Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Η κριτική της ΑΕΚ: Όταν ο καλύτερος είναι ο… Νταντσένκο

Η κριτική της ΑΕΚ: Όταν ο καλύτερος είναι ο… Νταντσένκο

Μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις της έκανε η ΑΕΚ στον Βόλο και μοιραία γνώρισε την ήττα που τη βάζει σε περιπέτειες για τη διατήρηση μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη. Με αρχική τετράδα άμυνας με μέσο όρο ηλικίας τα 21,2 χρόνια και χωρίς φρεσκάδα σε κέντρο και επίθεση από παίκτες που έχουν «καεί» από τα συνεχή ματς, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ούτε μια φάση της προκοπής.

Ενδεικτικό της κακής εικόνας της «Ένωσης» είναι πως ο καλύτερος ή μάλλον ο λιγότερο κακός ήταν ο Νταντσένκο, ενώ ο χειρότερος και μοιραίος ήταν ο νεαρός Μιτάι.

Αναλυτικά η βαθμολογία των παικτών της ΑΕΚ (με άριστα το «10»):

Αθανασιάδης (4): Παίρνει κάτω από τη βάση μόνο και μόνο γιατί δέχτηκε γκολ. Δεν φέρει ευθύνη φυσικά, αφού νικήθηκε με πέναλτι του Δουβίκα. Σε άλλες φάσεις δεν χρειάστηκε να επέμβει.

Μιτάι (2): Όση επιείκεια κι αν θες να δείξεις σε ένα τόσο νεαρό παιδί, τα έκανε θάλασσα. Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα απέναντι στον πολύ πιο σωματώδη Περέα, έκανε πολλές λάθος μεταβιβάσεις και αποκορύφωμα ήταν το πέναλτι που παραχώρησε ανόητα κρίνοντας όλο το ματς.

Νεντελτσιάρου (3): Χωρίς να κάνει το μεγάλο λάθος, αλλά ούτε και να ξεχωρίσει. Ο πολύ κινητικός Δουβίκας τον ταλαιπώρησε πάρα πολύ και δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του ούτε να βγάλει σωστά την μπάλα μπροστά (δεν έκανε λάθος πάσα, αλλά έκανε μόνο… ασφαλείς μεταβιβάσεις κι όχι προωθητικές πάσες), ειδικά στο πρώτο ημίχρονο.

Λάτσι (5): Φιλότιμη εμφάνιση από τον νεαρό. Υπέπεσε μεν σε πέντε λάθη, ήταν πιο αποτελεσματικός από τον Ρουμάνο, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο υποχρεώθηκε να παίξει αριστερό μπακ. Δεν μπορεί, βέβαια, η ΑΕΚ να περιμένει από τον Σλοβένο να κάνει… overlap και σέντρες για να ενισχύσει την ανάπτυξή της (1/4 γεμίσματα).

Νταντσένκο (6): Ήταν τόσο κακή η ΑΕΚ, που κάνοντας απλώς τα στοιχειώδη παίρνει τον υψηλότερο βαθμό. Ήταν καλός ανασταλτικά παρότι από την πλευρά του έπαιζαν ουσιαστικά δύο εξτρέμ (Μαρτίνες και Μπαρτόλο), αποπειράθηκε να κάνει κάποια ανεβάσματα και είχε ως επί το πλείστον καλές μεταβιβάσεις (μόλις τρία λάθη). Είναι πάντως σαφές πως ο Χιμένεθ τού έχει βάλει χαλινάρι γιατί τον φοβάται αμυντικά κι έτσι δεν είχε πολλές προωθήσεις (0/2 γεμίσματα).

Σιμάνσκι (3): Σκιά του καλού εαυτού του. Ο MVP των τελευταίων αγώνων της ΑΕΚ έμοιαζε να μην έχει εξ αρχής φρεσκάδα και καθαρό μυαλό. Του έλειψαν τα τρεξίματα κι έκανε τέσσερα λάθη σε ένα ημίχρονο αδυνατώντας να βοηθήσει την ομάδα του δημιουργικά ή ανασταλτικά.

