Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ιωνικός-Παναθηναϊκός: Για το νέο ξεκίνημα ο ένας, με… κεκτημένη ταχύτητα ο άλλος!

Ιωνικός-Παναθηναϊκός: Για το νέο ξεκίνημα ο ένας, με… κεκτημένη ταχύτητα ο άλλος!

Η τελευταία χρονικά σημερινή αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής της φετινής Super League 1 διεξάγεται στη Νίκαια.

Εκεί όπου ο Ιωνικός φιλοξενεί απόψε (21/12, 21:30 – www.sport-fm.gr, bwinΣΠΟΡ FM 94,6, Cosmote Sport 1) τον Παναθηναϊκό, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης με 1-0, δεύτερη διαδοχική τους, με αποτέλεσμα να παραμένουν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Παράλληλα, προβαίνουν σε αρκετές προσθαφαιρέσεις στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και όλα αυτά όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς συντελούν στη δημιουργία ενός όχι και τόσο… ευχάριστου κλίματος, με φόντο την αποφυγή του υποβιβασμού από τη Super League.

Καταλαβαίνει κανείς, λοιπόν, ότι ο Ιωνικός βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση και οι παίκτες του καλούνται να τα δώσουν όλα, για να κάνουν την υπέρβαση απέναντι στο σημερινό τους αντίπαλο και φαβορί!

Το δυσάρεστο για τον Δημήτρη Σπανό είναι ότι αντιμετωπίζει μια σειρά από σημαντικά προβλήματα με τραυματισμούς και τιμωρίες. Συγκεκριμένα, ο Σεμπά έχει ένα μικροπρόβλημα που τον κρατά στα «πιτς», ενώ οι Τσιγκρίνσκι και Κάνιας έχουν μείνει εκτός ομάδας για πειθαρχικό παράπτωμα. Εν αντιθέσει με τον ο Αντούνες, ο οποίος επιστρέφει μετά το δικό του πειθαρχικό. Προσθέστε και τους Βαλεριάνο-Ρουμπουλάκου, που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής από 01/01.

Στην αποστολή της ομάδας της Νίκαιας είναι οι Περλέσι, Χριστοδουλής, Χουτεσιώτης, Σόουζα, Τσιριγώτης, Αντούνες, Σερβιλάκης, Πογοσιάν, Μύγας, Ρομαό, Σάκιτς, Τσίμπσαχ, Μασάς, Χ. Ιωαννίδης, Λοβέρα, Φαντιγκά, Άοσμαν, Ν. Ιωαννίδης, Ελευθεριάδης και Μάντζης.

Σε ό,τι αφορά στους «πράσινους», τώρα, προέρχονται από την.. ξεκούραστη νίκη τους απέναντι στον Βόλο με 3-0 για το Κύπελλο Ελλάδας, στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ενώ και σε επίπεδο πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε τον πρώτο γύρο με το εντός έδρας «τρίποντο» επί του Ατρόμητου, με 2-0.

Κάπως έτσι, συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League, με διαφορά οκτώ πόντων από την δεύτερη ΑΕΚ και 12 από ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό!

Με την ψυχολογία σταθερά υψηλή, αλλά και το δεδομένο του αήττητου πρώτου μισού της σεζόν, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του ξέρουν καλά πως το ματς που έχουν μπροστά τους είναι ένας ακόμα «τελικός»…

Το «τριφύλλι» καλείται να αντιμετωπίσει την εν λόγω αναμέτρηση με την πρέπουσα σημασία και προσοχή, αφού με την κατάκτηση του «διπλού» απόψε, όχι μόνο θα διευρύνει το σερί του αλλά θα στείλει και «μήνυμα» ότι είναι αποφασισμένο να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε και να φτάσει… μέχρι τέλους.

Φυσικά, υπάρχουν και εμπόδια για αυτό και έχουν να κάνουν με τις απουσίες. Πλην των μακροχρόνια τραυματιών Αϊτόρ, Τρουιγιέ και Φρόκου, εκτός μάχης έμειναν και ο τραυματίας Βέρμπιτς αλλά και ο ανέτοιμος Σένκεφελντ, ενώ δεν υπολογίζεται ούτε ο Γκάνεα.

Στην αποστολή των «πράσινων» είναι οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Γκάνεα, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Βέρμπιτς, Σαβιέρ και Καμπετσής.

Πιθανές ενδεκάδες:

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός, 4-2-3-1): Χουτεσιώτης, Μύγας, Σόουζα, Αντούνες, Σάκιτς, Ρομαό, Φαντιγκά, Λοβέρα, Άοσμαν, Ελευθεριάδης, Μάντζης.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Τσέριν, Παλάσιος, Σπόραρ, Μπερνάρ.

Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας).

Βοηθοί: Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Χρηστάκογλου (Χαλκιδικής).

Τέταρτος διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας).

VAR: Φωτιάς (Πέλλας).

AVAR: Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας).

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*