Home / Μπάσκετ / Εθνική Ελλάδος Μπάσκετ / Οι Αμερικανοί θυμούνται την ήττα από την Εθνική το 2006

Οι Αμερικανοί θυμούνται την ήττα από την Εθνική το 2006

Φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την τελευταία ήττα των ΗΠΑ, το 2006 από την Ελλάδα στον ημιτελικό του Μουντομπάσκετ. Κι ακόμη οι Αμερικανοί δεν το έχουν ξεχάσει…

Ήταν 1η Σεπτεμβρίου του 2006, όταν στα ημιτελικά του Μουντομπάσκετ η Ελλάδα έκανε την ίσως μεγαλύτερη έκπληξη όλων των εποχών νικώντας τις ΗΠΑ. Έκτοτε οι Αμερικανοί μετρούν μόνο νίκες και παρότι δέκα χρόνια μετά δεν έχουν ξεχάσει εκείνη την ήττα, αντιλαμβάνονται πόσο διδακτική ήταν.

«Ήταν μια μεγάλη έκπληξη. Ακόμη το θυμάμαι. Μπορεί να παίζαμε δέκα φορές και να κερδίζαμε τις εννιά. Εκείνη τη μέρα όλα τα αστέρια είχαν ευθυγραμμιστεί για την Ελλάδα. Προτιμώ από εκείνη την ήττα, όσο κι αν με πονά, να λέω πως μέσα από το κακό μπορείς να βρεις μια ευκαιρία. Πιστεύω πως πληρώσαμε το τίμημα και αυτό μας βοήθησε να προετοιμαστούμε για τις επιτυχίες που ακολούθησαν», ανέφερε ο υπεύθυνος της εθνικής ομάδας, Τζέρι Κολάντζελο.

Ο Καρμέλο Άντονι, μοναδικό μέλος της Team USA που έχει απομείνει από τότε, είπε: «Θυμάμαι μόνο το τέλος του αγώνα. Εγώ στεκόμουν στο παρκέ και έβλεπα τους Έλληνες φιλάθλους να έχουν τρελαθεί, μαζί με την ομάδα τους. Από το 2004 μέχρι το 2006 δεν υπήρχε καμία οργάνωση. Απλώς μαζευόμασταν, φτιάχναμε μια ομάδα και προσπαθούσαμε να νικήσουμε».

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, που ήταν προπονητής της ελληνικής ομάδας τότε, τόνισε: «Είχαμε ένα καλό γκρουπ παικτών, στην περιφέρεια και μέσα στο καλάθι, που μπορούσαν να παίξουν έξυπνα και να αποκτήσουν πλεονέκτημα απέναντι στον αντίπαλο. Κάποιες ομάδες απλώς φοβούνται, άλλες δεν έχουν τους γκαρντ για να προστατέψουν την μπάλα. Εμείς δεν τους δώσαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους, γιατί αυτό που κάνουν οι Αμερικανοί είναι να βάζουν τα χέρια τους στην μπάλα. Γι’ αυτό χρησιμοποιήσαμε τρία γκαρντ που είχαν ικανότητα στο χειρισμό της μπάλας».

πηγή : sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*