Home / Άλλα Σπόρ / Με Σγουρόπουλο, Κωνσταντινόπουλο και Τόλιου η Μεσογειακή ομάδα

Με Σγουρόπουλο, Κωνσταντινόπουλο και Τόλιου η Μεσογειακή ομάδα

Ιδιαίτερα θερμό και από αγωνιστικής πλευράς θα είναι για τους πρωταθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης το φετινό καλοκαίρι.

Από την… είσοδό του, τον Ιούνιο, θα περιλαμβάνει πολλές διεθνείς διοργανώσεις σε όλα τα ηλικιακά επίπεδα, ενώ τον Αύγουστο θα έρθει ως αποκορύφωμα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στο Μόναχο, αποτελώντας μάλιστα, μέρος μίας τεράστιας αθλητικής εκδήλωσης των Γερμανών με συνολικά εννέα αθλήματα!

Ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού έχει δύο σημαντικά ραντεβού στη μεγάλη κατηγορία και την Τρίτη 31/05 έγινε γνωστή η ελληνική εκπροσώπηση. Πρώτα απ’ όλα, στους Μεσογειακούς Αγώνες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα δύο αθλητές και μία αθλήτρια. Στην καθιερωμένη διοργάνωση, που θα γίνει στο Οράν της Αλγερίας από τις 25 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου, θα μετάσχουν στο τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα από τις 13 έως τις 19 Ιουνίου, θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ το Contender της Κροατίας και η Ελλάδα θα έχει έντονη παρουσία. Έχουν δηλωθεί ν’ αγωνιστούν ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, η Κατερίνα Τόλιου και η Ελισάβετ Τέρπου.

Παρενθετικά να σημειωθεί ότι τον επόμενο 1,5 μήνα η Ελλάδα θα έχει συμμετοχή και σε διεθνείς αγώνες μικρών ηλικιών. Προς το παρόν δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πάντα για τις αποστολές, απλά η ΕΦΟΕπΑ ανακοίνωσε τα ονόματα των αθλητών, που μπορούν να συγκροτήσουν αυτό το καλοκαίρι τις εθνικές ομάδες εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων με βάση την ειδική βαθμολογία από τους αγώνες-κριτήρια (η ανακοίνωση στο λινκ https://bit.ly/3zoUYpl).

Οι Μεσογειακοί Αγώνες περιλαμβάνουν τα απλό και το ομαδικό σε άνδρες και γυναίκες. Ο Σγουρόπουλος και ο Κ. Κωνσταντινόπουλος θα συνθέσουν και ομάδα, ενώ η Τόλιου θ’ αγωνιστεί μόνο στο απλό. Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ξεκαθαρίσει προς την ΕΦΟΕπΑ τον αριθμό των συμμετοχών και ότι μόνο μία ομάδα θα έπαιρνε μέρος στο μεσογειακό τουρνουά κι έτσι δεν εγκρίθηκε η συμμετοχή δεύτερης αθλήτριας. Υπεύθυνος για την τεχνική καθοδήγηση θα είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής.

Νωρίτερα τον Ιούνιο οι τρεις πρωταθλητές μας θα έχουν την ευκαιρία για γερά αγωνιστικά τεστ στο Ζάγκρεμπ. Μαζί με αυτούς φυσικά, θα μετρήσουν δυνάμεις στο καθιερωμένο τουρνουά (που απλά φέτος έχει την επωνυμία του Contender) και οι υπόλοιποι τρεις διεθνείς μας, που έχουν δηλώσει συμμετοχή (Σταματούρος, Γ. Κωνσταντινόπουλος και Τέρπου).

* Λίγο ψηλότερα εμφανίζονται στους παγκόσμιους πίνακες αξιολόγησης των νεαρών ηλικιών τα δύο παιδιά, που έκαναν τις τελευταίες συμμετοχές για την Ελλάδα σε Youth Contender. Στην 22η εβδομάδα των ranking lists ο Αλέξανδρος Μαδέσης, που αγωνίστηκε στο Βλαντισλάβοβο της Πολωνίας, είναι στο νούμερο 230 του Under 19 αγοριών από το 233, ενώ έμεινε στο νούμερο 139 στο Under 17. Η Μαλαματένια Παπαδημητρίου, που μετείχε πριν λίγες ημέρες στο τουρνουά του Βερολίνου, πήγε μία θέση παραπάνω στο Under 19 (στο νούμερο 86 από 87).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*