Home / Άλλα Σπόρ / Κορυφή για το αήττητο Ρέθυμνο στην Α1 πινγκ πονγκ ανδρών – Τα φαβορί επικράτησαν στην έναρξη της Α1

Κορυφή για το αήττητο Ρέθυμνο στην Α1 πινγκ πονγκ ανδρών – Τα φαβορί επικράτησαν στην έναρξη της Α1

Το Ρέθυμνο έχει έναν αγώνα παραπάνω από τα φαβορί Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, που, επίσης, προχωρούν με νίκες στην Α1 πινγκ πονγκ ανδρών, όμως επικρατώντας 4-3 σετ της ΑΕΚ και 4-2 σετ του ΑΟ Ταταύλα η ομάδα της Κρήτης δείχνει ξανά τη δυναμική της έπειτα από την περυσινή τέταρτη θέση.

Η τέταρτη αγωνιστική έγινε το Σάββατο στην ομοσπονδιακή αίθουσα του ΣΕΦ και στο κλειστό γυμναστήριο «Παναγίας Αλεξιώτισσας» στην Πάτρα. Μαζί με το Ρέθυμνο είναι στο «ρετιρέ» της κατάταξης και το Πέρα, έχοντας δώσει 5 αγώνες.

Το Σάββατο έκανε πρεμιέρα η Α1 γυναικών, επίσης, σε δύο σημεία, στο ΣΕΦ και στο κλειστό γυμναστήριο της Φλώρινας. Οι ομάδες που είχαν τα προγνωστικά με το μέρος τους έφτασαν στη νίκη στις δύο πρώτες αγωνιστικές κι, έτσι, οδηγούν την κούρσα ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, οι Σάρισες Φλώρινας και ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών.

Το δεύτερο αγωνιστικό διήμερο της Α1 ανδρών είχε πια παρούσες όλα τις ομάδες μετά την καθυστερημένη αρχή που έκαναν την Παρασκευή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Εκπλήξεις δεν καταγράφηκαν, όμως υπήρξαν αρκετά σημεία να σταθεί κάποιος.

Ο Ολυμπιακός είχε μαζί του στο ΣΕΦ τρεις κορυφαίους Ευρωπαίους, τον Πορτογάλο Ζοάο Μοντέιρο και τους Κροάτες Τόμισλαβ Πουκάρ και Αντρέι Γκάτσινα (από Έλληνες αθλητές είχε συμμετοχή ο νεαρός Σωκράτης Γιαννούτσος). Στην αναμέτρηση με το Πέρα ήταν αξιοσημείωτη η νίκη του Ταϊλανδού Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ επί του Γκλατσινα με 3-0 σετ.

Με τον Παναθηναϊκό, που αγωνίστηκε στην Πάτρα, έκανε ντεμπούτο ο Νίκος Αντωνιάδης. Στον αγώνα με τον Ίφιτο Πατρών ο αμυντικός Κωνσταντίνος Αγγελάκης, πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2020, σημείωσε δύο πολύ δύσκολες νίκες απέναντι στον Γιάννη Μαλαμούδη και τον Βούλγαρο Πέτκο Γκαμπρόφσκι με 3-2 σετ. Ενδιάμεσα, ο τελευταίος έκαμψε με αυτό το σκορ τον Αντωνιάδη.

Ο ΟΕΑ Ρεθύμνου κατάφερε να βγει νικητής από τις δύο αμφίρροπες αναμετρήσεις με την ΑΕΚ και τα Ταταύλα. Στο πρώτο ματς της ημέρας όλα κρίθηκαν στο διπλό με τους Νταμιέν Προβόστ/Δημήτρη Κορδούτη να ξεπερνούν με 3-1 σετ τους Τεοντόρ Αλεξαντρόφ/Ιάκωβο Αϊβατίδη. Το μεσημέρι του Σαββάτου, ο Γάλλος Προβόστ και ο Κορδούτης πρωταγωνίστησαν και στο 4-2 εναντίον του ΑΟ Ταταύλα.

Στο «κυνήγι» της παραμονής, ο ΟΑ Χανίων υπέστη μηδενισμό στον αγώνα με το Πέρα, επειδή αθλητής του δεν είχε μαζί το δελτίο του και η ομάδα εμφάνισε ακριβώς τρεις παίκτες. Όταν ο αθλητής πήρε το δελτίο στην κατοχή του, τα Χανιά συνέχισαν το απόγευμα την αγωνιστική παρουσία τους.

Στην Πάτρα, η Ελευσίνα και ο Ίφιτος έφτασαν στην πρώτη νίκη τους. Αμφότεροι ξεπέρασαν το εμπόδιο της Καβάλας.

Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα ΑΣΕΑ Καβάλας-ΓΑΣ Ελευσίς 2-4:

Εμμανουήλ Αλαρούπι-Δημήτρης Στάμου 2-3 (11-8, 7-11, 11-7, 9-11, 7-11)

Αλεσάντρο Φέλτσερ-Γεράσιμος Πετρής 0-3 (8-11, 4-11, 10-12)

Διονύσης Τιμαμόπουλος-Κωνσταντίνος Στάμου 3-2 (11-9, 2-11, 11-5, 9-11, 11-8)

Αλαρούπι-Πετρής 0-3 (7-11, 7-11, 5-11)

Τιμαμόπουλος-Δ. Στάμου 3-1 (11-9, 7-11, 11-8, 11-5)

Φέλτσερ-Κ. Στάμου 2-3 (12-14, 11-8, 11-5, 14-16, 10-12)

Στις γυναίκες, δεν επιφύλαξε εκπλήξεις η εναρκτήρια μέρα στην Α1 κατηγορία. Τόσο στο ΣΕΦ, όσο και στο κλειστό γυμναστήριο της Φλώρινας τα φαβορί επικράτησαν εύκολα και είναι χαρακτηριστικό ότι αμέσως ο βαθμολογικός πίνακας έχει δύο επίπεδα. Οι μισές ομάδες έχουν από δύο νίκες και οι υπόλοιπες ισάριθμες ήττες.

