Home / Μπάσκετ / Euroleague / Νίκη και έφυγε για Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

Νίκη και έφυγε για Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

Η πιο μεγάλη ώρα της φετινής ευρωπαϊκής πορείας έφτασε για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται (21:30, bwinΣΠΟΡFM 94,6, sportfm.gr και Novasports Prime) στο κατάμεστο από δώδεκα χιλιάδες φίλους τους ΣΕΦ την Μονακό, στο πέμπτο και τελευταίο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ της Ευρωλίγκας, με φόντο την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου.

Οι δύο ομάδες, έπειτα από μία συναρπαστική σειρά γεμάτη εναλλαγές στα συναισθήματα και δύο «σπασίματα» έδρας, είναι ισόπαλες 2-2 και όποια επικρατήσει απόψε, θα πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο. Ο Ολυμπιακός διεκδικεί την ενδέκατη συμμετοχή του στην κορυφαία τετράδα της Ευρώπης και η Μονακό την πρώτη, καθώς είναι πρωτάρα στην διοργάνωση και επομένως και στα πλέι οφ. Η αποψινή, είναι η 15η σειρά που οδηγείται σε πέμπτο παιχνίδι από τότε που θεσπίστηκε η πρόκριση στις τρεις νίκες, με τους γηπεδούχους να έχουν το απόλυτο 14/14.

Ο Ολυμπιακός, ολοκλήρωσε ουσιαστικά χθες την προετοιμασία του (σ.σ. σήμερα πρωί θα γίνουν κάποια σουτ στο ΣΕΦ) χωρίς προβλήματα, καθώς και ο Χασάν Μάρτιν ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης και το πιο πιθανό είναι πως θα επιστρέψει στην δωδεκάδα για να αγωνιστεί για πρώτη φορά στα πλέι οφ. Στην αντίπερα όχθη, μία επιστροφή και μάλιστα σημαντικά θα έχει και η Μονακό, καθώς αποθεραπεύτηκε ο Άλφα Ντιαλό, ο οποίος είχε τραυματιστεί στον ώμο στο πρώτο ματς της σειράς.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, παραδέχθηκε πως η ομάδα του έχει πλέον την πίεση για την πρόκριση, αλλά χαρακτήρισε ευλογία το γεγονός πως το συγκεκριμένο παιχνίδι γίνεται μπροστά στους φιλάθλους της, που αναμένεται να δημιουργήσουν μία πολύ θερμή ατμόσφαιρα. Ο προπονητής των πειραιωτών, ζητά από τους παίκτες του να εμφανίσουν ξανά στο παρκέ τα καλά διαστήματα που είχαν στην σειρά και γιατί όχι να συνδυάσουν την πολύ παραγωγική τους παρουσία στο τρίτο παιχνίδι, με την αποτελεσματικότητά τους στην άμυνα στο πρώτο.

Διαιτητές του σημερινού αγώνα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), ο Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία) και ο Εμίλιο Πέρεθ (Ισπανία).

Η παράδοση μεταξύ των δύο ομάδων είναι ισορροπημένη, καθώς στα έξι φετινά τους παιχνίδια που ήταν και τα πρώτα στην διοργάνωση, έχουν από τρεις νίκες, με το… σκορ στα ματς που έχουν γίνει στο ΣΕΦ να είναι 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού.

Τα στατιστικά των δύο ομάδων:

Νίκη και έφυγε για Βελιγράδι ο Ολυμπιακός

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*