Κρίστισιτς (4): Ελαφρώς καλύτερος από τον Σιμάνσκι, αλλά όχι καλός. Έκανε τρία λάθη, είχε τέσσερις τελικές αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δεν μπόρεσε να ανοίξει την άμυνα του Βόλου, που ήταν καλά οχυρωμένος, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Μάνταλος (3): Κακή εικόνα από τον αρχηγό της ΑΕΚ, που επίσης έδειξε να του λείπει η φρεσκάδα. Είχε 6 έξι λάθη και 1/6 γεμίσματα, με παιχνίδι χωρίς ουσία. Μοναδική ουσιαστική προσφορά του ήταν η κερδισμένη αποβολή του Μπαριέντος, αλλά αυτή οφείλεται περισσότερο στον… θύτη κι όχι στο θύμα του.

Γκαρσία (3): Κι αυτός πολύ μακριά από τα στάνταρ του. Έδειξε να μην έχει ενέργεια και δεν μπόρεσε να «χτυπήσει» στην πλευρά του, με τον Λόπεθ να τον αντιμετωπίζει (όπως και όλοι οι προπονητές πλέον) με πολλές βοήθειες. Είχε 0/2 γεμίσματα και 7 λάθη, μέχρι να αποχωρήσει με ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

Αλμπάνης (4): Έδειξε διάθεση, αλλά δεν είχε ουσία. Έκανε πολλά λάθη, 7 κι αυτός όπως ο Γκαρσία, ακόμη περισσότερες ημιτελείς προσπάθειες και δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην καλή εμφάνιση που είχε απέναντι στον Απόλλωνα.

Ανσαριφάρντ (4): Απομονωμένος σε ένα ακόμη ματς, ειδικά εκτός έδρας. Δεν πήρε σε όλο το ματς μια πάσα της προκοπής, χρειαζόταν να γυρνά πίσω ή να κινείται στα άκρα για να απελευθερωθεί και η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις αρετές του μέσα στο «κουτί». Με μόνο μια τελική, έμεινε «ατάιστος».

Σβάρνας (5): Μπήκε στο 46’ αντί του Μιτάι με τον Λάτσι να περνά αριστερό μπακ. Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και δεν ένιωσε πίεση.

Σάκχοφ (5): Κι αυτός δεν μπόρεσε να διορθώσει αισθητά την εικόνα της ΑΕΚ μπαίνοντας στο 46’ αντί του Σιμάνσκι. Είχε 3 λάθη και δεν βοήθησε κι αυτός να διασπάσει η ομάδα του το πολυπρόσωπο οχυρό των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο.

Ολιβέιρα (6): Επέστρεψε μετά από τρεις εβδομάδες κι έπαιξε ένα ημίωρο. Ήταν κινητικός και ορεξάτος, αλλά όπως και ο Ανσαριφάρντ, δεν τροφοδοτήθηκε σωστά. Είχε τρία δυνατά σουτ, αλλά από δύσκολες θέσεις και δεν απείλησε τον Κλέιμαν.

Μαχαίρας (4): Μπήκε στο 71’ αντί του Γκαρσία, αλλά δεν φάνηκε καθόλου. Πήρε ελάχιστες φάσεις από την πλευρά του, παρότι ο Χιμένεθ ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Χριστόπουλος (-): Έπαιξε ελάχιστα και θα ήταν άδικο να κριθεί.

Από πλευράς Βόλου, υπήρξαν πολλοί διακριθέντες. Ο Νίνης του πρώτου ημιχρόνου ήταν πολύ δραστήριος, ο Δουβίκας πέρα από το γκολ με πέναλτι έκανε την άμυνα της ΑΕΚ να τον νιώσει, ενώ ο Μπαριέντος αν δεν είχε την ανόητη αποβολή στο 85’ θα ήταν ισχυρή υποψηφιότητα για MVP. Το βραβείο μπορεί κάλλιστα να πάρει ο Περέα, που αναστάτωσε πολλές φορές την αντίπαλη άμυνα από τα δεξιά και κέρδισε και το πέναλτι από τον Μιτάι. Εξαιρετική δουλειά και από την τετράδα της άμυνας, με κορυφαίο τον Μήτογλου.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*