Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Η κριτική του Ολυμπιακού: Έλαμψε ο Μπρούμα, κομβικός ο Μαρτίνς!

Η κριτική του Ολυμπιακού: Έλαμψε ο Μπρούμα, κομβικός ο Μαρτίνς!

Όταν πήρε φόρα… Ο Ολυμπιακός άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη στις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς και πάτησε την ΑΕΚ, επικρατώντας 2-0. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπρούμα που σκόραρε και τα δύο τέρματα, με τους Εμβιλά, Ελ Αραμπί να ακολουθούν, ενώ ο Τιάγκο Σίλβα ήταν η ευχάριστη έκπληξη. Μεγάλο ρόλο στη νίκη του Ολυμπιακού έπαιξε και ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλάζοντας τα κακώς κείμενα της ομάδας του.

Το sportfm.gr περνάει από… ακτίνες Χ τον Ολυμπιακό:

Κρίστινσον (7): Δεν δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση, αλλά όσες φορές η ΑΕΚ πλησίασε την περιοχή του και τον απείλησε αυτός είχε εξαιρετικές αντιδράσεις. Χαρακτηριστική η φάση στο 24′ που έχει καλή τοποθέτηση και βγάζει το σουτ του Μάνταλου.

Σεμέδο (7): Ο καλύτερος από την τριάδα των στόπερ. Δεν έφαγε φάσεις στην πλάτη του, δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα από τους αντιπάλους του, ενώ είχε μόλις 3 λάθη με την μπάλα στα πόδια. Γενικότερα, στάθηκε εξαιρετικά και ήταν από τους διακριθέντες.

Παπασταθόπουλος (5): Δεν έκανε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι ο Έλληνας στόπερ. Ορισμένες φορές τον ταλαιπώρησε ο Ανσαριφάρντ στο πρώτο ημίχρονο, τον τραβούσε αρκετά μακριά από το πεδίο ευθύνης του. Είχε 6 λάθη, ο μοναδικός που είχε περισσότερα ήταν ο Ανδρούτσος.

Χολεμπας (6): Μεστό παιχνίδι! Μπορεί ορισμένες φορές να φόρτωσε την πλευρά του και του Ρέαμπτσιουκ η ΑΕΚ, να έπαιξε κάθετα προς τα εκεί για να τους τρυπήσει, αλλά δεν αντιμετώπισε μεγάλα προβλήματα. Είχε κυρίως λάθη σε μεταβιβάσεις, ως επί το πλείστον στο πρώτο μέρος.

Ανδρούτσος (6): Με πολλά ανεβάσματα και ενεργό ρόλο στην επιθετική λειτουργία. Γενικότερα, στην ανάπτυξη της μπάλας, στην κυκλοφορία της, βοήθησε σημαντικά. Είχε θέματα στο πρώτο μέρος στο ανασταλτικό κομμάτι, αφού ο Λόπες είχε ανεβάσματα και τον ταλαιπώρησε. Αν ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, θα έπαιρνε ακόμη μεγαλύτερο βθαμό.

Ρέαμπτσιουκ (6): Ανασταλτικά χωρίς προβλήματα, επιθετικά λίγα πράγματα. Μεστή εμφάνιση, χωρίς να έχει τρομερή εικόνα αλλά ούτε και να υστερεί!

Μπουχαλάκης (5): Δεν είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία και στο κράτημα της μπάλας, είχε όμως στο μαρκάρισμα. Το γεγονός πως η ΑΕΚ έπαιζε με τρία χαφ τον έκανε να… χαθεί, αφού δεν μπορούσε να ματσάρει τους αντιπάλους του στον άξονα. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Εμβιλά.

Τιάγκο Σίλβα (7): Πολύ καλό ματς από τον Πορτογάλο χαφ. Πήρε προσπάθειες, κουβάλησε μπάλα και την κυκλοφορούσε με αρμονία στο χορτάρι. Έδειξε ότι έχει ποιότητα, ενώ και στα ανασταλτικά του καθήκοντα δεν τα πήγε άσχημα.

