Home / Άλλα Σπόρ / Ενθουσιασμένη με τις εγκαταστάσεις στην Ορεστιάδα η αντιπροσωπεία της Βαλκανικής Ένωσης πινγκ πονγκ

Ενθουσιασμένη με τις εγκαταστάσεις στην Ορεστιάδα η αντιπροσωπεία της Βαλκανικής Ένωσης πινγκ πονγκ

Ο πρόεδρος της BTTU, Mirsad Pajevic, ο γενικός γραμματέας, Milorad Trpkovski, και ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της Ένωσης, Dusan Stevanovic, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της ΕΦΟΕπΑ, Κώστα Παπαγεωργίου, επόπτευσαν την Τρίτη το κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του Βαλκανικού Πρωταθλήματος νέων πινγκ πονγκ του, 21-25 Ιουνίου 2023, και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν για τη μεγάλη διοργάνωση.

Οι επαφές έγιναν σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ παρέστη και ο πρόεδρος της Φιλίας Ορεστιάδας, Σόλων Μαυρίδης, ενώ η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε και τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη.

Το σημαντικότερο είναι ότι οι εκπρόσωποι της BTTU έμειναν ενθουσιασμένοι με τις εγκαταστάσεις. Τόνισαν, μάλιστα, ότι το ερχόμενο Βαλκανικό Πρωτάθλημα νέων προσλαμβάνει και ιστορική διάσταση, διότι γίνεται στη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης, για την οποία πρωτοστάτησε η Ελλάδα με το πρώτο Βαλκανικό Συνέδριο να πραγματοποιείται στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1963.

Η Τρίτη στην Ορεστιάδα αφιερώθηκε στις επαφές με την αντιπροσωπεία της BTTU, ενώ ο Κώστας Παπαγεωργίου βρήκε την ευκαιρία να επισκεφτεί και την προπόνηση του τοπικού σωματείου Φιλία. Σε όλη τη διάρκεια των συνομιλιών και των επιθεωρήσεων ήταν μαζί και ο πρόεδρος του τοπικού ΓΣ Φιλία, Σόλων Μαυρίδης, χωρίς τις ενέργειες και την έννοια του οποίου δεν θα είχε υποβληθεί καν η υποψηφιότητα.

Τα τρία κορυφαία στελέχη της Βαλκανικής Ένωσης είδαν τη σάλα και τους βοηθητικούς χώρος του μεγάλου γυμναστηρίου, ενώ επιθεώρησαν και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις που θα χρησιμοποιηθούν το προσεχές καλοκαίρι. Βρέθηκαν και στο Δημαρχείο Ορεστιάδας, όπου ο Δήμαρχος, Βασίλης Μαυρίδης, υποδέχτηκε θερμά τους ανθρώπους της BTTU και της ΕΦΟΕπΑ και υποσχέθηκε ότι ο Δήμος θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις το Βαλκανικό Πρωτάθλημα νέων.

Οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν σε πολύ καλό κλίμα, η αντιπροσωπεία εξέφρασε τον ενθουσιασμό της από το γυμναστήριο και τους υπόλοιπους χώρους, ενώ το ίδιο ευχαριστημένος έμεινε και ο Κώστας Παπαγεωργίου, που, άλλωστε, είχε ζήσει το «Νίκος Σαμαράς» και σε συνθήκες αγώνων την περασμένη άνοιξη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων.

Ο πρόεδρος της BTTU, Mirsad Pajevic, και τα υπόλοιπα στελέχη στάθηκαν στη σημασία να διεξάγεται στην Ελλάδα το Βαλκανικό Πρωτάθλημα στη συμπλήρωση 60 ετών από τη γέννηση της Ένωσης. Τόνισαν πόσο σημαντικό είναι να επιστρέφουν οι ιστορικοί αγώνες στη χώρα, η οποία πρωταγωνίστησε στη δημιουργία της BTTU κι, αφού συντόνισε τις επαφές με τις ομοσπονδίας άλλων βαλκανικών χωρών, οργάνωσε και το ιδρυτικό Βαλκανικό Συνέδριο στις 13-14 Ιουλίου 1963 στην Αθήνα.

Πλέον, η ελληνική ομοσπονδία και η Βαλκανική Ένωση θα προχωρήσουν στη σύνταξη των εγγράφων με όλες τις λεπτομέρειες που συζητήθηκαν στην Ορεστιάδα, ώστε να υπογραφεί ακολούθως και το συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σε διάλειμμα των συζητήσεων ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ επισκέφτηκε τον τοπικό ΓΣ Φιλία, συναντήθηκε με τον πρόεδρο. Σόλωνα Μαυρίδη, και τον προπονητή, Γκεόργκι Δασκάλοφ, είδε τους αθλητές στην προπόνησή τους και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*