Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Η κριτική του Ολυμπιακού: Καλός μόνο ένα εικοσάλεπτο – Οι τρεις που ξεχώρισαν

Η κριτική του Ολυμπιακού: Καλός μόνο ένα εικοσάλεπτο – Οι τρεις που ξεχώρισαν

Η κριτική του Ολυμπιακού στην Τούμπα. Οι Πειραιώτες γνώρισαν την ήττα με 2-0 από τον ΠΑΟΚ, έχοντας πολύ καλή εικόνα μόνο για είκοσι λεπτά και μετά άφησαν τον ΠΑΟΚ να κάνει το παιχνίδι του και το πλήρωσαν. Το sport-fm.gr περνάει από… ακτίνες X τους «ερυθρόλευκους». Σα, Παπασταθόπουλος και Μασούρας στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Η βαθμολογία του sport-fm.gr με άριστα το 10:

Σα (7): Από τους λίγους παίκτες του Ολυμπιακού που ήταν συνολικά καλός. Δέχεται δύο γκολ, αλλά δεν έχει ευθύνη. Στο πρώτο μέρος κάνει εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Ζίβκοβιτς κι ενώ έχει σχεδόν πέσει όταν σουτάρει ο Σέρβος.

Χολέμπας (6): Κακός δεν ήταν, αγωνιζόμενος ξανά ως κεντρικός αμυντικός και στο πρώτο μέρος είχε και ανεβάσματα ώστε να βοηθήσει τον Ρέαμπτσιουκ. Έκανε καλή προσπάθεια.

Παπασταθόπουλος (7): Ο κορυφαίος της άμυνας του Ολυμπιακού. Ήταν σταθερός σε ολόκληρο το ματς και έχει κάνει κάποιες πολύ καλές επεμβάσεις.

Παπαδόπουλος (4): Είχε δύσκολη αποστολή επιστρέφοντας μετά από πολύ καιρό στη δράση. Έκανε τίμια προσπάθεια, αλλά όχι αρκετή. Ήταν μια-δυο ταχύτητες κάτω από το παιχνίδι και στο 1-0 κάνει δώρο την μπάλα στον Ζίβκοβιτς μέσα στην περιοχή. Έχει, ωστόσο, σίγουρα ελαφρυντικά για τη συνολική του απόδοση, αλλά παίρνει τον συγκεκριμένο βαθμό επειδή έχει συμμετοχή στο γκολ που ανοίγει στον ΠΑΟΚ τον δρόμο προς τη νίκη.

Ανδρούτσος (5): Δεν είναι θετικό το πρόσημο για τον Ανδρούτσο. Στο πρώτο μέρος έχει κάνει καλές συνεργασίες με τον Μπρούμα και τον Ελ Αραμπί και έχει καλά ανεβάσματα, αλλά δεν πέτυχε σέντρα. Παράλληλα, ολοκληρώνει με άτσαλο τρόπο τη σέντρα του Μασούρα στο 6’. Ήταν κατώτερος του αναμενόμενου και αμυντικά, καθώς είχε θέματα στο πρώτο μέρος κι ενώ συνήθως είναι τουλάχιστον αξιόπιστος σε αυτόν τον τομέα.

Ρέαμπτσιουκ (5): Ακόμη μια εμφάνιση κατώτερη του αναμενομένου το τελευταίο διάστημα για τον Μολδαβό. Αμυντικά είχε θέματα, δεν έβγαλε τόση ενέργεια όση τον πρώτο καιρό και αποτέλεσε πρόβλημα η παρουσία του για τους «ερυθρόλευκους» στα μετόπισθεν. Αυτήν τη φορά έχει πετύχει σέντρα, ασχέτως αν δεν την έκανε γκολ ο Ελ Αραμπί στο 10’. Από εκεί και μετά δεν έχει βοηθήσει τόσο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Φαίνεται ότι του λείπει η αυτοπεποίθηση μετά το βαρύ 8-0 της Μολδαβίας από τη Δανία, έχει επιστρέψει… άλλος άνθρωπος.

Μπουχαλάκης (5): Τον έχουμε συνηθίσει αρκετά ανώτερο σε τέτοια ματς. Δεν ενέπνευσε σιγουριά, έκανε αρκετά λαθάκια. Πάντως, παρότι του έλειψε η συγκέντρωση, δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν είχε διάθεση, αν και δεν έβγαλε τόσα τρεξίματα όσο άλλες φορές. Έκανε επτά λάθη στην Τούμπα.

Εμβιλά (4): Κακή εμφάνιση από τον Γάλλο, που συμπαρέσυρε με την εικόνα του και τον Μπουχαλάκη. Δεν έβγαλε μπόλικη ενέργεια, όπως συνηθίζει, δεν κράτησε καλά τη θέση του και έκανε αρκετά αβίαστα λάθη. Περισσότερα επί τοις ουσίας από τα δύο που δείχνει η στατιστική υπηρεσία. Στη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς στο πρώτο μέρος, έχει χάσει την μπάλα από πίεση Σβαμπ και Σφιντέρσκι. Έδειξε κουρασμένος.

