Home / Άλλα Σπόρ / Ήττες στους πρώτους προημιτελικούς των Κυπέλλων Ευρώπης πινγκ πονγκ για Σγουρόπουλο, Γκιώνη

Ήττες στους πρώτους προημιτελικούς των Κυπέλλων Ευρώπης πινγκ πονγκ για Σγουρόπουλο, Γκιώνη

Η Νόι Ουλμ του Γιάννη Σγουρόπουλου έδωσε στη Γερμανία τον πρώτο προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη UMMC από τη Ρωσία. Παρά την καλή εμφάνιση, δεν μπόρεσε να πάει κόντρα στα προγνωστικά, έχασε 3-0 σετ και το έργο της στη ρεβάνς έγινε εξαιρετικά δύσκολο.

Η πολωνική Μπογκόρια του Γκιώνη αντιμετώπισε για την οκτάδα της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, του Europe Cup, τη Ρόσκιλντε στη Δανία. Κάμφθηκε με 3-2 σετ, όμως το αποτέλεσμα αφήνει πολλές πιθανότητες για την πρόκριση στα ημιτελικά μέσα από τον καθοριστικό δεύτερο αγώνα στην Πολωνία.

Σε ατομικό επίπεδο, οι πρωταθλητές μας απέδωσαν και πάλι σύμφωνα με την τεράστια αξία τους. Ο Σγουρόπουλος λύγισε δύσκολα από τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ με 3-1 σετ, ενώ ο Γκιώνης, που αντιμετωπίζει πάντα το γνωστό πρόβλημα στον αχίλλειο, είχε δύο ματς στα πέντε σετ με μία νίκη (με τον Σουηδό Γενς Λούντκβιστ) και μία ήττα (από τον Δανό Μίκαελ Μέιζ).

Στο Τσάμπιονς Λιγκ, το ματς στη Γερμανία ολοκλήρωσε το βράδυ της Πέμπτης την πρώτη αγωνιστική των προημιτελικών.

Με τη νεανική της σύνθεση, η Νόι Ουλμ έδωσε τον καλύτερο εαυτό της για μία μίνι υπέρβαση απέναντι στη UMMC, που είναι κάτοχος Europe Cup, ενώ έχει αγωνιστεί και σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Σγουρόπουλος και οι Ρώσοι συμπαίκτες του ήταν απόλυτα ανταγωνιστικοί κόντρα στο ένα από τα δύο κορυφαία κλαμπ της Ρωσίας, όμως έχασαν στα τέσσερα σετ και τα τρία επί μέρους ματς.

Ο Σγουρόπουλος τοποθετήθηκε στη θέση 2 και σε «γεμάτα» σετ ηττήθηκε με 3-1 από τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, που φιγουράρει στη 15η θέση του κόσμου.

Η UMMC έφτασε στο 3-0 σετ, χάνοντας μόνο τρία σετ και, φυσικά, έγινε ακλόνητο φαβορί για την πρόκριση, ενόψει του δεύτερου ματς που θα διεξαχθεί στη Βερκνάγια στις 19 του μήνα. Η ομάδα που θα επικρατήσει στη διπλή «μάχη» αναμένεται να συναντήσει στα ημιτελικά το άλλο κορυφαίο ρωσικό κλαμπ, την Όρενμπουργκ, η οποία κατέβαλε με 3-0 σετ τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, έχοντας στη σύνθεσή της τον επανακάμψαντα από τραυματισμό Ντιμίτρι Οβτσάροφ, αλλά και τον Αλεξάντερ Σιμπάεφ, ο οποίος μόλις το περασμένο Σάββατο αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό στην ελληνική Α1!

Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Νόι Ουλμ-UMMC 0-3:

Βλαντιμίρ Σιντορένκο-Τζόναθαν Γκροθ 1-3 (7-11, 9-11, 11-9, 10-12)

Γιάννης Σγουρόπουλος-Λίαμ Πίτσφορντ 1-3 (10-12, 8-11, 11-7, 6-11)

Λεβ Κάτσμαν-Τόμισλαβ Πουκάρ 1-3 (9-11, 11-4, 1-11, 8-11)

Στην οκτάδα του Europe Cup, η Μπογκόρια πέτυχε τον στόχο της κατά το ήμισυ. Δεν μπόρεσε, δηλαδή, να φτάσει στη νίκη, αλλά με την οριακή ήττα διατηρεί αυξημένες ελπίδες πρόκρισης. Σε συναρπαστική αναμέτρηση, η πολωνική ομάδα προηγήθηκε 1-0 και 2-1, όμως η Ρόσκιλντε γύρισε την κατάσταση και επικράτησε με 3-2 σετ. Το αποτέλεσμα κρίθηκε κυριολεκτικά στο φινάλε, στον δεύτερο αγώνα του Γκιώνη και, μάλιστα, με τον κανονισμό του έκτου πόντου.

Ο τοπ αμυντικός αναμετρήθηκε με τον πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών το 2009, Μίκαελ Μέιζ. Ο αγώνας πήγε στο 2-2, πλέον οι αντίπαλοι δεν κυνηγούσαν το κλασικό 11, αλλά να φτάσουν πρώτοι στο 6, ώσπου επικράτησε ο αριστερόχειρας Δανός με τις μεγάλες διεθνείς «περγαμηνές».

Ο Γκιώνης, πάντως, ήταν πολύ καλός στην επιστροφή του στα τραπέζια έπειτα από περίπου 70 μέρες. Αυτό φάνηκε και στον πρώτο του αγώνα, όπου λύγισε με 3-2 σετ και 6-1 στο τέλος τον Σουηδό πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού ανδρών, Γενς Λούντκβιστ.

Αναλυτικά, η εξέλιξη του αγώνα Ρόσκιλντε-Μπογκόρια 3-2:

Γενς Λούντκβιστ-Παναγιώτης Γκιώνης 2-3 (12-10, 5-11, 11-8, 2-11, 1-6)

Μίκαελ Μέιζ-Μίλος Ρετζίμσκι 3-1 (7-11, 11-9, 11-7, 11-6)

Μίκελ Χίντερσον-Πάβελ Σίρουτσεκ 0-3 (6-11, 3-11, 9-11)

Λούντκβιστ-Ρετζίμσκι 3-0 (11-8, 11-7, 1-7)

Μέιζ-Γκιώνης 3-2 (11-7, 9-11, 11-9, 2-11, 6-4)

Η ρεβάνς που θα κρίνει ποια ομάδα θα προκριθεί στην τετράδα της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 21 του μήνα στο Γκρότζισκ. Η νικήτρια θα τεθεί αντιμέτωπη ή με την τσέχικη Οστρόφ ή με την ισπανική Μπόργκες, οι οποίες κοντράρονται πρώτη φορά αύριο.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*