Home / Ευρώπη / Επιβεβαίωσε ο Ντιαό για Εμπίντ και εθνική Γαλλίας!

Επιβεβαίωσε ο Ντιαό για Εμπίντ και εθνική Γαλλίας!

Πλέον δεν είναι απλώς φήμη, αλλά πραγματικότητα. Ο Τζοέλ Εμπίντ έχει κινήσει τις διαδικασίες για να εξασφαλίσει γαλλική υπηκοότητα με στόχο να παίξει σε μια από τις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις με τη Γαλλία. Την είδηση για τον Καμερουνέζο σέντερ των Σίξερς επιβεβαίωσε και ο τζένεραλ μάνατζερ της εθνικής Γαλλίας, Μπορίς Ντιαό.

«Ξέρω πως έχει ο ίδιος προσωπικά αρχίσει τις διαδικασίες για να πάρει την υπηκοότητα και πως θα ήθελε να παίξει για τη Γαλλία. Εμείς δεν προτρέχουμε, θα περιμένουμε τα επόμενα βήματα», τόνισε ο άλλοτε σπουδαίος διεθνής φόργουορντ.

Το ενδιαφέρον του Εμπίντ για να παίξει με τους «τρικολόρ» δεν είναι καινούριο, αλλά από το 2016. Στο παρελθόν τόσο ο Εβάν Φουρνιέ όσο κι ο Τόνι Πάρκερ είχε εκφράσει τη διαφωνία τους με το ενδεχόμενο να παίξει ένας Καμερουνέζος και χωρίς δεσμούς με τη Γαλλία στην εθνική ομάδα. Ο Βενσάν Πουαριέ, που είχε μείνει στη σκιά του Εμπίντ στους Σίξερς, αντιμετώπισε την προοπτική αυτή με περισσότερο χιούμορ γράφοντας χθες στο Twitter «… θα αρχίσω να παίζω 2-3, ίσως εκεί να υπάρχουν θέσεις για το καλοκαίρι».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*