Home / Άλλα Σπόρ / Βαλκανικό πρωτάθλημα Α-Γ: Εξασφάλισαν μετάλλιο στο διπλό ανδρών οι αφοί Κωνσταντινόπουλοι

Βαλκανικό πρωτάθλημα Α-Γ: Εξασφάλισαν μετάλλιο στο διπλό ανδρών οι αφοί Κωνσταντινόπουλοι

Θα βρεθούν και δεύτερη φορά στο πόντιουμ των νικητών του Βαλκανικού πρωταθλήματος, στην Αλμπένα της Βουλγαρίας, οι εκπρόσωποι της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στην τέταρτη μέρα των αγώνων τα αδέρφια Γιώργος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος σημείωσαν στο διπλό ανδρών δύο νίκες στο ταμπλό των «16», μπήκαν στην 4άδα και καθώς δεν προβλέπονται αγώνες για τις θέσεις 3-4 εξασφάλισαν την είσοδο στα μετάλλια. Οι αριστερόχειρες πρωταθλητές Ελλάδας του αγωνίσματος είναι 2ο φαβορί στο Βαλκανικό πρωτάθλημα και με δεδομένες τις υψηλές ικανότητές τους μπορούν σίγουρα βήμα ή βήματα παραπάνω στο αυριανό 06/09 φινάλε της διοργάνωσης. Θυμίζουμε ότι προχτές Κυριακή είχε έρθει η πρώτη διάκριση των ελληνικών χρωμάτων με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ομαδικό ανδρών. Καλός απολογισμός επίσης, είναι ότι έφτασαν μέχρι την 8άδα ο Κ. Κωνσταντινόπουλος στο απλό ανδρών, οι Μαλαματένια Παπαδημητρίου/Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα και Αλίκη Κιούφη/Ιωάννα Γερασιμάτου στο διπλό γυναικών. Στις θέσεις 9-16 του απλού πλασαρίστηκαν ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, ο Γ. Κωνσταντινόπουλος και η Ιωάννα Γερασιμάτου.

Το διπλό ανδρών άρχισε από τον γύρο των «16». Από τη βάση του ταμπλό οι Γ. και Κ. Κωνσταντινόπουλος απέκλεισαν αρχικά τους Βούλγαρους Ερέν Μπεκίρ/Σόγιαν Σάριεφ με 3-0 σετ. Στα προημιτελικά νίκησαν επίσης με 3-0 τους Τούρκους Ουγκουρτσάν Ντουρσούν/Αλί Αφσίν Γκουλ κι εξασφάλισαν θέση στα μετάλλια.

Ο Χατζηλυγερούδης και ο Αντωνιάδης αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο χάνοντας από τους Βούλγαρους Στεφάν Ντιμιτρόφ/Ράντοσλαβ Κότεφ με 3-1 σετ.

Ταμπλό των «16» σχηματίστηκε και στο διπλό γυναικών. Στον 1ο γύρο οι Γερασιμάτου/Κιούφη ξεπέρασαν με 3-2 σετ τις Ένρα Σούμπασιτς/Σάρα Ράντακ από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και τη Σερβία αντίστοιχα και ηττήθηκαν στον αγώνα για τα μετάλλια από τις Τουρκάλες Οζγκέ Γιλμάζ/Ετσέ Χαράκ (1ο φαβορί του αγωνίσματος) με 3-1 σετ.

Ανάλογη πορεία είχαν η Παπαδημητρίου με την Τσεκούρα. Επιβλήθηκαν στη 16άδα των Λένε Οσμάνι/Άλμα Μεχμέτι από το Κόσοβο με 3-0 σετ κι έχασαν στην 8άδα από τις Βουλγάρες Μαρία Γιόβκοβα/Καλίνα Χρίστοβα με 3-0.

Στο απλό ανδρών το νοκ άουτ ταμπλό ήταν των «32» και τρεις αθλητές μας είχαν bye στον 1ο γύρο. Στη 16άδα ο Κωνσταντίνος κατέβαλλε τον Τούρκο Γιλμάζ Τουγκάι με 3-0 σετ και στα προημιτελικά έχασε με 3-0 από τον επίσης Τούρκο Ιμπραχίμ Γκουντούζ. Ο Γιώργος είχε γερή αναμέτρηση στον 2ο γύρο με τον Ρουμάνο Αλεξάντρου Μανόλε και αποκλείστηκε με 3-1 σετ.

Ο Χατζηλυγερούδης είχε περάσει επίσης χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο και στη 16άδα σήμερα λύγισε από τον Βούλγαρο Βλαντιμίρ Πετκόφ με 3-2 και το τελευταίο σετ να λήγει 14-12. Ο Ρηνιώτης αγωνίστηκε στους «32» και ηττήθηκε από τον Ρουμάνο Μιχάι Ντουμιτρέσκου με 3-1 σετ.

Ταμπλό των «32» έγινε και στο απλό γυναικών. Η Γερασιμάτου είχε bye στον 1ο γύρο και στη 16άδα ηττήθηκε 3-2 και ξανά στις λεπτομέρειες (όπως στο ομαδικό) από τη Σέρβα Ρέκα Μπέζεγκ. Το 5ο σετ έληξε 11-8. Η Παπαδημητρίου είχε αμφίρροπη αναμέτρηση στον 1ο γύρο με τη Βουλγάρα Καλίνα Χρίστοβα ώσπου έχασε με 3-2 σετ. Αντίπαλο από τη Βουλγαρία είχε και η Κιούφη στις «32» και αποκλείστηκε από τη Μαρία Γιόβκοβα, που είναι και αθλήτρια της ΑΕΚ, με 3-0.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*