Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Ισόπαλες Παρί και Σίτι, η Βόλφσμπουργκ σόκαρε τη Ρεάλ

Ισόπαλες Παρί και Σίτι, η Βόλφσμπουργκ σόκαρε τη Ρεάλ

Στους προημιτελικούς…

Aθήνα
Ένα πολύ όμορφο ματς αντάξιο των ρόστερ που διαθέτουν έδωσαν Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2 στο «Παρκ Ντε Πρενς» και να αφήνουν ανοιχτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό του «Ετιχάντ». Από την άλλη πλευρά την έκπληξη της βραδιάς -και όχι μόνο- πραγματοποίησε η Βόλφσμπουργκ κερδίζοντας με 2-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Γερμανία. Πλέον η «βασίλισσα» καλείται να βάλει τρία γκολ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για να πάρει την πρόκριση. Ας δούμε αναλυτικά…

Παρί Σεν Ζερμέν – Μάντσετσερ Σίτι 2-2

Σκόρερ των γηπεδούχων οι Ιμπραϊμοβιτς (41΄), Ραμπιό (59΄), ενώ τα γκολ της Σίτι πέτυχαν οι Ντε Μπράιν (38΄), Φερναντίνιο (72΄).

Στο 14ο λεπτό ο Σανιά ανέτρεψε τον Νταβίντ Λουϊς στην περιοχή της Σίτι. Πέναλτι το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, όμως ο Χαρτ έπεσε στην δεξιά του γωνία και απέκρουσε. Στο 38΄ οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Φερναντίνιο να τροφοδοτεί τον Ντε Μπράιν και τον Βέλγο να πετυχαινει το 0-1.

Η ομάδα του Μάντσεστερ όφειλε να κρατήσει το προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο. Ή τουλάχιστον να μην το απωλέσει από μια τόσο μεγάλη ανοησία σαν κι αυτή του Φερνάντο στο 41΄. Ο Βραζιλιάνος πήρε την πάσα του Χαρτ στη γραμμή της περιοχής και προσπάθησε να πασάρει απέναντι με… μεγαλοπρέπεια που δεν ταίριαζε στην περίσταση. Ο Ιμπραϊμοβιτς έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα σ΄ένα από τα πιο παράξενα γκολ στην Ιστορία του Champions League.

Η Παρί κυριάρχησε στο β΄ ημίχρονο και έφτασε στο δεύτερο γκολ με τον Ραμπιό στο 59΄. Ο Γάλλος διεθνής απλώς «έσπρωξε» τη μπάλα σε κενή εστία, αφού δεν έγινε αντιληπτό από τους διαιτητές ότι ο Ιμπραϊμοβιτς συμμετείχε στη φάση από θέση οφσάιντ. Μόλις τρία λεπτά μετά, ο Ιμπραϊμοβιτς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Στο 72΄ η τύχη χαμογέλασε στη Μάντσεστερ Σίτι, «αποζημιώνοντάς» τη για τη φάση του πρώτου ημιχρόνου. Ο Φερναντίνιο βρέθηκε στην περιοχή και σούταρε χωρίς να τρέφει ιδιαίτερες… φιλοδοξίες, αφού τον δρόμο του έφραζε ο Τιάγκο Σίλβα. Ομως από την κόντρα στον αρχηγό της Παρί, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε… βασανιστικά στα δίχτυα του Τραπ.

Διαιτητής: Μίοντραγκ Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες: Νταβίντ Λουϊς και Ματουϊντί (χάνουν τη ρεβάνς) – Κλισί, Φερνάντο, Μανγκαλά, Χεσούς Νάβας

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Λοράν Μπλαν): Τραπ, Οριέ (78΄ Φαν ντερ Βιλ), Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίς, Μάξουελ, Τιάγκο Μότα, Ραμπιό (78΄ Λούκας), Ματουϊντί, Ντι Μαρία, Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Μανουέλ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Σανιά, Μανγκαλά, Οταμέντι, Κλισί, Φερναρντίνιο, Φερνάντο, Νάβας, Ντε Μπράιν (77΄ Ντελφ), Σίλβα (89΄ Μπονί), Αγουέρο (90+3΄ Κολάροφ).

Βόλφσμπουργκ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0

Στο 18΄ ο Ντανίλο ανέτρεψε τον Σούρλε παραχωρώντας πέναλτι και δίνοντας τη μεγάλη ευκαιρία στους γηπεδούχους να ανοίξουν το σκορ. Οπερ και εγένετο, με τον Ρικάρντο Ροντρίγκεζ να ευστοχεί από τη βούλα, υποχρεώνοντας τον Κέιλορ Νάβας να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του μετά από 738 λεπτά στο Champions League.

Επτά λεπτά αργότερα, στο 25΄, η σέντρα του Ενρίκε βρήκε στην κίνηση τον Αρνολντ ο οποίος έγραψε το 2-0.

Η Ρεάλ είχε έναν Γολγοθά θα ανεβεί, καθώς ποτέ στην ιστορία της στη διοργάνωση, δεν είχε καταφέρει να ανακάμψει όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με διαφορά δύο γκολ. Δεν «βλεπόταν» η «Βασίλισσα» απόψε και η εικόνα της δεν είχε την παραμικρή σχέση με αυτήν που της χάρισε τη νίκη στο «Καμπ Νου» στο «Κλάσικο» του περασμένου Σαββάτου.

Κι όταν στο 73΄ ο Μπενάλιο «έβγαλε» το τετ-α-τετ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Βόλφσμπουργκ άρχισε να πιστεύει περισσότερο στην έκπληξη. Μια ομάδα που ποτέ δεν έχει συμμετάσχει ποτέ σε ημιτελικούς Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης της Ιστορίας της, μαζί με το Πρωτάθλημα Γερμανίας που κατέκτησε το 2009.

Πρέπει όμως να διαφυλάξει αυτό το σκορ στις 12 Απριλίου στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» και η αποστολή της δεν είναι καθόλου εύκολη.

Διαιτητής: Τζανλούκα Ρόκι (Ιταλία)

Κίτρινες: Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Λουϊς Γκουστάβο, Αρνολντ – Μπέιλ

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ (Ντίτερ Χέκινγκ): Μπενάλιο, Βιεϊρίνια, Νάλντο, Ντάντε, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκιλαβονγκί, Λουίζ Γκουστάβο, Άρνολντ, Μπρούνο Ενρίκε (80΄ Τρας), Ντράξλερ (90+3΄ Σάφερ), Σέρλε.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Ντανίλο, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς (64΄ Ισκο), Κρόος (85΄ Χάμες Ροντρίγκες), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (41΄ Χεσέ).

Συνοπτικά το πρόγραμμα των προημιτελικών, με ώρα έναρξης στις 21:45:

ΤΡΙΤΗ
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 1-0
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 2-1

ΤΕΤΑΡΤΗ
Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 2-2
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 2-0

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 12 και 13 Απριλίου

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*