Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Δέκα λεπτά έφτασαν στον ΠΑΟΚ για να νικήσει τον Λεβαδειακό

Δέκα λεπτά έφτασαν στον ΠΑΟΚ για να νικήσει τον Λεβαδειακό

Τρίποντο… Ευρώπης

Θεσσαλονίκη
Στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφερε ο ΠΑΟΚ να αξιοποιήσει την υπεροχή του και να κάμψει την αντίσταση του Λεβαδειακού, τον οποίο με γκολ των Λέοβατς στο 80΄ και Μακ στο 89΄ νίκησε 2-0, στο γήπεδο της Τούμπας για την 29η αγωνιστική της Super League.

Η πρώτη επίθεση στον αγώνα έγινε από τον Λεβαδειακό και στο 8′ όταν από μακρινό σουτ του Μαχαίρα μπλόκαρε ο Βελλίδης.

Η πρώτη αντίστοιχα τελική του ΠΑΟΚ εντός εστίας καταγράφηκε στο 33′ με μακρινό σουτ του Χαρίση, που έδιωξε σε κόρνερ ο Μοσχονάς. Από την εκτέλεση του ο Λέοβατς έστρωσε τη μπάλα στον Ροντρίγκες που με σου πλάσαρε την εστία του Λεβαδειακού, για να διώξει πάνω στην γραμμή του τέρματος ο Μανωλάς.

Ως την λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έχει μια ακόμα καλή ευκαιρία, στο 44′ όταν από σέντρα του Χαρίση, ο Πέλκας στέλνει την κεφαλιά δίπλα ακριβώς από το δεξί δοκάρι του Μοσχονά.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και πάλι με επιθετικές διαθέσεις έχοντας την βασική υποχρέωση να ανοίξει και να διασπάσει μια καλά οργανωμένη και πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή των Βοιωτών. Οι αρχικές αυτές προσπάθειες των γηπεδούχων έχουν συνήθως ατυχή τελική κατάληξη και αυτό δίνει στους φιλοξενούμενους αυτοπεποίθηση που τους διατήρησε στο παιχνίδι απ’ αρχής.

Η πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΟΚ στο β’ μέρος έρχεται στο 58′ όταν ο Μακ δεν σημαδεύει σωστά και σουτάρει άουτ.

Ο Δικέφαλος συνέχισε με φλύαρο παιχνίδι να έχει πλήρη έλεγχο αλλά το γκολ άργησε να έρθει. Στο 80′ ο Μαρίν Λέοβατς, με ωραίο πλάγιο σουτ, σημάδεψε σωστά και παραβίασε την εστία του Μοσχονά, πετυχαίνοντας ένα λυτρωτικό γκολ, που ήταν και το πρώτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Οι γηπεδούχοι πλησίασαν σε δεύτερο γκολ με τον Ροντρίγκες στο 85 όταν δυνατό σουτ του Αφρικανού έδιωξε σε κόρνερ ο Μοσχονάς.

Το 1-0 άνοιξε την άμυνα των Βοιωτών και στο 89′ ο Ρόμπερτ Μακ με σουτ διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του δίνοντας ουσιαστικό τέλος στην αγωνία και την συνολική προσπάθεια των συμπαικτών του.

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)

Κίτρινες κάρτες: Βίτορ, Μπαλγκατζουανί, Μαχαίρας.

Λεβαδειακος: Μοσχονάς, Τσουρίκοφ, Μανωλάς, Τριποτσέρης, Μουλόπουλος, Μάγκας (60′ Τόπι), Μαχαίρας, Γιακουμάκης, Μπελγκαζουανί (46′ Παππάς), Ατζαγκούν (85′ Μίνγκας), Μάντζιος

ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Κίτσιου, Βιτόρ, Τζαβέλλας, Λέοβατς, Τζιόλης, Κάτσε (90′ Τσίμιροτ), Χαρίσης, Πέλκας (61′ Κοροβέσης), Ροντρίγκες (91′ Κούστα) και Μακ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*