Τα δύο φαβορί, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, αγωνίστηκαν στην Αθήνα και στη Φλώρινα αντίστοιχα. Ο πρωταθλητής Ελλάδας κατέβαλε ΑΕΚ και Άρη 2006 με «γεμάτο» ρόστερ, καθώς από τις ξένες αθλήτριές του έφερε στην πρωτεύουσα τρεις νεοαποκτηθείσες, την Ουγγαρέζα Τζορτζίνα Πότα, τη Σουηδέζα Φελίπα Μπέργκουντ και την Ολλανδέζα Μπριτ Έρλαντ, όπως και την Ουκρανίδα Μαργαρίτα Πεσότσκα, η οποία είναι δεύτερη χρονιά στην ομάδα. Η Έρλαντ δεν χρησιμοποιήθηκε, ενώ βασική ήταν η Αλίκη Κιούφη.

Ο Παναθηναϊκός δεν συνάντησε προβλήματα με τη ΧΑΝΘ και τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, έχοντας μόνο Ελληνίδες αθλήτριες στη σύνθεσή του.

Στο «τηλεοπτικό» παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ, η Βουλγάρα Μαρία Γιόβκοβα, που ενισχύει φέτος την «Ένωση», νίκησε την Κιούφη. Το ντεμπούτο της με τη φανέλα της ΑΕΚ έκανε η «χρυσή» Βαλκανιονίκης του διπλού κορασίδων, Λεμονιά Γκαϊντατζή, ενώ παρούσα στην αίθουσα (χωρίς να καθίσει στον πάγκο) ήταν και η διεθνής νεανίς, Χρυσή Φωτιάδου, η οποία μετά τη διακοπή της συνεργασίας της με την αυστριακή Λιντς Φρόσμπεργκ δεν έχει εμπόδιο στο να αγωνιστεί με την ΑΕΚ στην Α1.

Επίσης, οι Σάρισες έκαναν ιδανικό ξεκίνημα σε οικείο έδαφος, παρατάσσοντας από τις ξένες τη Γαλλίδα Λιου Τζούντιθ και την Ουγγαρέζα Μπερναντέτ Μπαλίντ (τρίτη αθλήτρια η νεαρή Αλεξία Μάλο), ενώ το «2 στα 2» έκανε και το Πέρα με την περυσινή σύνθεση (Όλγα Γεωργοπούλου, Μόνικα Μόλναρ, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα).

Συνοπτικά, τα αποτελέσματα του Σαββάτου:

Στην Α1 ανδρών στην Αθήνα:

Ολυμπιακός-ΑΟ Ταταύλα 4-0

ΑΣ Πέρα-ΟΑ Χανίων 4-0 α.α.

ΟΕΑ Ρεθύμνου-ΑΕΚ 4-3

ΑΣ Πέρα-Ολυμπιακός 1-4

ΑΟ Ταταύλα-ΟΕΑ Ρεθύμνου 2-4

ΑΕΚ-ΟΑ Χανίων 4-0

Στην Α1 ανδρών στην Πάτρα:

Ίφιτος Πατρών-ΑΣΕΑ Καβάλας 4-1

ΓΑΣ Ελευσίς-Παναθηναϊκός 0-4

Ίφιτος Πατρών-Παναθηναϊκός 1-4

ΑΣΕΑ Καβάλας-ΓΑΣ Ελευσίς 2-4

Στην Α1 γυναικών στην Αθήνα:

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1

ΑΣ Πέρα Αθηνών-ΑΟ Άρης 2006 4-0

Ολυμπιακός-ΑΟ Άρης 2006 4-0

ΑΕΚ-ΑΣ Πέρα 1-4

Στην Α1 γυναικών στη Φλώρινα:

Παναθηναϊκός ΑΟ-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 4-1

Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Σάρισες 1-4

Παναθηναϊκός-Εθνικός Αλεξανδρούπολης 4-0

Σάρισες Φλώρινας-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 4-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (σε 4 αγωνιστικές):

1. ΟΕΑ Ρεθύμνου (σε 4 ματς) 8

-. ΑΣ Πέρα Αθηνών (σε 5 ματς) 8

3. ΑΕΚ (σε 4 ματς) 7

4. Ολυμπιακός (σε 3 ματς) 6

-. Παναθηναϊκός (σε 3 ματς) 6

-. ΑΟ Ταταύλα (σε 4 ματς) 6

-. Ίφιτος Πατρών (σε 5 ματς) 6

-. ΓΑΣ Ελευσίς (σε 5 ματς) 6

9. ΑΣΕΑ Καβάλας (σε 5 ματς) 5

10. ΟΑ Χανίων (σε 4 ματς) 4 *

Τα Χανιά έχουν έναν μηδενισμό

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 2 αγωνιστικές):

1. Ολυμπιακός ΣΦΠ 4

-. Παναθηναϊκός ΑΟ 4

-. ΑΣΕΑ Σάρισες Φλώρινας 4

-. ΑΣ Πέρα Αθηνών 4

5. ΑΕΚ 2

-. ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 2

-. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 2

-. ΑΟ Άρης 2006 2

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*