Home / Άλλα Σπόρ / Με Σερβία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Ουγγαρία και Βραζιλία η εθνική πόλο στο Ρίο

Με Σερβία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Ουγγαρία και Βραζιλία η εθνική πόλο στο Ρίο

Εγινε η κλήρωση των Ολυμπιακών

Αθήνα
Στον Α’ όμιλο του ανδρικού τουρνουά πόλο των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο ντε Τζανέιρο κληρώθηκε η Ελλάδα. Αντίπαλοι της χάλκινης εθνικής ομάδας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν πέρυσι, οι Σερβία, Αυστραλία, Ιαπωνία, Ουγγαρία και Βραζιλία.

Στον Β΄ όμιλο κληρώθηκαν οι Κροατία, Μαυροβούνιο, ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία. Η κλήρωση των ομίλων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο διενεργήθηκε απόψε στην Τεργέστη, με την ολοκλήρωση του Προολυμπιακού τουρνουά υδατοσφαίρισης των Ανδρών, επί ιταλικού εδάφους. Από το Προολυμπιακό τουρνουά στην Τεργέστη προκρίθηκαν κατά σειρά: Ουγγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία.

Στις Γυναίκες, στον Α’ Όμιλο κληρώθηκαν οι Ιταλία, Ρωσία, Αυστραλία, Βραζιλία και στον Β’ Όμιλο οι Ισπανία, Κίνα, Ουγγαρία και ΗΠΑ. Από το Προολυμπιακό τουρνουά της Χάουντα, εκεί όπου η εθνική γυναικών έφτασε μόλις… 4 δεύτερα μακριά από την πρόκριση προκρίθηκαν κατά σειρά: ΗΠΑ, Ιταλία, Ρωσία, Ισπανία.

Παρών στην κλήρωση των Ολυμπιακών Τουρνουά του ερχόμενου καλοκαιριού (6-20 Αυγούστου), ήταν ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος (από τα χέρια του βγήκε η Εθνική μας στον Α’ Όμιλο), με την ιδιότητα του Μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της FINA και του Συνδέσμου της με την Τεχνική Επιτροπή Υδατοσφαίρισης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.


«Πρώτος στόχος τα χιαστί» δήλωσε ο Χρήστος Αφρουδάκης

Την πρόκριση στα χιαστί παιχνίδι χαρακτήρισε πρώτο στόχο της εθνικής ανδρών στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο αρχηγός της εθνικής πόλο, μετά την κλήρωση των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά των ανδρών. «Δεν υπάρχουν εύκολες και δύσκολες ομάδες στις μεγάλες διοργανώσεις, και αυτό το λέω με απόλυτη επίγνωση, διότι πολλά έχουν δει τα μάτια μας,» εξήγησε ο Χρήστος Αφρουδάκης.

«Το θετικό της κλήρωσης είναι ότι αν καταφέρουμε να φτάσουμε στα χιαστί παιχνίδια θα έχουμε αποφύγει παραδοσιακές δυνάμεις όπως τη Σερβία και την Ουγγαρία. Αν δείξουμε την ίδια ομαδικότητα και πειθαρχία όπως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν και συνεχίσουμε στο ίδιο ύφος και στυλ παιχνιδιού που έχουμε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, πιστεύω ότι θα αυξήσουμε σημαντικά τις πιθανότητες για κάτι καλό.

Είναι σημαντικό να υπάρχει ομαδικότητα και αυτοπεποίθηση και να δουλέψουμε σωστά στο χρόνο που απομένει. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μας δίδαξε ότι τα παιχνίδια χιαστί είναι κομβικής σημασίας και εκεί πρέπει να δίνεις το 100 τοις 100. Όμως επαναλαμβάνω ότι για να φτάσεις σε αυτά πρέπει να παίξεις καλά στον όμιλο.

Νομίζω ότι η ομάδα έχει την εμπειρία και τη σοβαρότητα να αντιμετωπίσει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με καλή ψυχολογία και προετοιμασία να κάνουμε ένα βήμα κάθε φορά,» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αφρουδάκης.

Η σειρά των αγώνων της εθνικής ανδρών στο Ρίο ντε Τζανέιρο:

6 Αυγούστου ΕΛΛΑΔΑ–Ιαπωνία

8 Αυγούστου Σερβία-ΕΛΛΑΔΑ

10 Αυγούστου ΕΛΛΑΔΑ–Ουγγαρία

12 Αυγούστου ΕΛΛΑΔΑ–Βραζιλία

14 Αυγούστου: Αυστραλία-ΕΛΛΑΔΑ

Στη συνέχεια (16 Αυγούστου) έχουμε τα χιαστί, νοκ άουτ παιχνίδια για τους 4 πρώτους κάθε Ομίλου (Α1 – Β4, Α2 – Β3, Α3 – Β2, Α4 – Β1), στις 18 Αυγούστου τους Ημιτελικούς και στις 20 Αυγούστου τους Τελικούς της διοργάνωσης στους Άνδρες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*