Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Ελευθερία Μοσχάτου-Ολυμπιακός: Τελικός με τεράστιο φαβορί στα Χανιά

Ελευθερία Μοσχάτου-Ολυμπιακός: Τελικός με τεράστιο φαβορί στα Χανιά

Τον πρώτο τίτλο της σεζόν διεκδικούν το μεσημέρι (15:00, ERT Sports) στα Χανιά Ελευθερία Μοσχάτου και Ολυμπιακός, που αναμετρώνται στον τελικό του Κυπέλλου Γυναικών.

Οι «ερυθρόλευκες», που απέκλεισαν στον ημιτελικό τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, είναι αδιαφιλονίκητο φαβορί για το τρόπαιο, καθώς η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη. Είναι ενδεικτικό πως η ομάδα του Μάρτινς Ζίμπαρτς είναι αήττητη εντός των τειχών φέτος, ενώ έχει κερδίσει με χαρακτηριστική άνεση τη σημερινή της αντίπαλος στο τρέχον πρωτάθλημα, 104-58 εκτός έδρας στις 29/12 και 111-60 εντός έδρας στις 20/3.

Εφόσον ο Ολυμπιακός κατακτήσει τον τίτλο θα γίνει η πολυνίκης ομάδα του θεσμού φτάνοντας τις πέντε κατακτήσεις και ξεπερνώντας τις Εσπερίδες. Μάλιστα θα είναι το πέμπτο σερί Κύπελλο για την ομάδα του Πειραιά, αφού σήκωνε την κούπα από το 2016 μέχρι και το 2019, ενώ το 2020 και το 2021 δεν υπήρξε νικητής λόγω κορωνοϊού. Για την Ελευθερία Μοσχάτου, που απέκλεισε την Παρασκευή την οικοδέσποινα ομάδα του ΟΑ Χανίων, είναι η πρώτη συμμετοχή σε τελικό στην ιστορία της.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*