Home / Μπάσκετ / Μανωλόπουλος στον πάγκο της ΑΕΚ, γενικός διευθυντής ο Σάκοτα

Μανωλόπουλος στον πάγκο της ΑΕΚ, γενικός διευθυντής ο Σάκοτα

Αθήνα
Μετά από πολύωρες συζητήσεις μεταξύ της διοίκησης της ΑΕΚ και του Ντράγκαν Σάκοτα, αποφασίστηκε από κοινού να μην παραμείνει ο Σερβοέλληνας τεχνικός στο πάγκο της ομάδας αλλά να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από διαφορετικό πόστο, αυτό του Γενικού διευθυντή, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ.

Ο Σάκοτα είχε συμφωνήσει με την διοίκηση της Ένωσης να αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο το καλοκαίρι του 2016 αλλά οι τριγμοί που προκάλεσε ο αποκλεισμός της ομάδας από την συνέχεια του EuroCup επέσπευσε τις διαδικασίες.

Προσωρινός αντικαταστάτης του Σάκοτα, αρχής γενομένης από τον εντός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με το Ρέθυμνο, θα είναι ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του, Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Σάκοτα: «Να παραμείνουμε ενωμένοι»

Ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε στους παίκτες της ΑΕΚ για τις αλλαγές στην ομάδα και τους ζήτησε να παραμείνουν όλοι ενωμένοι. Συγκεκριμένα, ο νέος γενικός διευθυντής της Ένωσης δήλωσε: «Από εδώ και πέρα θα είμαι υπεύθυνος για την ομάδα, όχι εντός γηπέδου αλλά εκτός. Την δουλειά μου θα την συνεχίσει ο Σωτήρης (σ.σ. Μανωλόπουλος) και πρέπει όλοι μαζί να τον στηρίξουμε. Έχουμε δρόμο μπροστά μας και δεν πρέπει να βγούμε εκτός στόχου. Σας θέλω εδώ όλους μαζί, να συνεχίσουμε ενωμένοι. Θα είμαι κοντά σας».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η διοίκηση της ΑΕΚ ανακοινώνει, ότι ο Ντράγκαν Σάκοτα θα συνεχίσει πλέον να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως Τζένεραλ Μάνατζερ (General Manager) της «Βασίλισσας», αλλά κι ως επικεφαλής του αναπτυξιακού Προγράμματος.

Ο αρχικός σχεδιασμός (μετά τη συμφωνία του 2014) αφορούσε στο καλοκαίρι του 2016, αλλά οι συνθήκες επέβαλαν να συμβεί στον παρόντα χρόνο.

Ο κ. Σάκοτα έβαλε την ΑΕΚ της καρδιάς του πάνω από τις όποιες προσωπικές του φιλοδοξίες και έλαβε την απόφαση να παραμείνει σε άλλο πόστο. Η παραπάνω εξέλιξη προέκυψε από κοινού με τη διοίκηση, και πιο συγκεκριμένα έπειτα από πολύωρες επαφές με τον Μάκη Αγγελόπουλο, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (18/12).

Η παρουσία του Ντράγκαν Σάκοτα στην ΑΕΚ κρίθηκε υπερπολύτιμη και αναγκαία. Η προσπάθεια όλων στην ΑΕΚ συνεχίζεται απρόσκοπτα και δεν επηρεάζεται από τις όποιες πρόσκαιρες αντιξοότητες.

Στον πάγκο της ΑΕΚ στην αναμέτρηση του Σαββάτου (19/12) με το Ρέθυμνο, ως πρώτος προπονητής θα καθίσει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*