Home / Ποδόσφαιρο / Κύπελλο / «Κάποιος παίζει με τις ζωές μας…», είπε ο Τούντορ μετά το ντέρμπι

«Κάποιος παίζει με τις ζωές μας…», είπε ο Τούντορ μετά το ντέρμπι

Οργή στον ΠΑΟΚ κατά Παππά

Θεσσαλονίκη
Σε αντίθεση με τον συνάδελφό του, Μάρκο Σίλβα, ο οποίος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη συνέντευξη Τύπου που ξεκίνησε στην αίθουσα Τύπου της Τούμπας, ο Ιγκόρ Τούντορ, βρήκε την ψυχραιμία και παρά τα όσα έγιναν, σχολίασε με τον πλέον καυστικό τρόπο την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου για έναν αγώνα που σημαδεύτηκε από επεισόδια που πυροδότησε για άλλη μια φορά η ανεπαρκής διαιτησία. Μιλώντας για το παιχνίδι, ο Κροάτης προπονητής έμεινε ως ένα βαθμό ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, τονίζοντας ότι πλήρωσαν την απειρία τους, ωστόσο τα επόμενα χρόνια θα είναι έτοιμοι για τέτοια μεγάλα παιχνίδια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τούντορ:

Για όσα συνέβησαν: Είναι ντροπή, είναι ντροπή. Σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε για τα πάντα εκτός από το ποδόσφαιρο. Συνηθίζεται να έρχονται οι προπονητές και να λένε δε θέλω να μιλήσω για τους διαιτητές. Η ερώτηση είναι γιατί να μη μιλήσεις για τους διαιτητές όταν γίνονται τέτοια πράγματα, αφού είναι μέρος του ποδοσφαίρου…

Για τον διαιτητή του παιχνιδιού:
Πριν το παιχνίδι ευχόμασταν να μην έχουμε τον διαιτητή του παιχνιδιού του Ολυμπιακού με την Άντερλεχτ στο Europa League, αλλά κάναμε λάθος! Δεν έχει να κάνει με το πέναλτι. Έχει να κάνει ότι κάποιος παίζει με τη ζωή μας. Γιατί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και των οπαδών του ΠΑΟΚ είναι το ποδόσφαιρο και κάποιος αστειεύεται. Κάποιος έχει αποφασίσει να παίξει με τις ζωές όλων μας.

Έρχονται μετά και ρωτάνε γιατί έγινε αυτό…. Δεν ξέρω πόσοι είναι οι τραυματισμένοι άνθρωποι στο γήπεδο. Γιατί κάποιος αποφάσισε ότι έχει δικαίωμα να το παίξει θεός, να παίξει με τα συναισθήματα των ανθρώπων, των οπαδών του ΠΑΟΚ, όλων. Να κάνει πλάκα μαζί μας. Έρχονται εδώ και δεν έχουν το δικαίωμα να μας κάνουν αυτό το πράγμα. Είναι ένα αστείο αυτό που έγινε σήμερα, μας κοροϊδεύουν.

Το πρώτο του σχόλιο για το παιχνίδι: Για το παιχνίδι δεν μπορώ να πω πολλά. Όσο παίχτηκε ποδόσφαιρο είδαμε δύο καλές ομάδες. Εγώ μετά από αυτό το παιχνίδι αισθάνομαι περισσότερο κερδισμένος παρά χαμένος.

Αν αυτός και οι ξένοι συνεργάτες του έχουν μιλήσει στο εξωτερικό για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τώρα που ζει αυτά που ζει: Εγώ δεν είμαι από αυτούς που θέλουν να φύγουν. Νιώθω τον ΠΑΟΚ σαν το σπίτι μου. Νομίζω ότι είναι θέμα να πάρει κάποιος σημαντικές αποφάσεις για αλλαγή, να βρει το σθένος να αλλάξει αυτό το πράγμα. Γιατί να έρθει ο κόσμος να έρθει να δει το αποτέλεσμα που ήδη ξέρει; Για τον κόσμο, για τους οπαδούς μας είναι γελοίο όλο αυτό. Πρέπει να υπάρχουν όρια σε κάποια πράγματα. Από ένα σημείο και μετά όλο το γήπεδο ήταν ειρωνικό.

Αυτός ο άνθρωπος τι σθένος και ποια δύναμη βρήκε να μη δώσει αυτό το πέναλτι στα τελευταία λεπτά; Και στην Κροατία υπάρχει το ίδιο πρόβλημα, εκεί είναι η Ντινάμο και εδώ ο Ολυμπιακός. Δεν άλλαξε κάτι και εκεί κι ας μπήκαν άνθρωποι φυλακή. Κι είναι κρίμα γιατί το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι κάτι καθαρό να το βλέπουν τα παιδιά και να χαίρονται. Το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι καθαρό κι αυτό το πράγμα είναι βρώμικο, είναι κάτι πολύ άσχημοι που πρέπει να αλλάξει.

Για τις χειρονομίες του προς τον προπονητή του Ολυμπιακού:
Τελειώσαμε καλά και όχι σε πόλεμο. Δε μου αρέσουν τέτοιες καταστάσεις. Δε μου άρεσε που δέχτηκε αυτό το αντικείμενο. Τον έβλεπα να διαμαρτύρεται για τις αποφάσεις του διαιτητή, δεν ήξερα τι να κάνω να γελάσω ή να θυμώσω και κατέληξα να είμαι πολύ θυμωμένος.

Για το αν σκέφτηκε να πάρει την ομάδα και να φύγει, με το γήπεδο να του το ζητάει αυτό: Νομίζω ότι δε θέλω να σχολιάσω κάτι παραπάνω για αυτή την κατάσταση.

Για όσα έγιναν όσο παίχτηκε το σημερινό παιχνίδι:
Αν θέλετε να μιλήσουμε γι το ποδόσφαιρο. Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς και αγωνιστήκαμε με πολλά νεαρά παιδιά που ήταν τα πρώτα τους μεγάλα παιχνίδια. Γι’ αυτό κάναμε αρκετά λάθη. Τα ίδια παιδιά με μεγαλύτερη εμπειρία τα επόμενα χρόνια δε θα κάνουν αυτά τα λάθη. Αυτή είναι η άποψη μου ότι σε αυτό υστερήσαμε σε αυτή την κατάσταση.

Για τη δήλωση του Σαββίδη ότι ο ΠΑΟΚ δε θα πάει στο δεύτερο παιχνίδι στον Πειραιά αν δεν επαναληφθεί το σημερινό παιχνίδι με διεθνείς διαιτητές:
Το ακούω τώρα δε θέλω να σχολιάσω κάτι και να πω κάτι παραπάνω.

Για την αντίδραση του Μακ:
Με την αντίδραση του Μακ δε συμφωνώ, αλλά μπορώ να την κατανοήσω. Όσα συνέβησαν σήμερα θα μας κάνουν καλύτερους και πιο δυνατούς. Θα μας δώσει δύναμη αυτή η εμπειρία.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*