Home / Ποδόσφαιρο / Κύπελλο / Επεισόδια, συλλήψεις και… βαριά καμπάνα περιμένει τον ΠΑΟΚ

Επεισόδια, συλλήψεις και… βαριά καμπάνα περιμένει τον ΠΑΟΚ

Πριν και μετά το ντέρμπι

Θεσσαλονίκη
Μια ώρα μετά την διακοπή του αγώνα στην Τούμπα η κατάσταση εξακολουθούσε να είναι έκρυθμη με επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και αντίστοιχη εισβολή των οπαδών στην Θύρα 4 της Τούμπας.

Πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούσαν να σβήσουν τέσσερις εστίες φωτιάς στην κερκίδα της Τούμπας και για την ανάσχεση των συμβάντων χρειάστηκε να κατέβει στον αγωνιστικό χώρο ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης που είχε σειρά διαβουλεύσεων με τους αξιωματούχους της αναμέτρησης. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν σε πολλές προσαγωγές και συλλήψεις.

Επεισόδια και πριν τη σέντρα…

Εξάλλου, στη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησε η αστυνομία, μετά την ολιγόλεπτη ένταση που υπήρξε, έξω από το γήπεδο της Τούμπας, πριν από την έναρξη του αγώνα ποδοσφαίρου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός. Τα επεισόδια έγιναν περίπου μία ώρα πριν από τη σέντρα και ύμφωνα με πληροφορίες οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από τη Θύρα 4 του γηπέδου και ενώ όλα είχαν κυλήσει ομαλά κατά την άφιξη της αποστολής του Ολυμπιακού.

Μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ πέταξε φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα προς το μέρος των ΜΑΤ που απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης. Η ένταση έλαβε τέλος μετά από περίπου 5-10 λεπτά και η κατάσταση εκτονώθηκε.

Τι προβλέπει ο κανονισμός

Πάντως, για όσα συνέβησαν στην Τούμπα η ομάδα της Θεσσαλονίκης κινδυνεύει με εξοντωτική ποινή, ανάλογη με αυτή που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό, ίσως και μεγαλύτερη. Το πιθανότερο είναι πως ο ΠΑΟΚ θα διωχθεί για εκτεταμένα επεισόδια. Με βάση τον πειθαρχικό κώδικα υπάρχει ρίψη αντικειμένων, το ποτήρι που «προσγειώθηκε» στην πλάτη του Μάρκο Σίλβα, εισβολή φιλάθλων και συμπλοκές με την αστυνομία.

Ο «δικέφαλος» του Βορρά αναμένεται να τιμωρηθεί με αφαίρεση βαθμών, κλείσιμο της Τούμπας και βαρύτατο πρόστιμο. Σε περίπτωση που γίνει πράξη αυτό που ανακοίνωσε ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Ιβάν Σαββίδης, ότι, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβει στη ρεβάνς του Καραϊσκάκη στις 6 ή 7 Απριλίου, τότε οι «ασπρόμαυροι» θα χάσουν το ματς… στα χαρτιά και θα τιμωρηθούν με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και τις 40.000 ευρώ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*