Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Ξεκίνησαν το «κουβάλημα»: Οι πρωταγωνιστές των… μικρομεσαίων στις τρεις πρώτες αγωνιστικές

Ξεκίνησαν το «κουβάλημα»: Οι πρωταγωνιστές των… μικρομεσαίων στις τρεις πρώτες αγωνιστικές

Είχαμε αναφέρει λίγο πριν τη σέντρα της Stoiximan Super League, ότι το Big-5 θα είναι αυτό που θα προσεγγίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν το ενδιαφέρον του φιλοθεάμονος κοινού, αλλά και των άμεσα ενδιαφερόμενων οπαδών των ομάδων.

Παρόλα αυτά, σε μια… προσέγγιση του sport-fm.gr στις 19 Αυγούστου, είχαμε σταθεί στη σημασία που θα έχει για το πρωτάθλημα και η καλή παρουσία των μικρομεσαίων οι οποίοι θα «νοστιμίσουν» το πρωτάθλημα, κάνοντας το άκρως ανταγωνιστικό.

Κάτι τέτοιο έχει αποδειχθεί, αφού έχουμε δει τον Πανσερραϊκό να εντυπωσιάζει, τη Λαμία να αποδεικνύεται για μια ακόμη χρονιά πολύ σκληρή για να «πεθάνει», αλλά και τον ΟΦΗ να φαντάζει έτοιμος να επιστρέψει στα playoffs.

Το sport-fm.gr ξεχώρισε τους πρωταγωνιστές των «μικρομεσαίων» οι οποίοι έχουν ξεκινήσει να… κουβαλάνε στις πλάτες τους τα όνειρα και τις ελπίδες των ομάδων τους, προκειμένου να κάνουν το κάτι παραπάνω φέτος.

Έγκμουντουρ Κρίστινσον (Κηφισιά)


Νέο ξεκίνημα και αναγέννηση για τον Ισλανδό τερματοφύλακα. Ο Έγκμουντουρ Κρίστινσον μετά από τη θητεία του σε ΑΕΛ και Ολυμπιακό, αποφάσισε να κάνει ένα… τολμηρό βήμα στην καριέρα του παίρνοντας μεταγραφή στην νεοφώτιστη Κηφισιά! Ο πολύπειρος πορτιέρε στα 34 χρόνια του, πήρε φανέλα βασικού στην ομάδα των βορείων προαστίων και στις πρώτες τρεις αγωνιστικές δείχνει αναγεννημένος.

Σίγουρα, το γεγονός ότι έχει δεχθεί έξι γκολ στα τρία πρώτα ματς της σεζόν, θα πρέπει να συνυπολογιστεί, ωστόσο θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και όσα έχει κάνει για να κρατήσει όρθια την ομάδα του. Ο Κρίστινσον , είναι μαζί με τον Μπρινιόλι και τον Χόβαν οι τερματοφύλακες που επιδεικνύουν ηγετικές τάσεις κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθοδηγώντας άριστα την άμυνα των ομάδων τους, αλλά το μεγάλο «συν» του Ισλανδού τη φετινή σεζόν, είναι οι φάσεις κατά τις οποίες αρνήθηκε το γκολ από τον εκάστοτε αντίπαλο.

Συγκεκριμένα, στην στατιστική υπηρεσία της Stoiximan Super League, ο 34χρονος γκολκίπερ έχει ήδη καταγραμμένες 18 αποκρούσεις αλλά και 19 κλεψίματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη σε κανένα από τα γκολ που έχει δεχθεί.


Μίλος Ντέλετιτς (Βόλος)


Εξαιρετική είναι η εκκίνηση και για τον Μίλος Ντέλετιτς. Ο 29χρονος Σέρβος διανύει τη δεύτερη του σεζόν στη Μαγνησία και ήδη μετρά δύο γκολ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές και μάλιστα απέναντι στην πρώην ομάδα του και νταμπλούχο Ελλάδας, ΑΕΚ.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής, παρουσιάζει ένα πρόσωπο… ηγετικό στον Βόλο έχοντας μάλιστα αγωνιστεί στο σύνολο και των τριών αγώνων τη φετινή σεζόν μετρώντας συνολικά 225 λεπτά στο χορτάρι. Μεταξύ άλλων, ο Ντέλετιτς κινείται πολύ περισσότερο στους χώρους τη φετινή σεζόν, ενώ βοηθά και στο ανασταλτικό κομμάτι, πιέζοντας σε όλα τα μέρη του γηπέδου, ακόμη και όταν αγωνίζεται στη θέση «10».


Καρλίτος (Λαμία)


Αν η μεταμόρφωση της Λαμίας τη φετινή σεζόν θα πρέπει να πιστωθεί σε κάποιον, αυτός δεν είναι άλλος από την καλοκαιρινή μεταγραφική της «βόμβα». Ο Καρλίτος, πήρε την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα με σκοπό να γίνει ο ηγέτης για την ομάδα της Φθιώτιδας και προς στιγμήν τα έχει καταφέρει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο!

Ο 33χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός, έχει την ευχέρεια να αγωνίζεται τόσο στην κορυφή της επίθεσης, όσο και πίσω από τον σέντερ φορ, γεγονός που «λύνει» τα χέρια του Λεωνίδα Βόκολου. Τα δείγματα γραφής του στην Ελλάδα ήταν ήδη γνωστά αφού φόρεσε για δύο σεζόν τη φανέλα του Παναθηναϊκού σκοράροντας για πρώτη φορά με τα «πράσινα» απέναντι στη σημερινή του ομάδα.

