Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Αποφασισμένη για Πλάνιτς η ΑΕΚ, έρχεται ο Πινέδα

Αποφασισμένη για Πλάνιτς η ΑΕΚ, έρχεται ο Πινέδα

Ο Μπόγκνταν Πλάνιτς φαίνεται πως είναι ο διακαής μεταγραφικός πόθος της ΑΕΚ για το κέντρο άμυνας. Ο Σέρβος, που απασχολεί την «Ένωση» εδώ και περίπου μια διετία, ανήκει στη Μακάμπι Χάιφα, αντίπαλο του Ολυμπιακού στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που βγήκαν αρχικά από τη Σερβία και εν συνεχεία επιβεβαιώθηκαν από το Ισραήλ (αλλά όχι από την ΑΕΚ), οι «κιτρινόμαυροι» προσέφεραν 1,3 εκατ. ευρώ για την αγορά του 30χρονου στόπερ. Η Μακάμπι Χάιφα δεν θέλει να πουλήσει τον στυλοβάτη της άμυνας στην κατάκτηση των δύο σερί πρωταθλημάτων που κατέκτησε, αλλά ίσως είναι αναγκασμένη να τον αποχωριστεί, αφού Σέρβοι και Ισραηλινοί αναφέρουν πως η ΑΕΚ σκοπεύει-αν χρειαστεί-να καλύψει και τη ρήτρα 1,8 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιό του.

Ο παίκτης φέρεται να έχει ενημερώσει τη Μακάμπι Χάιφα πως θέλει να αποχωρήσει για την «Ένωση», η οποία λέγεται ότι του προσφέρει και συμβόλαιο με 200.000 ευρώ παραπάνω ετησίως. Οι Ισραηλινοί προτίθενται να του κάνουν πρόταση επέκτασης συμβολαίου (το τρέχον λήγει το 2023) σε μια ύστατη προσπάθεια να τον κρατήσουν, αλλά τα ΜΜΕ της χώρας δεν είναι και πολύ αισιόδοξα.

Κάποια εξ αυτών εκτιμούν πως ο Πλάνιτς ίσως παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό την Τετάρτη και εν συνεχεία να αποχωρήσει.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται η άφιξη του Ορμπελίν Πινέδα. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν ο Μεξικανός μέσος θα πάει απευθείας στην Ολλανδία προκειμένου να μη χάσει άλλες μέρες προετοιμασίας ή θα έρθει πρώτα στην Αθήνα για τα διαδικαστικά των ιατρικών εξετάσεων και των υπογραφών. Το deal πάντως για τον 26χρονο άσο είναι δεδομένο και θα υπογράψει δανεικός για έναν χρόνο από τη Θέλτα, χωρίς οψιόν αγοράς.

Στο μεταξύ, κινητικότητα υπάρχει και για τον Χατζί Ράιτ, τον 24χρονο Αμερικανό φορ της Σοντερίσκε που έπαιξε δανεικός στην τουρκική Αντάλιασπορ έχοντας 15 γκολ σε 35 εμφανίσεις. Η υπόθεση δεν είναι εύκολη, αλλά ο εν λόγω παίκτης είναι ψηλά στη λίστα της ΑΕΚ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*