Home / Άλλα Σπόρ / Ζαραβίνας: «Χαίρομαι, γιατί δείξαμε σοβαρότητα και ζήλο»

Ζαραβίνας: «Χαίρομαι, γιατί δείξαμε σοβαρότητα και ζήλο»

Ο Γιώργος Ζαραβίνας τόνισε πως το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων και έδωσε σύνθημα για το ματς της Κυριακής με την Τουρκία, περιμένοντας νέους παίκτες για τα πλέι οφ του Μαρτίου και ενώ ήδη υπάρχει ένας ανταγωνισμός σε αυτό.

Αναλυτικά: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για τη σοβαρότητα που επέδειξαν, για το ζήλο τους και επειδή χαίρονται αυτό που κάνουν. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων δεν είναι αυτή, για κάποιους λόγους το Βέλγιο ήρθε με δύο μεγάλες απουσίες.

Ωστόσο, είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα μας, ήταν σημαντικό να “κλείσουμε” τους εντός έδρας αγώνες μας με θετική αύρα και να πάμε με όλες μας τις δυνάμεις στην Τουρκία για να υπερασπιστούμε αυτό που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, την αξιοπρέπεια μας, σε έναν αγώνα που πάντα έχει ιδιαιτερότητες».

Για τον αγώνα της Κυριακής στην Τουρκία: «Δυστυχώς, έτυχε σε εμάς ο ρόλος του ρυθμιστή του ομίλου, αναφορικά με τη δεύτερη ομάδα που θα προκριθεί. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτό που είδατε και σήμερα. Εμείς παίζουμε για τους εαυτούς μας, για τους βαθμούς, ώστε να κερδίσουμε θέσεις στο ranking της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και γι’ αυτό θα πάμε με την ίδια προσήλωση για το παιχνίδι με την Τουρκία».

Για τα πλέι οφ του Μαρτίου: «Αυτήν τη στιγμή, η ομάδα έκανε ένα βήμα που είχε καιρό να κάνει, παίρνοντας μία πρόκριση μέσα από όμιλο. Παράλληλα, τρέχουν πολλά πράγματα. Τρέχουν οι ανάγκες να τροφοδοτηθεί η Εθνική ομάδα με νέα παιδιά, τρέχει ο μεγαλύτερος στόχος, που είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και, φυσικά, τρέχει ο πολύ κοντινός στόχος της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου, μέσω των πλέι οφ. Περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλό μας.

Εμείς αναγκαστικά πρέπει να έχουμε και τους τρεις στόχους στο μυαλό μας. Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό ότι μετά από χρόνια μπαίνουμε στη διαδικασία των πλέι οφ για μια πρόκριση».

Για είσοδο των νέων αθλητών στην Εθνική ομάδα:«Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ένας έντονος ανταγωνισμός, με την καλή έννοια και να αυξήσουμε τις λύσεις που έχουμε σε κάθε θέση. Αυτές θα ανεβάσουν το επίπεδο της Εθνικής ομάδας. Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης μας, αλλά πόσο καλός είναι ο 18ος παίκτης ή ο 20ός παίκτης. Δείχνουν τα παιδιά να ανταποκρίνονται, ενώ και οι παλιοί “αγκαλιάζουν” τα νέα παιδιά και αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*