Home / Άλλα Σπόρ / Διεθνές Οπεν πιγνκ πονγκ Τσεχίας: Στις «16» του απλού γυναικών η Τόλιου

Διεθνές Οπεν πιγνκ πονγκ Τσεχίας: Στις «16» του απλού γυναικών η Τόλιου

Η Κατερίνα Τόλιου, αρχίζοντας την πορεία της από το κυρίως ταμπλό, λόγω της υψηλής θέσης της σταseeding του απλού γυναικών (νούμερο 12), επιβλήθηκε στον πρώτο γύρο του διεθνούς Οπεν πινγκ πονγκ του Ολομουτς της «οικοδέσποινας» Νικίτα Πετρόβοβα 4-0 σετ και μπήκε στην πρώτη 16άδα.

Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της παγκόσμιας κατάταξης είχε πολύ σταθερή απόδοση σε όλη τη διάρκεια του ματς, αντίθετα η αριστερόχειρας αντίπαλός της εμφάνισε αδυναμίες απέναντι στο αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει σημαντικά τώρα, καθώς στον δεύτερο γύρο περιμένει το πρώτο φαβορί του αγωνίσματος, η Γιανγκ Σιαοσίν από το Μονακό, η οποία πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε την πρωτιά στοWTT Contender της Βουδαπέστης.

Ο αγώνας διεξάγεται το μεσημέρι της Τρίτης, με την Τόλιου να έχει την ευκαιρία για ένα γερό τεστ χωρίς άγχος, ενόψει, μάλιστα, των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομαδικού.

Η Τόλιου περίμενε αντίπαλο από τα προκριματικά και κληρώθηκε με την 21χρονη Νικίτα Πετρόβοβα, η οποία είχε κατακτήσει την πρωτιά στο 15ο γκρουπ με δύο νίκες κι ακολούθως επικράτησε στον έναν προκριματικό γύρο. Η Τόλιου ήταν το φαβορί και το επιβεβαίωσε με καλή απόδοση. Στο δεύτερο και το τέταρτο σετ δέχτηκε μεγαλύτερη πίεση, αλλά βρήκε τις λύσεις και επικράτησε στα τέσσερα σετ (11-3, 11-8, 11-6, 11-8).

Η τρις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών συναντά την Τρίτη την πρωταθλήτρια από το Πριγκιπάτο στις 13:10. Αν πάρει τη νίκη, μπαίνει στα προημιτελικά και φτάνει σε διάκριση, ενώ, αν γνωρίσει την ήττα, μένει εκτός συνέχειας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*