Home / Βόλεϊ / Ενισχύθηκε με Κόστα ο ΠΑΟΚ

Ενισχύθηκε με Κόστα ο ΠΑΟΚ

Με τον 34χρονο, ύψους 2,06μ., Ντέιβιντ Ζούνιορ Κόστα θα πορευτεί στο ρόστερ του την προσεχή αγωνιστική περίοδο ο ΠΑΟΚ, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του μέχρι πρότινος κεντρικού του Φοίνικα Σύρου.

Έτσι, ο πολύπειρος παίκτης θα συνεργαστεί ξανά με τον τεχνικό που είχε και την περασμένη σεζόν, μιας και ο Γιόσκο Μιλενκόσκι είναι εκείνος που διαδέχτηκε τον Γιάννη Καλμαζίδη στον πάγκο του «δικεφάλου του Βορρά».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βραζιλιάνος άσος βοήθησε καταλυτικά τους νησιώτες στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ κόντρα στον Ολυμπιακό όντας ταυτόχρονα από τους κορυφαίους κεντρικούς του περυσινού πρωταθλήματος.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:



«Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ ανδρών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Deivid Junior Costa, για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023.

Γεννημένος στην Βραζιλία στις 26/04/1988, ο Deivid Junior Costa αγωνίζεται ως κεντρικός και έχει ύψος 206cm.

Έκανε τα πρώτα του σημαντικά βήματα την σεζόν 2005-06 από την βραζιλιάνικη, Telemig Celular/Minas, στην οποία έμεινε μέχρι τη σεζόν 2007-08, κατακτώντας τρία περιφερειακά πρωταθλήματα του Μινέιρο και ένα πρωτάθλημα Βραζιλίας.

Στην Βραζιλία παρέμεινε μέχρι τη σεζόν 2015-16, αγωνιζόμενος στις Unisul/Joinville (2008-09), Bonsucesso/Montes Claros (2009-10), BMG Sao Bernardo (2010-11), Londrina/Sercomtel (2011-12), Funvic/MidiaFone/Pindamonhangaba (2012-13), Volei Taubate (2013-15), Sao Paulo/Taubate (2015-16), πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις.

Την σεζόν 2016-17 αγωνίστηκε για πρώτη φορά εκτός Βραζιλίας, ξεκινώντας το ταξίδι του στην Ευρώπη από την Ιταλία, και πιο συγκεκριμένα από την Tonno Callipo Calabria Vibo Valentia, στην οποία έμεινε και την επόμενη χρονιά (2017-18).

Τη σεζόν 2018-19 επέστρεψε στην Βραζιλία για λογαριασμό της Copel Telecom/Maringa Volei, ενώ στην γενέτειρα χώρα του έμεινε για ακόμη δύο χρόνια, παίζοντας για τις Fiat/Minas (2019-20) και Apan/Eleva (2020-21).

Την περασμένη αγωνιστική σεζόν αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας, παίζοντας με την φανέλα του Φοίνικα Σύρου. Στους «Πειρατές» πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ.

Σε διεθνές επίπεδο έχει αγωνιστεί τόσο με την Κ19, όσο και με την Κ21 της Βραζιλίας, κατακτώντας μάλιστα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ21, ένα Πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής Κ19 και ένα Πρωτάθλημα Νότιας Αμερικής Κ21.

Για την έναρξη συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, ο Deivid Junior Costa, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr:



”Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στον ΠΑΟΚ, μία ομάδα με τόσο μεγάλη ιστορία, στην οποία έχουν αγωνιστεί εξαιρετικοί παίκτες. Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση και τον προπονητή, Joshko Milenkoski, για την εμπιστοσύνη τους. Είναι τιμή για εμένα να παίζω για τον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας παράλληλα την ευθύνη που έχω φορώντας την φανέλα του. Φυσικά, αυτό είναι κάτι που μου δίνει ένα μεγάλο κίνητρο στο να βελτιώσω το παιχνίδι μου και να βοηθήσω την ομάδα να εμφανιστεί ακόμα πιο δυνατή την φετινή περίοδο. Ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι προπονήσεις και να έρθω στο γήπεδο του ΠΑΟΚ”.

Bem-vindo, Deivid!»

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καραλάιος

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*