Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Νίκησε και… ελπίζει για Ευρώπη ο ΠΑΣ

Νίκησε και… ελπίζει για Ευρώπη ο ΠΑΣ

Κέρδισε 2-0 τον Πλατανιά

Ιωάννινα
Στην έκτη θέση της βαθμολογίας της Super League «εκτοξεύτηκε» ο ΠΑΣ Γιάννινα, μία αγωνιστική πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου. Σ΄ενα ματς όπου μόνο ο νικητής θα μπορούσε να έχει βλέψεις για (υπό προϋποθέσεις) συμμετοχή στα play off, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» νίκησε 2-0 τον Πλατανιά στα Ιωάννινα με σκόρερ τον Μιχάλη Μανιά στο 23ο και το 84ο λεπτό.

Στο 23ο λεπτό ο Τζημόπουλος έβγαλε κάθετη μπαλιά, ο Ίλιτς «έσπασε» το τεχνητό οφσάιντ και σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Μανιάς από κοντά με πλασέ άνοιξε το σκορ. Η ψυχολογία είχε περάσει στην πλευρά των γηπεδούχων που για έως το τέλος του ημιχρόνου κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα χωρίς να δεχτούν ιδιαίτερη πίεση.

Στην ανάπαυλα οι οδηγίες του Παράσχου έπιασαν τόπο, ο Πλατανιάς ήταν πολύ πιο επικίνδυνος και όσο κυλούσε ο χρόνος έδειχνε ικανός να ανατρέψει τα δεδομένα. Ομως ο Περιστερίδης ήταν σε σπουδαία ημέρα και κατάφερε να επέμβει αποφασιστικά τόσο στο «ψαλίδι» του Μιλούνοβιτς στο 53΄ όσο και στο σουτ του Ντίνα στο 62΄ στην μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Στο 81΄ παρουσιάστηκε πρόβλημα στον φωτισμό των «Ζωσιμάδων» και το ματς διεκόπη για περίπου 20 λεπτά. Μόλις διευθετήθηκε το θέμα, ο ΠΑΣ καθάρισε τη νίκη! Στο 84΄ ο Ηλιάδης έβγαλε τον Μιχάλη Μανιά απέναντι στον Σωτηρίου και ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων έστειλε με «κεραυνό» τη μπάλα στα δίχτυα. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» αντιμετωπίζει στην τελευταία αγωνιστική την βαθμολογικά αδιάφορη, Ξάνθη, και με νίκη θα κατακτήσει την 6η θέση η οποία ίσως τού χαρίσει το πρώτο ευρωπαϊκό ταξίδι της Ιστορίας του.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Κίτρινες: Λίλα – Στανισάβλιεβιτς

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Στρούνα, Μιχαήλ, Μπέριος, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Λίλα, Τσουκαλάς, Γιάκος (62΄ Ακόστα), Ίλιτς (80΄ Ηλιάδης), Μανιάς (89΄ Φερφελής).

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σελίν (81΄ Τσουράκης), Μπανανά, Βάντερσον, Μουνάφο, Ντίνας, Στανισάβλιεβιτς, Γουνοδυλάκης, Μιλούνοβιτς (70΄ Ράμος), Ανγκούλο.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*