Home / Στίβος / Με πυρετό ο Δουβαλίδης, αλλά προκρίθηκε

Με πυρετό ο Δουβαλίδης, αλλά προκρίθηκε

Στον ημιτελικό των 110μ. με εμπόδια στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Πεκίνου προκρίθηκε ο Κώστας Δουβαλίδης κι έτσι θα επιστρέψει αύριο το απόγευμα (14.05) στη «Φωλιά του πουλιού» και θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει τον χρόνο 13.58, που έκανε στον σημερινό προκριματικό και τον έφερε στην έκτη θέση της τρίτης προκριματικής σειράς, όπου νικητής αναδείχθηκε ο Αμερικανός παγκόσμιος πρωταθλητής Ντέιβιντ Όλιβερ με 13.15.

Το άσχημο για τον Έλληνα πρωταθλητή, είναι πως τις τελευταίες ημέρες ανέβασε πυρετό και μετέβη στο νοσοκομείο μαζί με τον γιατρό της ομοσπονδίας Διονύση Χίσσα, προκειμένου να κάνει μια σειρά από εξετάσεις.

«Συνεχίζει και λαμβάνει αντιπυρετικά και φαρμακευτική αγωγή και ξεκουράζεται. Σίγουρα όλο αυτό του έχει εξασθενήσει τον οργανισμό, ωστόσο θεωρώ πως θα είναι σε θέση να τρέξει κανονικά στον ημιτελικό. Τώρα είναι απύρετος και αυτό είναι πολύ σημαντικό», είπε ο γιατρός της ομοσπονδίας.

Ο Δουβαλίδης, που φέτος έχει κάνει 13.33, θα τρέξει στη δεύτερη ημιτελική σειρά, όπου θα έχει αρκετά δύσκολο έργο, καθώς μεταξύ άλλων μετέχουν οι Πασκάλ Μαρτινότ Λαγκάρτ (13.06) και Άρις Μέριτ (13.12). Το εισιτήριο για τον τελικό θα πάρουν οι δύο πρώτοι από κάθε σειρά και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*