Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Η κριτική του ΠΑΟΚ: Σούπερ Ζίφκοβιτς με συμπαραστάτες Αουγκούστο, Καντουρί!

Η κριτική του ΠΑΟΚ: Σούπερ Ζίφκοβιτς με συμπαραστάτες Αουγκούστο, Καντουρί!

Προβάδισμα για να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο πήρε ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη με 2-0 επί του Ολυμπιακού, αυξάνοντας τη διαφορά του από τον πέμπτο Παναθηναϊκό στους πέντε βαθμούς.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς που σκόραρε δις και πήρε την ομάδα του από το… χέρι, με τους Ντόουγκλας Αουγκούστο και Ομάρ Ελ Καντουρί να έχουν εξαιρετική απόδοση, όπως… κλασικά και ο Ίνγκι Ίνγκασον.

Το sportfm.gr περνάει από… ακτίνες Χ τον ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης (7): Είχε σωστές τοποθετήσεις όσες φορές η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Γενικότερα, έκανε εξόδος, ως επί το πλείστον σωστές, και γενικότερα έβγαζε εμπιστοσύνη και σιγουριά προς τους συμπαίκτες του.

Ίνγκασον (8): Άλλο ένα εξαιρετικό παιχνίδι από τον ηγετικό στόπερ του ΠΑΟΚ. Ο καλύτερος από την τριάδα, βάζει… φρένο στο τετ-α-τετ του Μπρούμα ενώ δηλώνει παρών και στη φάση του Μασούρα που παίρνει την κόντρα και περνάει τον Πασχαλάκη. Γενικότερα, άλλο ένα πολύ καλό και γεμάτο ματς.

Κρέσπο (7): Kαλό ματς και από τον Ισπανό στόπερ. Στο πρώτο εικοσάλεπτο που ο Ολυμπιακός επιτίθεται κατά κύματα αντιμετώπισε προβλήματα, αλλά στη συνέχεια ανέβηκε και αυτός, κρατώντας τους ερυθρόλευκους μακριά από την περιοχή.

Βιεϊρίνια (6): Από τους τρεις στόπερ, ήταν αυτός που υστέρησε αφού δέχτηκε μπαλιές στην πλάτη και ο Μασούρας δημιούργησε ρίγματα από την πλευρά του. Κλήθηκε να παίξει σε μια θέση που δεν έχει συνηθίσει, αλλά σε γενικές γραμμές ανταπεξήλθε.

Ροντρίγκο (6): Παιχνίδι με πολλά ανεβάσματα, αλλά και πίεση αμυντικά. Είχε τον Μασούρα να ταλαιπωρεί την πλευρά του, αλλά και τον Ρεάμπτσιουκ στο πρώτο μέρος, βοήθησε σημαντικά στο δεύτερο μέρος με τα τρεξίματά του. Είναι αυτός που κάνει τη σέντρα στο ξεκίνημα του πρώτου γκολ.

Μπάμπα (7): Πολύ καλή εμφάνιση από τον αριστερό μπακ-χαφ του ΠΑΟΚ. Έδωσε πολλές μονομαχίες στην πλευρά του, περιορίζοντας κυρίως τον Μασούρα όταν μετά το 20λεπτο άλλαξε πλευρά με τον Μπρούμα. Και αυτός με ανεβάσματα, όσο περνάει ο καιρός ολοένα και βελτιώνεται.

Σβαμπ (6): Φάνηκε κουρασμένος αρκετά. Δεν πήρε προσπάθειες, δεν κράτησε μπάλα όσο θα έπρεπε και δεν ήταν αυτός ο δημιουργικός χαφ που έχουμε συνηθίσει. Είχε καλές εκτελέσεις στατικών φάσεων, στο δεύτερο ήταν πιο θετικός.

Ντόουγκλας (8): Εξαιρετικός! Μόνιμα μπροστά από τα στόπερ, παίρνοντας μπάλες και μοιράζοντας δεξιά και αριστερά. Βοήθησε πάρα πολύ ανασταλτικά αλλά και δημιουργικά, ήταν… κολώνα στο “6” και γενικότερα έδειξε ορισμένες στιγμές ότι είναι τρομερά ποιοτικός.

Ζίβκοβιτς (9): Ο απόλυτος πρωταγωνιστής, όπως και στην άλλη νίκη του ΠΑΟΚ στα πλέι-οφ κόντρα στην ΑΕΚ. Σκοράρει ξανά δύο τέρματα, το ένα πιο ωραίο από το άλλο και δείχνει την τεράστια ποιότητά του και γιατί αποκτήθηκε από τον δικέφαλο του καλοκαίρι, τραβώντας τον από το… χέρι στην Ευρώπη.

Ελ Καντουρί (8): Ακόμη ένα μεστό παιχνίδι από τον Μαροκινό. Πιστώνεται την ασίστ στο 2-0 του Ζίφκοβιτς, με τον Καντουρί να βοηθάει τα μέγιστα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι αλλά μετά από καιρό να είναι καλός και ανασταλτικά. Αυτός ο Ελ Καντουρί, κάνει την διαφορά στον ΠΑΟΚ!

Σφιντέρσκι (7): Με πάρα πολλές μονομαχίες, αποτελώντας το σκαλοπάτι για να του ακουμπούν οι συμπαίκτες του την μπάλα. Τιμιότατος εννοείται, βοήθησε στο να ηρεμήσει και να κοντρολάρει το ματς στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ, ενώ άνοιγε χώρους για τους συμπαίκτες του.

Ουάρντα (6): Ήταν ορεξάτος, τραβώντας τον ΠΑΟΚ αρκετές φορές στην επίθεση. Ωστόσο, είχε αρκετές ημιτελείς προσπάθειες.

Τζόλης (6): Και αυτός με διάθεση, τακτικά ήταν καλός και προσπάθησε να φανεί επικίνδυνος αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Κρμέντσικ (6): Έδωσε πολλές μονομαχίες, τίμιος όπως πάντα αλλά δεν κατάφερε να φανεί ιδιαίτερα ούτε να φτάσει σε κάποια αξιοσημείωτη τελική.

Τσιγγάρας (-): Μπήκε στο 83′ και δεν μπορεί να κριθεί.

Βαρέλα (-): Μπήκε στο 83′ και δεν μπορεί να κριθεί.

Γκαρσία (7): Παρότι παρέταξε την ομάδα του με εκπλήξεις και περίεργο ομολογουμένως σχήμα, τελικά του βγήκε. Βέβαια, μέχρι να βρεθούν μεταξύ τους οι παίκτες και να το… συνηθίσουν παραλίγο να το πληρώσει στο πρώτο 25λεπτο. Στη συνέχεια τελικά του βγαίνει, ενώ διαχειρίζεται καλά το ματς με τις αλλαγές του στο δεύτερο μέρος.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*