Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Αυτά σκέφτεται ο Σίλβα για Ερνάνι

Αυτά σκέφτεται ο Σίλβα για Ερνάνι

Ο Μάρκο Σίλβα «ζυγίζει» τα υπέρ και τα κατά της περίπτωσης του 24χρονου άσου.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Είναι γεγονός ότι ο Ερνάνι παρουσιάζει ένα καλό αγωνιστικό «πρόσωπο» το τελευταίο διάστημα. Δείχνει «άλλος» παίκτης ο νεαρός Πορτογάλος, ενδεχομένως γιατί πλησιάζει και το καλοκαίρι και θέλει να πείσει τους Πειραιώτες πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ των πρωταθλητών. Είναι δεδομένο πως η τελευταία εικόνα είναι αυτή που αποτυπώνεται πιο έντονα, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνά κανείς τι προηγήθηκε του τελευταίου μήνα, σε ό,τι αφορά την προσφορά του Ερνάνι στους «ερυθρόλευκους».

Αυτά σκέφτεται και ο Μάρκο Σίλβα πριν πάρει την απόφαση του για το αν θα εισηγηθεί την παραμονή του παίκτη και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο 39χρονος τεχνικός των Πειραιωτών δεν έχει ακόμα πειστεί πως μπορεί να βασιστεί στον συμπατριώτη του τη νέα σεζόν, γιατί πολύ απλά θυμάται τι έγινε όλη τη χρονιά. Κανείς λοιπόν δεν πρέπει να ξεχνά πως ο Ολυμπιακός πήρε τον Ερνάνι απ’ την Πόρτο με τη μορφή δανεισμού, δίνοντας ένα πολύ καλό συμβόλαιο στον 24χρονο εξτρέμ. Υπερβολικά καλό αναφέρουν οι πληροφορίες.

Η εικόνα, λοιπόν, του Ερνάνι για τέσσερις και πλέον μήνες (μέχρι τα μέσα του Γενάρη) κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηριστεί. Ο ίδιος ο Σίλβα, άλλωστε, βλέποντας και στις προπονήσεις τον τρόπο με τον οποίο δούλευε ο Ερνάνι, προτίμησε να δώσει ευκαιρία στον Ντουρμάζ, παρά το ότι ο συμπατριώτης του ήταν μια (μεγάλη) μεταγραφική του επιθυμία. Κανείς δεν μπορεί να θυμηθεί τον Ερνάνι (για καλή απόδοση) σε κάποιο ματς του Ολυμπιακού που η μπάλα να «καίει». Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας ή ακόμα και εκτός αποστολής. Η δε αγωνιστική του παρουσία στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού, περιορίζονταν σε δεκάλεπτα ή δεκαπεντάλεπτα σαν αλλαγή.

Βεβαίως, δεν πρέπει να ξεχάσει κάποιος τον σοβαρό τραυματισμό του παίκτη που τον κράτησε εκτός δράσης για δύο (σχεδόν) μήνες και αυτή ήταν μια πολύ άτυχη στιγμή για τον «ερυθρόλευκο» άσο. Όπως επίσης δεν πρέπει να λησμονούμε ότι πριν τον τραυματισμό του (στις 12 Γενάρη) τα ρεπορτάζ (ελληνικού και πορτογαλικού Τύπου) θεωρούσαν δεδομένη την επιστροφή του παίκτη στην Πόρτο, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένοι από την παρουσία του παίκτη.

Το να ισχυριστεί, λοιπόν, κάποιος ότι όλα άλλαξαν δια «μαγείας» (σε ό,τι αφορά τις πιθανότητες παραμονής του Πορτογάλου στον Πειραιά) επειδή έκανε δύο-τρία καλά ματς στο φινάλε της σεζόν και ενώ όλα είχαν κριθεί, είναι μάλλον υπερβολικό. Δεν πρέπει επίσης να περνά απαρατήρητο ότι ο Ολυμπιακός έχει πάρει δανεικό τον Ερνάνι απ’ την Πόρτο και οι «δράκοι» δεν θα πουν «οκέι» στη μεταγραφή του παίκτη για λιγότερα από 3 εκ. ευρώ. Συγνώμη αλλά μ’ ένα τέτοιο ποσό ο Ολυμπιακός μπορεί να βρει στην αγορά εξτρέμ που να κάνει τη διαφορά και όχι να έχει δευτερότριτο ρόλο στην ομάδα του λιμανιού.

Όλα αυτά είναι στο μυαλό του Πορτογάλου τεχνικού του Ολυμπιακού και ο Μάρκο Σίλβα «ζυγίζει» τα υπέρ και τα κατά της περίπτωσης του 24χρονου άσου. Το σκέφτεται πολύ ο 39χρονος κόουτς των «ερυθρόλευκων» και η πολύ σκέψη δείχνει ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού ψάχνει για κάτι καλύτερο, θέλει κάτι καλύτερο για το αριστερό άκρο της επίθεσης των πρωταθλητών την επόμενη χρονιά. Ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να πάρει καλύτερο παίκτη απ’ τον Ερνάνι και ενδεχομένως με καλύτερους όρους απ’ αυτούς που θέτει η Πόρτο για να παραμείνει ο παίκτης στον Πειραιά.

Πηγή: sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*