Μπρούμα (6): Πάντα αποτελεί θέμα ο βαθμός του Μπρούμα. Στο πρώτο μέρος, έχει αρκετή συμμετοχή στο παιχνίδι, αλλά υπάρχει διπλή ανάγνωση στην εικόνα του. Και εμφανίζεται επικίνδυνος στις φάσεις που έχει, αλλά και δεν τις τελειώνει. Όπως στο 10’ που φεύγει στην πλάτης αντίπαλης άμυνας, καθυστερεί και στο τέλος γλιστράει. Θα ήταν εντελώς διαφορετικό το παιχνίδι αν είχε ανοίξει το σκορ σε εκείνο το σημείο. Ίσως το έξι να είναι αρκετά γενναιόδωρο για την παρουσία του.

Μασούρας (7): Έχει αρκετή συμμετοχή στο παιχνίδι στο πρώτο μέρος. Με την κίνησή του στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, βγαίνοντας αρκετά πάνω στον Βιεϊρίνια έχει δημιουργήσει ρήγματα, ενώ και δημιουργικά ήταν καλός, ασχέτως αν δεν τις εκμεταλλεύτηκαν οι συμπαίκτες του. Θα μπορούσε να αντιδράσει κάπως καλύτερα στη φάση του 78’.

Ελ Αραμπί (6): Στο καλό διάστημα του Ολυμπιακού κάνει καλό παιχνίδι. Ανάλογο του ντέρμπι με την ΑΕΚ, παίζοντας ξανά πιο πίσω ως… κρυφό δεκάρι. Έχει συμμετοχή στο παιχνίδι, φτιάξει ωραία για Μασούρα και Μπρούμα, αλλά δεν τελειώνει καλά την κεφαλιά στο 10’ από τη σέντρα του Ρέαμπτσιουκ. Τέτοιες φάσεις τις κάνει γκολ 9.5/10, αλλά εδώ δεν ολοκλήρωσε καλά και έδωσε τη δυνατότητα στον Πασχαλάκη να μπλοκάρει εύκολα. Αν είχε βρει δίχτυα θα μιλούσαμε για ένα άλλο παιχνίδι.

Φορτούνης (5): Παίρνει τη βάση. Έχει μπει σε σημείο που έχουν σχεδόν κριθεί τα πάντα και δεν κάνει αισθητή την παρουσία του. Δεν έχει χειρότερο βαθμό, διότι ουσιαστικά δεν αποδεικνύεται καταδικαστικός για την ομάδα του, καθώς έχει γείρει ήδη υπέρ του ΠΑΟΚ η πλάστιγγα. Δεν έκανε κάτι, πάντως, για να αλλάξει τη μοίρα της αναμέτρησης.

Καμαρά (6): Έτρεξε, κουβάλησε την μπάλα, προσπάθησε σε κάποιες περιπτώσεις να τα κάνει όλα μόνος του, αλλά δεν βρήκε άξιους συμπαραστάτες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είχαν αποδεχθεί τη μοίρα του ματς οι περισσότεροι.

Βαλμπουενά (6): Μπαίνει στο 71’ και προλαβαίνει να φτιάξει φάση. Τη μοναδική του Ολυμπιακού στο δεύτερο μέρος, με κάθετη για τον Μασούρα. Έπαιξε λίγο ουσιαστικά, έχει σίγουρα θετικό πρόσημο, αν και δεν πέρασε πολύ η μπάλα από τα πόδια του συνολικά. Για τους λόγους που έχουμε προαναφέρει.

Κάιπερς (-): Πέρασε σχεδόν απαρατήρητος. Αφού μπήκε σε σημείο που είχε κριθεί το παιχνίδι και ο Ολυμπιακός ήταν ακίνδυνος. Δεν τροφοδοτήθηκε, δεν απείλησε. Ουσιαστικά δεν μπορεί να κριθεί. Υπενθύμισε με την εικόνα του πόσο σημαντικός είναι ο Χασάν, ερχόμενος στο ματς ως αλλαγή.

Μαρτίνς (5): Το αποτέλεσμα δεν τον δικαιώνει και ως εκ τούτου δεν μπορεί να πάρει καλό βαθμό. Δεν είναι κακή η σύνθεση που παρατάσσει, αν και θα μπορούσε να καλύψει αλλιώς τα κενά στην άμυνα, ώστε να μην εκθέσει τον Παπαδόπουλο που ξεκίνησε στην Τούμπα, έκανε τίμια προσπάθεια, αλλά είχε να παίξει πολύ καιρό. Μοιραία θα πατούσε στην παρουσία του ο ΠΑΟΚ. Επέλεξε να βάλει τον Εμβιλά στόπερ με την Άρσεναλ, που παίζει σε άλλη ταχύτητα, αλλά όχι με τον ΠΑΟΚ. Ίσως ο Γάλλος ως στόπερ και ο Καμαρά βασικός να ήταν μια πιο σοφή επιλογή. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός παίζει καλά στο πρώτο εικοσάλεπτο και από εκεί και πέρα χάνεται από το γήπεδο, σίγουρα αποτελεί ευθύνη του, όπως και η μη αντίδραση μετά το 2-0, με τους «ερυθρόλευκους» να πετάνε λευκή πετσέτα. Σίγουρα δεν φταίει για τη μη αποτελεσματικότητα των ποδοσφαιριστών του στο πρώτο μισό του α’ μέρους, που θα μπορούσαν να είχαν φέρει εντελώς στα μέτρα τους τον αγώνα, ανοίγοντας το σκορ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*