Home / Άλλα Σπόρ / Με Τουρκία και Βοσνία η Εθνική πινγκ πονγκ γυναικών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού

Με Τουρκία και Βοσνία η Εθνική πινγκ πονγκ γυναικών στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού

Οι αγώνες της δεύτερης κατηγορίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πινγκ πονγκ γυναικών θα διεξαχθούν από την Παρασκευή έως την Κυριακή στο Βελιγράδι κι επί τόπου έγινε εκεί την Τετάρτη η κλήρωση με τα 14 αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα που ήταν παρόντα.

Η Ελλάδα βρέθηκε στο πρώτο γκρουπ με την Τουρκία (επικεφαλής) και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Σύμφωνα με την προκήρυξη, που από καιρό έχει ετοιμαστεί, θα δώσει τον πρώτο της αγώνα την Παρασκευή στις 10:00 ώρα Ελλάδας (09:00 τοπική) κόντρα στη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και το Σάββατο στις 14:00 θ’ αντιμετωπίσει την Τουρκία (ενδιάμεσα θ’ αναμετρηθούν Βοσνία και Τουρκία).

Η πρώτη θέση στο γκρουπ δίνει αυτομάτως πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος τέλη Σεπτεμβρίου στην Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας. Η δεύτερη θέση στο γκρουπ αφήνει το περιθώριο της δεύτερης ευκαιρίας για το τελευταίο εναπομείναν εισιτήριο. Η τρίτη θέση σημαίνει αποκλεισμός.

Στις γυναίκες, σχηματίστηκαν δύο γκρουπ των τεσσάρων και άλλα δύο γκρουπ των τριών ομάδων. Οι τέσσερις νικήτριες των ισάριθμων γκρουπ προκρίνονται στο τελικό στάδιο στην Κλουζ Ναπόκα.

Οι, επίσης, τέσσερις ομάδες, που θα καταλάβουν τη δεύτερη θέση των ομίλων, θα βρεθούν σε πλέι οφ για μία εναπομείνασα θέση. Σε μίνι ταμπλό θα παίξουν ημιτελικά, οι νικήτριες αυτών θα συναντηθούν στον τελικό και η τελική νικήτρια θα προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Τουρκία, νούμερο 1 της κατηγορίας, αποτελεί το πολύ υψηλό εμπόδιο για την Εθνική μας, μεγάλη προσοχή, φυσικά, χρειάζεται και η Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Η Ελλάδα ήταν νούμερο 5 στα seeding της κλήρωσης και η Βοσνία νούμερο 10.

Οι διεθνείς μας μετέβησαν την Τετάρτη στη σερβική πρωτεύουσα από την Τσεχία και την Πέμπτη ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους. Στην αποστολή είναι οι Κατερίνα Τόλιου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Ελισάβετ Τέρπου, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και ο εθνικός ομοσπονδιακός προπονητής γυναικών, Γιώργος Καρύτσας.

Τα υπόλοιπα γκρουπ:

2ο γκρουπ: Σλοβενία, Ουαλία, Εσθονία, Νησιά Φερόε

3ο γκρουπ: Κροατία, Βουλγαρία, Νορβηγία, Ιρλανδία

4ο γκρουπ: Αγγλία, Λιθουανία, Φινλανδία

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*