Home / Μπάσκετ / Eurobasket 2015 / Η… α-μπάσκετη Arena Zagreb και το συναπάντημα με τους Σκοπιανούς

Η… α-μπάσκετη Arena Zagreb και το συναπάντημα με τους Σκοπιανούς

Η Web TV του sport-fm.gr έκανε το γύρο της εντυπωσιακής πλην όμως μη μπασκετικής Arena Zagreb και… «τράκαρε» με το πούλμαν του πρώτου εμποδίου της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ, της ΠΓΔΜ.

Η Arena Zagreb εντυπωσιάζει… Το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον όμιλο στον οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ ξεχωρίζει για την αρχιτεκτονική του και το μέγεθός του, καθώς έχει χωρητικότητα 15.000 θεατών. Όμως μέχρι τώρα είχε ελάχιστη ως καθόλου σχέση με το άθλημα.

Το παράδοξο είναι πως στο γήπεδο που θα στεγάσει τα ματς του τρίτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ δεν… παίζεται μπάσκετ! Χρησιμοποιείται ως έδρα από μία ομάδα χάντμπολ και μία χόκεϊ επί πάγου (!) του Ζάγκρεμπ, ενώ έχει φιλοξενήσει μεγάλες συναυλίες (από Depeche Mode και Rammstein μέχρι… Lady Gaga και Shakira) αλλά και show.

Η κατασκευή του άρχισε το 2007, ολοκληρώθηκε μέσα σε 503 μέρες και υπολογίζεται πως κόστισε στην περιφέρεια του Ζάγκρεμπ (όπου και ανήκει) 89 εκατ. ευρώ.

Κάνοντας μια βόλτα γύρω από το εντυπωσιακό γήπεδο, η Web TV του sport-fm.gr έπεσε πάνω στο πούλμαν της ΠΓΔΜ, πρώτης αντιπάλου της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ, το Σάββατο στις 19:00.

πηγή sport fm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*