Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Αστέρας Τρίπολης: Μια εικόνα που δεν τον κολακεύει

Αστέρας Τρίπολης: Μια εικόνα που δεν τον κολακεύει

Δέκα αγωνιστικές: Μία νίκη, έξι ισοπαλίες, τρεις ήττες με μόλις εννιά γκολ υπέρ και… 10η θέση! Στατιστικά για μια ομάδα που παλεύει να σωθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, όχι για μία που θέλει να διεκδικήσει την επιστροφή της στην εξάδα.

Ο Αστέρας Τρίπολης, περί ου ο λόγος, πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Με ένα ποδόσφαιρο που δεν τον αντιπροσωπεύει, πόσω μάλλον να τον… κολακεύει! Με ένα πλάνο που τελικά μάλλον δεν υπάρχει ή πιο απλά δεν ταιριάζει. Διότι δεν γίνεται μετά από τρεις και πλέον μήνες, οι Αρκάδες να βρίσκονται ακόμη στην αρχή, στο μηδέν. Το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα του Ηρακλή Μεταξά ή προσπαθεί να παίξει τουλάχιστον, είναι αυτή τη στιγμή από τα χειρότερα της κατηγορίας. Ακούγεται σκληρό, αλλά είναι η πικρή αλήθεια.

Αστέρας Τρίπολης: Μια εικόνα που δεν τον κολακεύει

Μια ομάδα με ταλέντο μεσοεπιθετικά, με ποδοσφαιριστές από τον άξονα και μπροστά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μουνάφο, Τιλίκα, Κρέσπι, Μπαρτόλο, Σίτο, Ριέρα, Μπερτόγλιο… Βάζουμε σε αυτούς και τον Κανελλόπουλο που για ανεξήγητο λόγο είναι παραγκωνισμένος και προτιμάται ο Ντομίνγκεθ που… απλά δεν! Ακόμη και ο Στάνκο είναι στην κατηγορία των παραπάνω ποδοσφαιριστών που μπορούν να βοηθήσουν στο κάθετο και συνδυαστικό ποδόσφαιρο, αλλά φυσικά και τα φουλ-μπακ που έχει (Καρμόνα, Άλβαρες). Σε αντίθεση με το στιλ, τη νοοτροπία και τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών του, ο Μεταξάς πάει να τους αλλάξει… dna και τον τρόπο παιχνιδιού τους. Ε, δεν γίνεται αυτό!

Μια ομάδα αδούλευτη μεσοεπιθετικά, που όταν έχει την μπάλα στα πόδια της δεν ξέρει τι να την κάνει και δημιουργεί μόνο λόγω της ατομικής ποιότητας. Περιμένει μια έμπνευση του Μπαρτόλο, του Τιλίκα, του Ριέρα… Έτσι, δεν γίνεται δουλειά. Στους «Ζωσιμάδες», ο Αστέρας είχε την μπάλα στα πόδια του κατά κύριο λόγο στα πρώτα 35 λεπτά του αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει, ούτε καν να τρυπήσει μια συμπαγής ομάδας όπως ο ΠΑΣ. Γιατί; Διότι της λείπει το συνδυαστικό ποδόσφαιρο, κάτι που δεν έχει μάθει να κάνει φέτος!

Υπήρχαν και μερικές εξαιρέσεις. Όπως με τον Ατρόμητο στο Κύπελλο, αλλά και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Αγώνες που ο Αστέρας έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, που δημιούργησε. Επειδή, όμως, φέτος δεν έχει συνηθίσει να το κάνει αυτό, του έλειπε η ισορροπία μεταξύ άμυνας και επίθεσης και δεν κέρδισε κανένα από τα δύο ματς, παρότι ήταν καλύτερος.

Οι Αρκάδες δεν θα κινδυνεύσουν προφανώς, παρότι παραμένουν χαμηλά στη βαθμολογία. Είναι, όμως, πλέον και θέμα ψυχολογίας. Όσο δεν έρχονται νίκες, τόσο υπάρχει η ανασφάλεια στην ομάδα, μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια. Το λεγόμενο πλάνο του Μεταξά έχει αποτύχει. Αν μπορεί να το γυρίσει από μόνος του ο ίδιος; Πλέον φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο! Βολεύει, όμως, η διακοπή για σχεδόν ενάμιση μήνα. Με μπόλικες αλλαγές και ανακατατάξεις σε επίπεδο τεχνικού τιμ και ρόστερ…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*