Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Η Ρόμα ενώνει τη Serie A για την αντιμετώπιση του προσφυγικού!

Η Ρόμα ενώνει τη Serie A για την αντιμετώπιση του προσφυγικού!

Μία ακόμα κορυφαία ομάδα της Ευρώπης αποφάσισε να σταθεί στο πλευρό των προσφύγων, καθώς και η Ρόμα θα συνεισφέρει οικονομικά για την ομαλή ένταξή τους.

Μια ακόμα απόδειξη ότι το ποδόσφαιρο δεν μένει άπραγο μπροστά σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην κοινωνία έδωσε και η Ρόμα, καθώς μετά τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Ντόρτμουντ, την Μπάγερν Μονάχου και ο ιταλικός σύλλογος αποφάσισε να συνεισφέρει οικονομικά για την ομαλή ένταξη των προσφύγων στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Ρόμα, Τζιμ Παλότα, ίδρυσε το «Football Cares», μέσω της οποίας θα συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως η «Save the Children» και ο «Ερυθρός Σταυρός» που συμμετέχουν στην έξαρση του μεταναστευτικού ρεύματος προς την Ευρώπη.

Η Ρόμα, φυσικά, δεν έμεινε εκεί καθώς πρόσφερε και 575.000 ευρώ ως οικονομική συνεισφορά για την παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας. Παράλληλα, δημοπρατούνται φανέλες όπως αυτή του Φραντσέσκο Τότι, Έντιν Τζέκο, Μιραλέμ Πιάνιτς και Αλεσάντρο Φλορέντσι και ήδη ομάδες όπως η Φιορεντίνα, η Μπολόνια και η Τορίνο ετοιμάζονται να εμπλακούν ενεργά στο εγχείρημα.

«Προτείνουμε σε όλες τις ομάδες να συνεισφέρουν άμεσα σε αυτή την προσπάθεια. Η δική μας προσέγγιση είναι λίγο διαφορετική, όμως, θέλουμε να δημιουργήσουμε μια βάση ώστε να συνδέσουμε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα υπό το “Football Cares”. Θεωρούμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα απ’ ό,τι μόνοι μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Ρόμα.

πηγή sport fm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*