Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Η κριτική της ΑΕΚ: «Τρύπα» ο Νεντελτσιάρου

Η κριτική της ΑΕΚ: «Τρύπα» ο Νεντελτσιάρου

Μόλις για ένα ημίχρονο κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική η ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό, καθώς στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης και μετά τις αλλαγές του Πέδρο Μαρτίνς, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό των Πειραιωτών.

Διαβάστε την κριτιή των παικτών της «Ενωσης» για την παρουσία τους στο Φάληρο, αλλά και για τις αποφάσεις του Μανόλο Χιμένεθ από τον πάγκο, πριν από την αναμέτρηση και κατά τη διάρκεια του ενενηνταλέπτου.

Αθανασιάδης (4): Ακόμα και στο πρώτο ημίχρονο που η ΑΕΚ δεν δέχθηκε μεγάλη πίεση από τον Ολυμπιακό, δεν κατάφερε να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Στο 12’ βγαίνει εντελώς άστοχα από την εστία για να «καθαρίσει» μία φάση, στο 37’ που το γκολ του Σεμέδο δεν μετρά, έπρεπε να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ και στο 74’ έχει την ευθύνη για το δοκάιρι του Βαλμπουενά.

Βασιλαντωνόπουλος (6): Στο πρώτο μέρος δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα και μάλιστα βγήκε δυο-τρεις φορές με αξιώσεις προς την επίθεση, Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος, που μπήκε ο Μπρούμα ταλαιπωρήθηκε πολύ και όπως οι υπόλοιποι αμυντικοί, έτσι κι αυτός χρεώνεται το γεγονός ότι δεν προσαρμόστηκε γρήγορα στα νέα δεδομένα.

Σβάρνας (5): Όπως και η υπόλοιπη άμυνα, έτσι και ο Σβάρνας έβγαλε εύκολα το πρώτο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο που το επίπεδο δυσκολίας ανέβηκε, ήπιε… θάλασσα. Αρκετές λανθασμένες τοποθετήσεις, πολλές φορές είχε περισσότερο βάθος από όσο θα έπρεπε καλύπτοντας αντιπάλους και η βαθμολογία του είναι κάτω από τη… βάση.

Τσιγκρίνσκι (6): Από τους τρεις του κέντρου της άμυνας, ο Ουκρανός ήταν ο καλύτερος. Προσπαθούσε να καθοδηγήσει τους δύο έτερους σέντερ μπακ, κάτι που τα κατάφερε κυρίως στο πρώτο μέρος. Είχε και τη χαμένη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για την «Ένωση» που δεν μπόρεσε να της δώσει κατεύθυνση στην εστία.

Νεντελτσιάρου (3): Τραγικός. Δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη γενικότερα και το ίδιο έκανε και σήμερα. Όπως και ο Σβάρνας έτσι κι αυτός, πολλές φορές κάλυπτε χωρίς λόγο τους αντιπάλους του, δείχνοντας πολλά τακτικά κενά, όταν καλείται να παίξει ψηλά. Κάκιστη η αντίδρασή του στο δεύτερο γκολ του Μπρούμα.

Λόπες (6): Συνεχίζει μια καλή πορεία εμφανίσεων το τελευταίο διάστημα. Ήταν καλός αμυντικά, ενώ δημιουργικά ήταν αυτός που προκάλεσε τα περισσότερα ρήγματα στην άμυνα του Ολυμπιακού με τις προωθήσεις του. Παρ’ όλα αυτά, ο Πορτογάλος πρέπει να μάθει να παίζει το οφσάιντ. Κακό συνήθειο να παίζει πιο πίσω από τα σέντερ-μπακ του. Αντικαταστάθηκε καθώς ένιωσε ενοχλήσεις.

Γαλανόπουλος (6): Έδωσε πολλά τρεξίματα και μεγάλη ενέργεια στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που ενδεχομένως να ήταν στους δύο-τρεις καλύτερους παίκτες της ομάδας του. Στο δεύτερο μέρος έπεσε, όπως έπεσε κι όλη η ομάδα του, αλλά δεν ήταν αυτός το πραγματικό πρόβλημα της ΑΕΚ.

Σιμάνσκι (5): Παρασύρθηκε επίσης από την πτώση της απόδοσης της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο πρώτο ήταν θετικός, έχοντας στο πλάι του τα τρεξίματα του Γαλανόπουλου. Στο πρώτο ημίχρονο είχε και την πολύ καλή σέντρα για την ευκαιρία του Τσιγκρίνσκι. Αντικαταστάθηκε στο 70’, αφού ο Χιμένεθ ήθελε περισσότερα τρεξίματα.

Μάνταλος (6): Στο πρώτο ημίχρονο βγήκε… μπροστά, παίρνοντας πρωτοβουλίες και θέλοντας να ανοίξει τις αντεπιθέσεις της ομάδας του. Παρ’ όλα αυτά, φάνηκε σε αρκετές στιγμές ότι ενώ ήθελε να δώσει την πάσα-κλειδί, δεν είχε τις ανάλογες τοποθετήσεις από τους συμπαίκτες του. Είχε μια καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο με τον Κρίστινσον να του λέει «όχι».

Αλμπάνης (4): Άφαντος. Θεωρητικά το παιχνίδι του ταίριαζε έχοντας αρκετούς χώρους για να δράσει, αλλά εκτός από το ότι ήταν διστακτικός, είχε και αρκετές λανθασμένες αποφάσεις σε πάσες προς τους συμπαίκτες τους, σε φάσεις που η ΑΕΚ έβγαζε αντεπιθέσεις. Λογική η αντικατάστασή του.

Ανσαριφάρντ (5): Το προσπάθησε ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο, δηλώνοντας την παρουσία του στην αντίπαλη άμυνα. Και πίεσε, και δούλεψε για τους συμπαίκτες του, αλλά του έλειψε η μεγάλη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο, είχε λιγότερες βοήθειες, άρα και ο ίδιος… χάθηκε.

Οι αλλαγές:

Λιβάι Γκαρσία (5): Μπήκε στο 58’, αλλά φάνηκε ξεκάθαρα ότι το 3-5-2 δεν του ταιριάζει ως δεύτερος επιθετικός. Παίκτης γραμμής, που όταν χρησιμοποιείται στην πολυκοσμία του άξονα χάνεται. Πιθανότατα ο Χιμένεθ τον είχε εκτός, ώστε να μην τον επιβαρύνει με ακόμα ένα ενενηντάλεπτο.

Κρίστιτσιτς (6): Προσπάθησε να γλυκάνει λίγο το ματς της ομάδας του και εν μέρει και με βάση τις δύσκολες συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί το κατάφερε. Είχε και μία καλή στιγμή, αλλά το σουτ με το αριστερό που επιχείρησε στο 88’ πέρασε άουτ.

Ο προπονητής:

Μανόλο Χιμένεθ (5): Επέλεξε το 3-5-2 ως τακτική, έναν σχηματισμό ο οποίος έχει… δουλευθεί ελάχιστα στο διάστημα της παρουσίας του. Προφανώς, φοβήθηκε το παιχνίδι, έχοντας υπ’ όψιν το ματς του πρώτου γύρου, επιλέγοντας πολυπρόσωπο κέντρο. Η αλλαγή του Λιβάι Γκαρσία ήταν λανθασμένη, από τη στιγμή που τον χρησιμοποίησε ως δεύτερο επιθετικό ενώ από το 70’ που αντικατέστησε και τον μοναδικό επιθετικό, πέταξε… λευκή πετσέτα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*