά!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*