Home / Άλλα Σπόρ / Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ Under 13 στο Βουκουρέστι

Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ Under 13 στο Βουκουρέστι

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ για αθλητές κι αθλήτριες έως 13 ετών διεξάγεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και θα το φιλοξενήσει το Βουκουρέστι, 22- 26 Μαΐου 2024.

Από το πρωτάθλημα-προάγγελο του Ευρωπαϊκού, το 2022 στο Europe Challenge του Μαυροβουνίου, η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση εμφανίζει ζωηρό ενδιαφέρον κι αξιώσεις στον νέο θεσμό. Συνεπώς, θα έχει και στη ρουμανική πρωτεύουσα πλήρη αποστολή και θα επιδιώξει καλές πορείες. Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοινώνει τα παιδιά που συγκροτούν την Εθνική ομάδα με βάση τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης για τον Μάιο. Πίνακες που δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα, αλλά υπολογίστηκαν για τη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Στο Βουκουρέστι θ’ αγωνιστούν οι 13χρονοι Απόστολος Βατσακλής του ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης και Γιώργος Σασσάνης του Τελαμώνα Σαλαμίνας, ο 11χρονος Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης του ΟΑ Χανίων, η 13χρονη Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη του ΓΑΣ Ελευσίς-Δήμητρα 1972 κι οι 12χρονες Ελπίδα Τασιού του ΑΟ Θέρμης Θερμαίος και Αναστασία Μιχάλαρου από τον ΑΣ Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας.

Δικαίωμα συμμετοχής από κάθε χώρα έχουν τρεις αθλητές και ισάριθμες αθλήτριες. Με την ολοκλήρωση του τελικού των αναπτυξιακών τουρνουά υπολογίστηκαν οι βαθμοί των παιδιών στο ελληνικό ranking list. Μέτρησε, βεβαίως, και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παμπαίδων-παγκορασίδων που είχε γίνει λίγες ημέρες πριν στην Πάτρα.

Προκειμένου την ανάδειξη της ομάδας για το Ευρωπαϊκό U13 η Ομοσπονδία ενημέρωσε τα σωματεία ότι η κατάταξη στις πρώτες θέσεις της κατηγορίας διαμορφώθηκε ως ακολούθως:

Στους παμπαίδες:

Απόστολος Βατσακλής ΣΠΑ Λυκόβρυσης-Πεύκης 937,2 βαθμοί

Θεοφάνης-Φρίξος Μαρκουλάκης ΟΑ Χανίων 932,4

Γιώργος Σασσάνης Τελαμών Σαλαμίνας 929,1

——————————————————————————

Σπύρος Φουσέκης ΑΕΣ Ίκαρος Καστριτσίου 894

Στέφανος Μαυροματάκης ΑΕΣ Ίκαρος Καστριτσίου 885,3

Στις παγκορασίδες:

Αφροδίτη-Ιωάννα Σαρικάκη ΓΑΣ Ελευσίς-Δήμητρα 1972 793,7 βαθμοί

Ελπίδα Τασιού ΑΟ Θέρμης Θερμαίος 705,8

Αναστασία Μιχάλαρου ΑΣ Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας 704,2

—————————————————————————

Σοφία Φίλη ΑΟ Προφήτης Ηλία Πειραιά 638,3

Ναταλία Καπαγιαννίδου ΓΑΣ Ελευσίς-Δήμητρα 1972 618

Συμπληρώνοντας την πρώτη τριάδα οι αθλήτριες Σαρικάκη, Τασιού, Μιχάλαρου κι οι αθλητές Βατσακλής, Μαρκουλάκης, Σασσάνης μπορούσαν να λάβουν μέρος στη διοργάνωση του Βουκουρεστίου και μόνο εάν κάποιος/κάποια δεν επιθυμούσε τη συμμετοχή του/της αποκτούσαν δικαίωμα οι επόμενοι του ranking.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. γνωστοποιεί επίσης ότι υπεύθυνη προπονήτρια των παμπαίδων ορίζεται η Λουκία Γιανναδάκη και των παγκορασίδων η Ανίτα Χατσατριάν. Σωματειακές προπονήτριες κι οι δύο, η Γιανναδάκη του ΣΠΑ Λυκόβρυσης Πεύκης κι η Χατσατριάν του Θερμαίου Θέρμης από τη Θεσσαλονίκη.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα γίνει στο «Polyvalent Hall» και περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του ομαδικού (με μικτές ομάδες, δηλαδή θα έχουν μαζί αγόρια και κορίτσια), του απλού και του διπλού μικτού.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*