Home / Ποδόσφαιρο / Η Κολομβία στα ημιτελικά, νίκησε 4-2 το Περού στα πέναλτι

Η Κολομβία στα ημιτελικά, νίκησε 4-2 το Περού στα πέναλτι

Στο Copa America Centenario

Αθήνα
Η Κολομβία αποδείχθηκε περισσότερο τυχερή και εύστοχη στην διαδικασία των πέναλτι, είχε για ήρωα τον Οσπίνα, κέρδισε 4-2 το Περού και προχώρησε στα ημιτελικά του Copa America Centenario, αφού οι δύο πλευρές περιορίστηκαν σε μία ισοπαλία χωρίς σκορ στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας (δεν υπάρχει παράταση).

Και οι δύο, σκόραραν στα δύο πρώτα τους πέναλτι, οι αλλαγές του Πέκερμαν, Μορένο και Πέρες βρήκαν στόχο, όχι όμως και οι Περουβιανοί Τραούκο και Κουέβα, στο τρίτο και τέταρτο πέναλτι.

Στα ενενήντα λεπτά οι δύο ομάδες παρουσίασαν μία «άνοστη» ισοπαλία και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσαν να ενθουσιάσουν τους 80.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο Νιου Τζέρσει. Στα ημιτελικά η Κολομβία, θα αντιμετωπίσει, την νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα σε Μεξικό και Χιλή, στο Σικάγο την επόμενη Τετάρτη.

«Ήταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι», είπε ο τερματοφύλακας της Κολομβίας, Νταβίντ Οσπίνα, που έσωσε το πέναλτι του Τραούκο με τα πόδια. «Η ομάδα έχει παίξει καλά, έχουμε εξαιρετικό σύνολο και τώρα χρειαζόμαστε για να απολαύσετε τη στιγμή, πριν να σκεφτούμε τι γίνεται στη συνέχεια. Θα πρέπει να είστε ήρεμοι σε αυτές τις στιγμές. Αυτό το γήπεδο ήταν γεμάτο με Κολομβιανούς και το απόλαυσαν. Έτσι τώρα πρέπει να το απολαύσουμε και εμείς».

Καμία πλευρά δεν κατάφερε να κυριαρχήσει στα 90 λεπτά, σε ένα παιχνίδι που είχε 30 φάουλ, αλλά η Κολομβία ήρθε πιο κοντά στο γκολ με το Χάμες Ροντρίγες, σε εκτέλεση φάουλ από μακριά στο πρώτο ημίχρονο. Η Κολομβία ζήτησε επίσης ένα πέναλτι στο 53′ όταν οι Τάπια σταμάτησε τον Κάρλος Μπάκα.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*