Home / Μπάσκετ / Euroleague / Ιτούδης: «Δεν μας χωρίζει τίποτα με τον Σπανούλη-Ο Τζέιμς δεν μπορούσε με τους συμπαίκτες του»

Ιτούδης: «Δεν μας χωρίζει τίποτα με τον Σπανούλη-Ο Τζέιμς δεν μπορούσε με τους συμπαίκτες του»

Ο Δημήτρης Ιτούδης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Pick ‘n Roll» της Cosmote Tv, με τον προπονητή της ΤΣΣΚΑ Μόσχας να μιλάει εφ όλης της ύλης, τόσο για θέματα της ρωσικής ομάδας όσο και για εκείνον.

Μεταξύ των αυτών, ο 50χρονος κόουτς αναφέρθηκε και στις σχέσεις που έχει με τον Βασίλη Σπανούλη, τονίζοντας πως δεν έχει να χωρίσει κάτι με τον αρχηγό του Ολυμπιακού και πως έχουν μιλήσει αρκετές φορές.

Παράλληλα σχολίασε και την υπόθεση του Μάικ Τζέιμς με τον οποίο είχε ανοικτή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πριν ο Αμερικανός γκαρντ αποχωρήσει για λογαριασμό των Μπρούκλιν Νετς, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος παίκτης είχε θέματα με όλη την ομάδα και ουσιαστικά έθεσε τον εαυτό του εκτός συνόλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη:

Για το αν έχει ζήσει τον κίνδυνο της απόλυσης: «Δεν ξέρω αν ένοιωσα τον κίνδυνο της απόλυσης. Θα πρέπει να ρωτηθούν αυτοί που απολύουν προπονητές στο μήνα το πόσο κακό πλάνο έχουν. Όλοι οι προπονητές πρέπει να έχουν χρόνο. Οι τίτλοι κερδίζουν χρόνο στον προπονητή να εφαρμόσει την φιλοσοφία του. Στον Παναθηναϊκό είχαμε ομαλή μετάβαση, εκτός των ετών του Σπόρτιγκ. Εδώ είμαστε 7 χρόνια και ετοιμαζόμαστε να παίξουμε πάλι με την Εφές».

Για τον Μάικ Τζέιμς: «Ο συγκεκριμένος δεν μπορούσε με τους συναθλητές του όχι με τον προπονητή του. Δεν είμαι θεός και δίνω ευκαιρίες. Το καλοκαίρι τους ενημερώνω για το τι να περιμένουν. Το ερώτημα είναι ότι θα πρέπει να δούμε το χρόνο που έγινε αυτό, ότι είναι ο πρώτος σκόρερ, όλο το παιχνίδι είναι στα χέρια του. Δεν θα έπρεπε να είναι χαρούμενος σε αυτή την κατάσταση;».

Για την απομάκρυνση του Μάικ Τζέιμς: «Τα αντισώματα λειτουργούν έχοντας την ομάδα μαζί σου και συνειδητοποιημένη. Η κίνηση που κάναμε ήταν το τελευταίο που μπορούσαμε να κάνουμε για να σώσουμε την ομάδα. Βέβαια τα προβλήματα συνεχίζονται. Έχει να κάνει με την κράση και την δυναμική του κάθε αθλητή και έχω πολλούς τέτοιους. Κατάλαβαν πως έχουμε προοπτική και συγκεντρωθήκαμε στους στόχους. Η ΤΣΣΚΑ οφείλει να είναι σε Fina Four αλλά αυτό δεν είναι δεδομένο».

Για το NBA: «Δεν υπάρχει opt out για το NBA. Το μυαλό μου είναι μόνο στο δεύτερο ματς με τη Ζενίτ. Προσπαθώ να ζω στο τώρα. Στο ΝΒΑ είχα την τιμή να συνεργαστώ με τους Πίστονς με τους Σίξερς. Έχω φίλους και καθημερινή επαφή με ανθρώπους από εκεί. Το ΝΒΑ με τον τρόπο που εξελίσσεται είναι δίκαιο με τα draft, salary cup και άλλα. Στην Ευρώπη δεν μπορεί να ισχύει το ίδιο για ομάδες από 10 διαφορετικές χώρες. Βέβαια στην Ευρωλίγκα κάνουν βήματα μπροστά και προσπαθούν να είναι ανεξάρτητοι σε όλους τους τομείς. Δεν την ενδιαφέρει το πόσους ξένους θα έχει αλλά αυτό έρχεται σε αντιπαράθεση με τις εγχώριες λίγκες».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Δεν μας χώριζε τίποτα με τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι η πρώτη φορά που οφείλεις υπερασπιστείς τους συνεργάτες σου. Σε εκείνη τη συνέντευξη μπλέξαμε τα off και on the record. Δεν μας χωρίζουν τίποτα. Από τότε έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Άλλωστε ήμουν αυτός με τον οποίο μιλούσε καθημερινά όταν ήταν στην Αμερική γιατί ήθελε να επιστρέψει».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*