Φορτούνης (4): Αν εξαιρέσει κανείς ένα καλό πρώτο τέταρτο στο ματς, μετά εξαφανίστηκε. Δεν έπαιρνε και δεν ζητούσε μπάλες, δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό να κοντρολάρει το ματς από το 20λεπτο και έπειτα που ανέβηκε στο γήπεδο η ΑΕΚ. Αντικαστάθηκε στο ημίχρονο από τον Μπρούμα.

Μασούρας (7): Μέσα στις φάσεις στο πρώτο εικοσάλεπτο, με μονομαχίες και με δημιουργικό ρόλο. Έπεσε στη συνέχεια, όπως και όλη η ομάδα, ωστόσο κάνει φανταστική κάθετη στον Αραμπί για το 1-0, τρυπώντας την αντίπαλη άμυνα.

Χασάν (4): Δεν κατάφερε να φανεί ο Αιγύπτιος φορ. Το πάλεψε στο πρώτο τέταρτο, όντας μέσα στις φάσεις αλλά εγκλωβίστηκε στη συνέχεια ανάμεσα στα τρία στόπερ και δεν ακούσαμε ξανά το… όνομά του στη μετάδοση! Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Ελ Αραμπί.

Ελ Αραμπί (7): Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο Μαροκινός φορ. Εξαιρετική κίνηση και ασίστ για το 1-0, έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να χριστεί σκόρερ στο 57′. Πλέον, έχει αρκετά δημιουργικό ρόλο, αφού γυρίζει προς τον άξονα και τραβάει πάνω του τα αντίπαλα στόπερ, δημιουργώντας χώρους για τους συμπαίκτες του, ενώ του αρέσει πλέον και να παίρνει μπάλες και να παίζει κάθετα. Αν δεν είχε και 5 λάθη σε ένα 45λεπτο, σίγουρα θα έπαιρνε μεγαλύτερο βαθμό.

Μπρούμα (9): Ο απόλυτος πρωταγωνιστής από τη στιγμή που μπήκε στο ημίχρονο! Ο σκόρερ των δύο τερμάτων του Ολυμπιακού, στο δεύτερο του πιστώνεται και το κλέψιμο στον Νεντελτσιάρου, αποτελούσε διαρκή πηγή κινδύνων για την άμυνα της ΑΕΚ. Κεφάτος, με μόλις 2 λάθη στο ματς, πήρε ατομικές προσπάθειες, ενώ ορισμένες φορές έβαλε σωστά την ομάδα πάνω από τον εαυτό του.

Εμβιλά (8): Ακόμη μία φοβερή εμφάνιση από τον Γάλλο χαφ, που κάνει τους φίλους του Ολυμπιακού να ξεχάσουν τον Γκιγέρμε. Μπήκε στο ημίχρονο και άλλαξε όλο το παιχνίδι! Δεν επέτρεψε στους παίκτες της ΑΕΚ να παίξουν κάθετα και να δημιουργήσουν από τον άξονα, είχε πολλά τρεξίματα, έκοψε προσπάθειες των αντιπάλων και είχε την πρώτη σωστή πάσα και την ηρεμία που έλειψε από τους Πειραιώτες στο πρώτο μέρος.

Βαλμπουενά (6): Μπήκε στο 68ο λεπτό και πρόλαβε να φανεί! Κράτησε μπάλα, προσπάθησε να δημιουργήσει και λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ στο 74′ όταν κυνήγησε τη φάση και από την κόντρα με τον Αθανασιάδη η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Καμαρά (-): Μπήκε στο 80ο λεπτό και δεν μπορεί να κριθεί.

Πέδρο Μαρτίνς (8): Ο Πορτογάλος είδε το ματς ως πρόβα τζενεράλε για τη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, χρησιμοποιώντας το 3-4-3. Η ομάδα του εγκλωβίστηκε μετά το 20λεπτο από την ΑΕΚ, κάτι που διάβασε και άλλαξε στο ημίχρονο με τριπλή αλλαγή, εξαφανίζοντας την αντίπαλη ομάδα από το γήπεδο. Κομβικός ο ρόλος του στον αγώνα, τα άλλαξε όλα με την παρέμβασή του!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*