Home / Ποδόσφαιρο / Premier League / Η Λέστερ προκάλεσε τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία των bookmakers

Η Λέστερ προκάλεσε τη μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία των bookmakers

Έχασαν πάνω από 25 εκατ. ευρώ

Aθήνα

Ο ανεπανάληπτος θρίαμβος της Λέστερ, η κατάκτηση του πρώτου τίτλου στα 132 χρόνια διαδρομής της, είχε σαν συνέπεια την μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία των bookmakers. Στην αρχή της σεζόν οι βρετανικές εταιρείες στοιχήματος έδιναν στην Λέστερ πιθανότητες 5000/1 για επιτυχία στην Premier League. Σίγουρα τώρα θα χρειαστεί να πληρώσουν αρκετά εκατομμύρια.

Δύσκολο να βρεθεί, τουλάχιστον τώρα, ο ακριβής αριθμός. Εγινε λόγος για 10 εκατ. λίρες ή διαφορετικά 12,68 εκατ. ευρώ, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με την Daily Mail, το ποσό αυτό έχει διπλασιαστεί (25,36 εκατ. ευρώ). Επιπλέον επειδή πολλοί επέλεξαν τις τελευταίες εβδομάδες να εξαργυρώσουν μεγάλα στοιχήματα. Μια ευρέως διαδεδομένη διαδικασία στην Αγγλία που χρησιμοποιείται για την αντιστάθμιση τυχόν κίνδυνου την τελευταία στιγμή και προβλέπει συμφωνία με τους παίκτες.

Επίσης ο θρίαμβος της Λέστερ, ομάδας μίας πόλης 330.000 κατοίκων, στο κέντρο της Αγγλίας, αύξησε την οικονομική της αξία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Transfermarket, η αξία της Λέστερ της αρχές της σεζόν ήταν σε 23 εκατ. λίρες (29,17 εκατ. ευρώ), ενώ εκείνη της Τσέλσι, που κέρδισε τον αγγλικό τίτλο το προηγούμενο έτος, ήταν 215 εκατ. λίρες (272,67 εκατ. ευρώ).

Αλλά μετά από αυτή την εξαιρετική και αναπάντεχη σεζόν, η αξία της Λέστερ αυξήθηκε κατά περίπου τέσσερις φορές, και τώρα θα είναι 104 εκατ. ευρώ (131,89 εκατ. ευρώ). Εκτός αυτού, έχοντας κερδίσει την Premier, η Λέστερ θα πάρει 93 εκατ λίρες (117,94 εκατ. ευρώ), μόνο από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*