Ο Καρλίτος στα τρία πρώτα ματς της Λαμίας δείχνει να έχει εγκλιματιστεί πλήρως, αλλά και να ταιριάζει απόλυτα στα πλάνα του προπονητή του. Φυσικά κομβικής σημασίας για τον ίδιο είναι το γεγονός ότι ξεκίνησε με γκολ και ασίστ στο ντεμπούτο του στη Λαμία, με αντίπαλο τον Βόλο, ενώ ήταν και ο «χρυσός» σκόρερ στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Άρη.

Ακόμη και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ο Καρλίτος απείλησε την εστία των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο μέρος αποδεικνύοντας ότι θα αποτελεί για όλες τις αντίπαλες άμυνες κατά τη διάρκεια της σεζόν.


Mιγκέλ Μεγιάδο (ΟΦΗ)


Mπορεί ο Αργεντινός να αγωνίζεται στον ΟΦΗ από το 2020 όμως η τέταρτη σεζόν του στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» προμηνύεται ως η πιο… γεμάτη του! Ο Μιγκέλ Μεγιάδο, ξεχώρισε αμέσως στον σύλλογο, επιδεικνύοντας μαχητικότητα αλλά και ηγετικό χαρακτήρα, ενώ όπως όλα δείχνουν φέτος θα έχει και μεγάλη συμμετοχή και στο δημιουργικό κομμάτι.

Αυτό αποδεικνύεται και από τους αριθμούς καθώς ο Μεγιάδο βρίσκεται ως τώρα στην πεντάδα των κορυφαίων πασέρ της Stoiximan Super League, μετρώντας ήδη 31, ενώ το «πάντρεμα» του στον άξονα με τον Φελίπε Γκαγίεγκος, αλλάζουν ολοκληρωτικά τη νοοτροπία του ΟΦΗ.

Επιπλέον ο Μεγιάδο δείχνει να ανταποκρίνεται και στον νέο του ρόλο καθώς ο προπονητής του, Βάλντας Νταμπράουσκας, δεν διστάζει να τον χρησιμοποιήσει και ως επιτελικό χαφ, στο πλευρό του Μπάκιτς, προσθέτοντας ένα σημαντικό «γρανάζι» στο πρέσινγκ ψηλά.


Κόστα Άλεξιτς (Πανσερραϊκός)


Mπορεί ο Κόστα Άλεξιτς να προέρχεται από ομάδα της Super League 2, ωστόσο τα πρώτα του δείγματα γραφής με τη φανέλα του Πανσερραϊκού, είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία.

Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έχει καταγράψει 194 λεπτά συμμετοχής στη μεγάλη κατηγορία παίρνοντας και στις τρεις πρώτες αγωνιστικές φανέλα βασικού. Ικανός να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ αλλά και στη συγκεκριμένη θέση, όποτε χρειαστεί, ο Άλεξιτς βρήκε δίχτυα στη Νέα Φιλαδέλφεια κόντρα στην ΑΕΚ, ενώ έχει και τις περισσότερες προσπάθειες για γκολ από κάθε άλλον παίκτη της ομάδας των Σερρών αλλά και του πρωταθλήματος, μετρώντας 12!

Οι κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο, δείχνουν έναν παίκτη με οξυδέρκεια στο παιχνίδι του, ενώ η ταχύτητα του σε συνδυασμό με την τεχνική του κατάρτιση τον καθιστούν ως τον ηγέτη που χρειάζεται ο Πανσερραϊκός σε αυτό το δύσβατο μονοπάτι για την επιβίωση του στη Stoiximan Super League.


Χουάν Μιριτέλο (Αστέρας Τρίπολης)


Ο αντικαταστάτης του Χερόνιμο Μπαράλες στην Τρίπολη, δείχνει ότι η Αργεντινή θα αποτελεί… εγγύηση για τους Αρκάδες σε ότι αφορά την γραμμή κρούσης. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έκανε δικό της τον Χουάν Μιριτέλο από την, Ντέφενσα Χουστίθια με τη μορφή του δανεισμού και μάλλον πέτυχε «φλέβα χρυσού».

Ο 24χρονος στράικερ, έχει όλο το πακέτο που απαιτείται προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα που είχε την περασμένη σεζόν στο σκοράρισμα ο Αστέρας. Στις τρεις πρώτες αγωνιστικές ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής, βοηθά την ομάδα του να γίνει πιο επιθετική, ενώ η σωματική διάπλαση τον βοηθά να απεμπλακεί από την πίεση και το στενό μαρκάρισμα των αντίπαλων αμυντικών.

Το παιχνίδι του στον αγωνιστικό χώρο εντοπίζεται κυρίως στη μεγάλη περιοχή, γεγονός που δίνει το δικαίωμα στον Μπαρτόλο να κινείται με μεγαλύτερη ελευθερία στο γήπεδο φτιάχνοντας το παιχνίδι.

Εξαιρετικός στις στημένες φάσεις αλλά και στις εναέριες μονομαχίες, o Mιριτέλο φαίνεται να έχει… κρύο αίμα, αφού το χαμένο πέναλτι στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, δεν τον εμπόδισε να ανακάμψει και να κάνει σπουδαίο ματς κόντρα στον ΟΦΗ και τη νίκη του Αστέρα με σκορ 2-1, εκεί όπου είχε ασίστ και γκολ με άπιαστη κεφαλιά.

Stoiximan Super League: Οι «κουβαλητές» των μικρομεσαίων

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*